Πανελλαδικές 2019: Η Αμοργός θα είναι και αυτό το χειμώνα παντού !!!

"Προσαρμοστείτε το γρηγορότερο για να ευχαριστηθείτε τα φοιτητικά τα χρόνια!!! Χίλια μπράβο που τα καταφέρατε! Χίλια μπράβο που τα παιδιά της Αμοργού με ελάχιστα φροντιστήρια πέρασαν στα πανεπιστήμια της χώρας μας! Χίλια μπράβο στους γονείς που ήταν εκεί σε κάθε στιγμή αγωνίας σας και που θα στερηθούν για να σπουδάσετε!" Το αναφέρει η Ιωάννα Συνοδινού, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, επιχειρηματίας στην Αμοργό που έκανε το δικό της ταξίδι πριν από χρόνια μέσα από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τώρα βλέπει φίλους, συγγενείς να ετοιμάζονται για το δικό τους όμορφο ταξίδι... Με βάση αναχώρησης και επιστροφής την Αμοργό. Του απέραντου Γαλάζιου, της γαστρονομίας, της ξεχωριστής ομορφιάς... 

Και στέλνει το μήνυμά της.. Και ζητάει από τα παιδιά να διασκεδάσουν, να χαλαρώσουν, να ταξιδέψουν κυριολεκτικά, να γνωρίσουν νέους ανθρώπους, να γευτούν εμπειρίες χωρίς όμως να ξεχνάνε τη μάχη που έδωσαν οι γονείς τους για να σπουδάσουν και βέβαια στο τέλος να επιστρέψυν στην Ιθάκη τους, που δεν είναι άλλη από την Αμοργό... Με το βλέμμα λοιπόν στον πανέμορφο κολπο της Αιγιάλης, το κείμενο της Συνοδινού στην ιστοσελίδα της.... 

"20 χρόνια πριν ... τρισευτυχισμένη… Στη σχολή που ήθελα, Θεσσαλονίκη, να βλέπω θάλασσα κ να είμαι φοιτήτρια! Τρελαμένη με τη θάλασσα από μικρή κ ας κάνω 3-4 μπάνια τα καλοκαίρια.. η ξαδέλφη πέρασε Θεσσαλονίκη σήμερα, Η κόρη της γειτόνισσας κ το τρελοκόριτσο από τα Θολάρια πέρασαν Κρήτη, ο φίλος που τρέχουμε μαζί πέρασε Κοζάνη κ η φιλενάδα που τρέχουμε μαζί στη Σύρο..  το παλικάρι το άλλο στα Γιάννενα..  Η Αμοργός θα είναι παντού κ αυτό το χειμώνα!

Αυτό έχει σημασία .. να μη βγάζουμε το νησί από την καρδιά μας όσο μακριά κ να πάμε.. γύρισα πίσω κ δε μετανιώνω! Τα φοιτητικά τα χρόνια θα τα άλλαζα λιγάκι.. θα άλλαζα τον τρόπο σκέψης μου τότε.. θα είχα ταξιδέψει πιο πολύ.. θα είχα ανοιχτεί σε πιο πολύ κόσμο.. να κάνω φίλους κ άλλους, να ανταλλάξω ιδέες..  θα έβγαζα φωτογραφίες κάθε στιγμή της μέρας (ψάχνω κ δε βρίσκω αναμνήσεις) ..

Να σπουδάσετε! Να ευχαριστηθείτε τη νιότη σας κ ας είναι η σχολή στην άκρη της Ελλάδας.. ταξιδέψτε! Ανακαλύψτε τον κόσμο, πηγαίντε θέατρο, κινηματογράφο.. συζητήστε.. εμπιστευθείτε τους άλλους μα πάνω απ' όλα εμπιστευθείτε τον εαυτό σας! Είστε μόνοι, σε μια ξένη πόλη, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων!

Προσαρμοστείτε το γρηγορότερο για να ευχαριστηθείτε τα φοιτητικά τα χρόνια!!! Χίλια μπράβο που τα καταφέρατε! Χίλια μπράβο που τα παιδιά της Αμοργού με ελάχιστα φροντιστήρια πέρασαν στα πανεπιστήμια της χώρας μας! Χίλια μπράβο στους γονείς που ήταν εκεί σε κάθε στιγμή αγωνίας σας κ που θα στερηθούν για να σπουδάσετε!

Μην τους απογοητεύσετε..να γυρίσετε καλύτεροι άνθρωποι.. να γυρίσετε στο νησί μας με "πτυχία" που θα ωφελήσουν τον τόπο κ τους συνανθρώπους σας !

Η Αμοργός πάντα είναι εδώ κ θα περιμένει...και αν δεν τα καταφέρατε φέτος...σιγααα...είστε 17 χρονων!!! Η ζωή είναι μπροστά σας!!!Μη σταματάτε να προσπαθείτε !!! Να πιστεύετε στα όνειρα σας!

Γύρισα πίσω κ δεν το μετανιώνω!!!!"