Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΙστορίεςΠανελλαδικές 2019: Η Αμοργός θα είναι και αυτό το χειμώνα παντού !!!

Πανελλαδικές 2019: Η Αμοργός θα είναι και αυτό το χειμώνα παντού !!!

|

Η Ιωάννα Συνοδινού κάνει ένα μικρό νοερό ταξίδι στα δικά της φοιτητικά χρόνια με την ευκαιρία των ανακοινώσεων για τις βάσεις και βέβαια στέλνει τις καλύτερες ευχές της για τα παιδιά της Αμοργού που κέρδισαν το δικαίωμα εισαγωγής στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση – Και όπως τονίζει “Η ζωή ειναι μπροστά σας!!! Μη σταματάτε να προσπαθείτε !!! Να πιστευετε στα ονειρα σας! Γύρισα πίσω κ δεν το μετανιώνω!!!!” 

“Προσαρμοστείτε το γρηγορότερο για να ευχαριστηθείτε τα φοιτητικά τα χρόνια!!! Χίλια μπράβο που τα καταφέρατε! Χίλια μπράβο που τα παιδιά της Αμοργού με ελάχιστα φροντιστήρια πέρασαν στα πανεπιστήμια της χώρας μας! Χίλια μπράβο στους γονείς που ήταν εκεί σε κάθε στιγμή αγωνίας σας και που θα στερηθούν για να σπουδάσετε!” Το αναφέρει η Ιωάννα Συνοδινού, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, επιχειρηματίας στην Αμοργό που έκανε το δικό της ταξίδι πριν από χρόνια μέσα από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τώρα βλέπει φίλους, συγγενείς να ετοιμάζονται για το δικό τους όμορφο ταξίδι… Με βάση αναχώρησης και επιστροφής την Αμοργό. Του απέραντου Γαλάζιου, της γαστρονομίας, της ξεχωριστής ομορφιάς… 

Και στέλνει το μήνυμά της.. Και ζητάει από τα παιδιά να διασκεδάσουν, να χαλαρώσουν, να ταξιδέψουν κυριολεκτικά, να γνωρίσουν νέους ανθρώπους, να γευτούν εμπειρίες χωρίς όμως να ξεχνάνε τη μάχη που έδωσαν οι γονείς τους για να σπουδάσουν και βέβαια στο τέλος να επιστρέψυν στην Ιθάκη τους, που δεν είναι άλλη από την Αμοργό… Με το βλέμμα λοιπόν στον πανέμορφο κολπο της Αιγιάλης, το κείμενο της Συνοδινού στην ιστοσελίδα της…. 

“20 χρόνια πριν … τρισευτυχισμένη… Στη σχολή που ήθελα, Θεσσαλονίκη, να βλέπω θάλασσα κ να είμαι φοιτήτρια! Τρελαμένη με τη θάλασσα από μικρή κ ας κάνω 3-4 μπάνια τα καλοκαίρια.. η ξαδέλφη πέρασε Θεσσαλονίκη σήμερα, Η κόρη της γειτόνισσας κ το τρελοκόριτσο από τα Θολάρια πέρασαν Κρήτη, ο φίλος που τρέχουμε μαζί πέρασε Κοζάνη κ η φιλενάδα που τρέχουμε μαζί στη Σύρο..  το παλικάρι το άλλο στα Γιάννενα..  Η Αμοργός θα είναι παντού κ αυτό το χειμώνα!

Αυτό έχει σημασία .. να μη βγάζουμε το νησί από την καρδιά μας όσο μακριά κ να πάμε.. γύρισα πίσω κ δε μετανιώνω! Τα φοιτητικά τα χρόνια θα τα άλλαζα λιγάκι.. θα άλλαζα τον τρόπο σκέψης μου τότε.. θα είχα ταξιδέψει πιο πολύ.. θα είχα ανοιχτεί σε πιο πολύ κόσμο.. να κάνω φίλους κ άλλους, να ανταλλάξω ιδέες..  θα έβγαζα φωτογραφίες κάθε στιγμή της μέρας (ψάχνω κ δε βρίσκω αναμνήσεις) ..

Να σπουδάσετε! Να ευχαριστηθείτε τη νιότη σας κ ας είναι η σχολή στην άκρη της Ελλάδας.. ταξιδέψτε! Ανακαλύψτε τον κόσμο, πηγαίντε θέατρο, κινηματογράφο.. συζητήστε.. εμπιστευθείτε τους άλλους μα πάνω απ’ όλα εμπιστευθείτε τον εαυτό σας! Είστε μόνοι, σε μια ξένη πόλη, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων!

Προσαρμοστείτε το γρηγορότερο για να ευχαριστηθείτε τα φοιτητικά τα χρόνια!!! Χίλια μπράβο που τα καταφέρατε! Χίλια μπράβο που τα παιδιά της Αμοργού με ελάχιστα φροντιστήρια πέρασαν στα πανεπιστήμια της χώρας μας! Χίλια μπράβο στους γονείς που ήταν εκεί σε κάθε στιγμή αγωνίας σας κ που θα στερηθούν για να σπουδάσετε!

Μην τους απογοητεύσετε..να γυρίσετε καλύτεροι άνθρωποι.. να γυρίσετε στο νησί μας με “πτυχία” που θα ωφελήσουν τον τόπο κ τους συνανθρώπους σας !

Η Αμοργός πάντα είναι εδώ κ θα περιμένει…και αν δεν τα καταφέρατε φέτος…σιγααα…είστε 17 χρονων!!! Η ζωή είναι μπροστά σας!!!Μη σταματάτε να προσπαθείτε !!! Να πιστεύετε στα όνειρα σας!

Γύρισα πίσω κ δεν το μετανιώνω!!!!”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες