Το όνειρο έγινε πραγματικότητα

Από τότε που θυμάται τον εαυτό του ήταν μέσα σε μία κουζίνα… έτρεχε ανάμεσα στα πόδια του πατέρα του, του Χρήστου Καραγιάννη και προσπαθούσε να τον μιμηθεί. Βιάζονταν να γίνει μεγάλος, να έχει τη δική του κουζίνα και να μαγειρεύει προσφέροντας όμορφα κα γευστικά πιάτα στους «καλεσμένους» του. Άλλωστε κάθε chef θεωρεί τους πελάτες του καταστήματός του ως καλεσμένους. Δικούς του ανθρώπους…

Από τότε βέβαια αρκετά χρόνια πέρασαν… Από τη «Ψησταριά, ο Χρήστος» - πίσω από το Φαρμακείο του Δελλαρόκα στην άκρη της Χώρας Νάξου -  έως το … «Δουκάτο», μερικά μέτρα πιο πάνω, στην είσοδο της παλιάς πόλης της Νάξου, η διαδρομή ήταν μεγάλη. Όμως, για τον Μάκη Καραγιάννη δεν είναι τίποτα περισσότερο από κεφάλαια μίας όμορφης ζωής μέσα στο χώρο που λατρεύει. Την Κουζίνα. Και στις αρχές Απριλίου, σε έναν πανέμορφο χώρο, στο κτήμα «le chevalier» στην Αθήνα (σ.σ. είχαμε τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας), είδε το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα…

Για μερικά λεπτά σάστισε… Ένιωσε δέος τη στιγμή που ο έφορος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, ο Ιωάννης Μπαλομένος, του περνούσε στο λαιμό το μετάλλιο με τη θαλασσί κορδέλα. Δείγμα ότι η πόρτα του κλειστού κλαμπ των αρχιμαγείρων έχει ανοίξει γι αυτόν…

Την ώρα που ο κος Μπαλομένος περνούσε την κορδέλα από το λαιμό του, στο μυαλό του Μάκη Καραγιάννη περνούσαν στιγμές από όλες τις …κουζίνες που είχε περάσει. Είτε μιλάμε για την ψησταριά του πατέρα του, είτε γι’ αυτές στο στρατό, ή αυτή του «Ποσειδών», του «Μελτεμιού» που αποτέλεσε και το μεγαλύτερο σχολείο αλλά και του «Σμυρνέικου» που ήταν και η τελευταία του δουλειά…

Πρόκληση 

Κι αυτό γιατί σε μερικές εβδομάδες μετακομίζει.. Αφήνει τη παραλία της Χώρας Νάξου και μεταφέρεται σε έναν άλλο χώρο, στο πρώην The Old Inn που έχει περάσει πλέον σε χέρια Ναξιωτών επιχειρηματιών, ανακαινίζεται πλήρως και θα λειτουργήσει με ελληνική κουζίνα «παντρεμένη» με Ναξιακά προϊόντα. Και ο Μάκης Καραγιάννης θα βάλει τις δικές του πινελιές πλέον στο μενού του εστιατορίου που έρχεται σε έναν χώρο που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην γαστρονομία του νησιού…

Για τον Μάκη Καραγιάννη η 3η Απριλίου ήταν μία πολύ σημαντική ημέρα από τη στιγμή που και επίσημα εντάχθηκε στην Λέσχη. Η υποδοχή που του επιφύλαξαν τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μέλη της λέσχης θα του μείνει αξέχαστη.

Και μάλιστα γίνεται ο 3ος Ναξιώτης που εντάσσεται στο κλαμπ… Είχε προηγηθεί ο Δημήτρης Παπαδόπουλος που έχει άλλωστε και το ρόλο του υπεύθυνου Κυκλάδων της Λέσχης και ακολούθησε ο Δημήτρης (Τάκης) Γιαννάκης… Επίσης, Ναξιώτης στη καταγωγή είναι και ο Παναγιώτης Γιανναράκης, ο οποίος όμως είναι στρατιωτικός και γυρίζει ανά την Ελλάδα…

Όσο για την επόμενη κίνηση του Καραγιάννη; Μα τι άλλο από το να ανέβει στην ιεραρχία. Η θαλασσί κορδέλα (σ.σ. σημαίνει ότι είναι επίλεκτο μέλος) αποτελεί το πρώτο βήμα στη συνέχεια και αφού αξιολογηθεί η δουλειά του από την ειδική επιτροπή θα πάρει την «μπλε» ώστε να γίνει τακτικό μέλος της Λέσχης αλλά πρώτα απ όλα έχει στο μυαλό του το …Δουκάτο. Και τη νέα πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει… Και του ευχόμαστε κάθε του βήμα από εδώ και πέρα να είναι επιτυχημένο… Άλλωστε τα μάτια και η ευχή του πατέρα του πάντα θα τον ακολουθούν…