Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΙστορίεςΌταν ο Γιάννης δάκρυσε

Όταν ο Γιάννης δάκρυσε

|

Ο ΠΑΣ Νάξου προχώρησε στην βράβευση του Γιάννη Πουρπουτίδη αλλά στην ανάγνωση του βιογραφικού του, ο πρωταθλητής ελληνορωμαϊκής δεν άντεξε και δάκρυσε 

Ο Π.Α.Σ ΝΑΞΟΥ είναι πρώτα απ’ όλα μια οικογένεια. Καλλιεργεί λοιπόν   εκείνες τις σχέσεις  που αναγάγουν την παρουσία όλων μας μέσα στην ομάδα σε διεργασία υψίστης σημασίας και αξίας. Ο Π.Α.Σ Νάξου είναι πολύ προσεκτικός στην διαχείριση των αθλητών του σε όλες τις ηλικίες. Ο κύριος Πέτρος Μαράκης ο ιδρυτής και αρχιτέκτονας της ομάδας μας προσέχει πάρα πολύ κάθε πτυχή της δουλειάς του. Έτσι, επιλέγει προσεκτικά και τους συνεργάτες του που έχουν κοινούς σκοπούς και διαφυλάσσουν τις αρχές της ομάδας. Σήμερα θα αναφερθούμε σε ένα συνεργάτη της Ομάδας που από το 2009 που τον συμπεριέλαβε ο κύριος Μαράκης στην Ομάδα των συνεργατών του υπηρετεί τον Π.Α.Σ φέρνοντας σε πέρας το έργο που του ανατέθηκε κι αυτό φαίνεται περίτρανα από τις διακρίσεις και από την συνεχή ανάπτυξη της Ομάδας.

Μιλάμε για τον κύριο Γιάννη Πουρπουτίδη. Όλοι σας τον ξέρετε αλλά δεν γνωρίζετε μία άλλη πτυχή του εαυτού του, αυτή που θα παρουσιάσουμε σήμερα.

Ο Γιάννης Πουρπουτίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη από αγρότες γονείς οι οποίοι του επέτρεψαν να ζήσει το όνειρό του που δεν ήταν άλλο από τον αθλητισμό.

Σε ηλικία 15 χρονών γράφεται στον Γ.Α.Σ Κατερίνης «ΑΡΧΕΛΑΟ» στο άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης διατηρώντας έτσι την παράδοση και την φήμη της Πόλης του που θέλει την Κατερίνη να βγάζει δυνατούς και εξαιρετικούς παλαιστές.

Τα αποτελέσματα του ταλέντου και του ζήλου του δεν άρχισαν να φανούν και αμέσως τον επόμενο χρόνο έρχεται η πρώτη διάκριση γι’ αυτόν. Στέφεται Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία εφήβων το 1985 και από εκείνη τη στιγμή έρχονται η διακρίσεις η μία μετά την άλλη:

•        2ος Πανελληνιονίκης Εφήβων το 1986

•        Ξανά Πρωταθλητής Ελλάδος Εφήβων το 1987

•        Ασημένιο Μετάλλιο Πανελληνίους εφήβων το 1988

•        Μετά περνάει στην κατηγορία των Νέων το 1989 σε ηλικία 20 ετών

•        Ασημένιο Μετάλλιο το 1989 Πανελληνίους Νέων

•        Την επόμενη χρονιά το 1990 και ενώ μπορεί άνετα να στεφθεί Πρωταθλητής Ελλάδος  και σ’ αυτήν την κατηγορία των Νέων  παραχωρεί την πρώτη θέση μετά από τις παραινέσεις των προπονητών του και ανθρώπων του αθλητισμού  σ’ ένα φίλο του φτωχό παιδί ορφανό που θα κατάφερνε με την κατάκτηση της πρώτης θέσης να εξασφαλίσει την είσοδο του στην Γυμναστική Ακαδημία και να κάνει χρήση αυτού του προνομίου. Ο Γιάννης ο Πουρπουτίδης του δίνει αυτή την δυνατότητα αποδεικνύοντας τον αδαμάντινο χαρακτήρα και την μεγαλοψυχία του.

•        Την επόμενη χρονιά το 1991 περνάει στην κατηγορία των ανδρών και ανακηρύσσεται για άλλη μια φορά Πρωταθλητής Ελλάδος και στην μεγάλη κατηγορία.

Την περίοδο αυτή κι ενώ βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα βιώνει την μελανότερη στιγμή της καριέρας του . Ενώ ‘Έχει προκριθεί να συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης το 1992 σκοτεινές δυνάμεις του αθλήματος και συγκυρίες τον αφήνουν έξω από την αποστολή. Τη θέση του παίρνει κάποιος πολύ κατώτερος.  Η Ελληνική Εθνική Ομάδα πάει στην Βαρκελώνη και Ο Γιάννης Ο Πουρπουτίδης παρακολουθεί τους αγώνες από την εξέδρα. Αθλητές οι οποίοι ο Γιάννης του είχε κερδίσει σε παράλληλους αγώνες συμμετέχουν κι εκείνος όχι. Επόμενο ήταν η Εθνική ομάδα να μην καταφέρει να διακριθεί και να επιστρέψει χωρίς μετάλλιο στην κατηγορία του.

Και συνεχίζουμε διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο:

6ος νικητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων το 1985

3ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής ανδρών στο Κύπελλο Κόσμου το 1991

Μέλος της Εθνικής Ομάδας Ελληνορωμαϊκής από το 1985-1992. Έχει συμμετάσχει σε αναρίθμητους επίσημους αγώνες και τουρνουά παντού. Έχει σκιρτήσει όταν εξαιτίας του έχει υψωθεί η γαλανόλευκη διαλαλώντας  τον Εθνικό Ύμνο σε διάφορα μέρη Κόσμου .

Το 2000 ίδρυσε στην Κατερίνη και ανέλαβε προπονητής στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΑΘΛΟΣ»

•        Από το 2001 είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από το 2007 είναι μόνιμος καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Νάξο με οργανική θέση στο Φιλώτι.  Τις  μεγαλύτερες του όμως επιτυχίες (όπως ο ίδιος λέει) και αυτές που του δίνουν κάθε μέρα δύναμη για να συνεχίζει με χαμόγελο, τις πέτυχε  το 2008 όταν και παντρεύτηκε την αγαπημένη του Σταυρούλα Δοβλέτογλου  (άρα η Νάξος του έφερε γούρι)  και το 2012 που γεννήθηκε η μονάκριβη του κόρη  Ανατολή.

Ακόμη και σήμερα έρχονται στιγμές που οραματίζεται ότι συμμετέχει σε αποστολή της Εθνικής Ομάδας Πάλης , ότι προετοιμάζεται για τον αγώνα και αναβιώνει τις ανεπανάληπτες εκείνες διακρίσεις . Η Πάλη αν και είναι η μεγάλη του Αγάπη που του έδωσε τόσες χαρές και τόσους φίλους παντού δεν προβάλλεται ποτέ από τον ίδιο αν και του λείπει πάρα πολύ. Καθαρός και ευθύς  πάντα σε όλα του ,λατρεύει τη Θάλασσα και  απεχθάνεται τις ουσίες πιστεύει στον υγιή πρωταθλητισμό  και Θεωρεί πως η Νάξος διαθέτει πολύτιμο υλικό ταλέντων που μπορεί να διακριθεί σε πολλά αθλήματα και ιδιαίτερα στην Πάλη κι έχει γνωρίσει πολλά Ναξωτακια που έχουν την δύναμη και τα προσόντα να Ξεχωρίσουν. Δηλώνει πως λατρεύει το νησί μας και θάθελε να μείνει για πάντα εδώ.  Σεμνός και διακριτικός σοβαρός και υπεύθυνος, μεθοδικός  έχοντας δουλέψει σκληρά στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό επιλέγεται από τον κύριο Μαράκη το 2009 να αναλάβει τις μικρές ηλικίες στην Ομάδα μας. Οι γνώσεις που διαθέτει αλλά κυρίως όλα εκείνα τα στοιχεία του εξαιρετικού πρωταθλητή, οι αρετές που απέκτησε και καλλιέργησε μέσα από τον αθλητισμό του δίνουν τη δυνατότητα να εμφυσήσει στα παιδιά μας τις αξίες και τα ιδανικά που τους χρειάζονται για να γίνουν καλύτεροι αθλητές και καλύτεροι άνθρωποι. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Νάξος: Δεν “έδεσε” το “Blue Star 2” και έφυγε για την Πάρο, αλλά ούτε εκεί έδεσε (video)

Με την ένταση των ανέμων στα 80 χιλιόμετρα την ώρα (σε ριπή ανέμου) από νότια κατεύθυνση, το "Blue Star 2" δεν έδεσε στο λιμάνι της Νάξου και μετά στη Πάρο