Πάρος: Το "αντίο" του αερολιμενάρχη Κωνσταντίνου Λεοντίδη

".... Φεύγω γεμάτος αισθήματα και συναισθήματα, από ανθρώπους, καταστάσεις και γεγονότα, με τη πεποίθηση πως κατά την παρουσία μου στο νησί, προσπάθησα να προσφέρω το καλύτερο δυνατόν, από τη θέση που τάχθηκα, με αξιοπρέπεια, συνέπεια, και πραγματική προσπάθεια, με όλους μαζί τους καλούς μου φίλους, κυρίως και συναδέλφους, όχι βέβαια πάντα με τις καλύτερες των συνθηκών, με γνώμονα όμως, το καλό του Αερολιμένα και, κυρίως, του τόπου. Αν το πέτυχα ή όχι, δε θα το κρίνω εγώ... ".

Με τα λόγια αυτά - ανάμεσα στα άλλα - ο μέχρι πριν από δυο ημέρες αερολιμενάρχης Πάρου, Κωνσταντίνος Λεοντίδης, βάζει τέλος στην παρουσία του στις Κυκλάδες και παίρνει το δρόμο για την μακρινή Καστοριά... Επί 11 χρόνια βρέθηκε στη θέση του προϊσταμένου του αεροδρομίου Πάρου, το είδε να μεγαλώνει και το αφήνει λίγο πριν την ... εκτόξευσή του, τουλάχιστον με βάση τα δεδομένα που έχουμε για την επόμενη ημέρα του...  Ποια είναι αυτά; "εγκρίθηκε η οριστική μελέτη επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου, που θα επεκταθεί αμφίπλευρα κατά 199,50 μέτρα σε κάθε άκρο. Με την νέα προσθήκη ο διάδρομος θα φτάσει σε μήκος τα 1.799 μ. έναντι 1.400 μ. σήμερα. Επίσης θα τροποποιηθεί η περιμετρική οδός εκεί που θα γίνει η επέκταση και θα γίνει και επέκταση της φωτοσήμανσης.

- Για την επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών, προβλέπεται η αμφίπλευρη επέκταση του δαπέδου στάθμευσης των αεροσκαφών, κατά 90 μέτρα προς νότο και 50 μέτρα προς βορρά. Μετά την ολοκλήρωση των έργων οι διαστάσεις θα είναι 340 χ 130 (από 200 χ 130 σήμερα), ενώ περιλαμβάνονται εργασίες φωτισμού και φωτοσήμανσης.

- Για το νέο αεροσταθμό και τον περιβάλλοντα χώρο αυτού, εγκρίθηκε η οριστική μελέτη για την κατασκευή νέου αεροσταθμού 13.000 τ.μ περίπου, τον περιβάλλοντα χώρου στην πλευρά της πόλης με χώρους στάθμευσης οχημάτων, εσωτερικό οδικό δίκτυο, διαμόρφωση χώρου μεταξύ αεροσταθμού και δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών. Το κόστος των έργων έχει εκτιμηθεί σε 37,894 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ, ενώ ο σημερινός αεροσταθμός έχει επιφάνεια 745 τμ". Μακάρι να τα δούμε όλα αυτά στη πράξη και συντομα

Αναλυτικά η ανάρτηση του κου Λεοντίδη στη σελίδα του στα social media αναφέρει:

"Χρόνια πολλά, Καλές γιορτές και Καλή Χρονιά!!!!!
 
Ήλθε η στιγμή, όπου μετά από 11, σχεδόν, συνεχή χρόνια παρουσίας μου ως Προϊστάμενος του Κρατικού Αερολιμένα Πάρου, αποχωρώ, κλείνοντας, υπηρεσιακά και βιολογικά, ένα μεγάλο κύκλο της ζωής μου, ανοίγοντας αμέσως, έναν άλλον, στον Αερολιμένα Καστοριάς, πλέον.
 
Φεύγω γεμάτος αισθήματα και συναισθήματα, από ανθρώπους, καταστάσεις και γεγονότα, με τη πεποίθηση πως κατά την παρουσία μου στο νησί, προσπάθησα να προσφέρω το καλύτερο δυνατόν, από την θέση που τάχθηκα, με αξιοπρέπεια, συνέπεια, και πραγματική προσπάθεια, με όλους μαζί τους καλούς μου φίλους, κυρίως και συναδέλφους, όχι βέβαια πάντα με τις καλύτερες των συνθηκών, με γνώμονα όμως, το καλό του Αερολιμένα και, κυρίως, του τόπου. Αν το πέτυχα ή όχι, δεν θα το κρίνω εγώ.
 
Ευχαριστώ την Παριανή Κοινωνία, για την αποδοχή, την στήριξη, τον σεβασμό, την εκτίμηση, αλλά και την φιλοξενία, που μου παρείχε όλα αυτά τα χρόνια, ευχόμενος πρόοδο στα πάντα και ειδικότερα στον Αερολιμένα, ελπίζοντας πως σύντομα θα αποκτήσει, επιτέλους, όλες αυτές τις υποδομές που αξίζουν στο νησί, για να εκπληρωθεί ο μεγάλος στόχος.
 
Σας αποχαιρετώ και σας ευχαριστώ όλους και έναν έναν χωριστά, από καρδιάς και ελπίζω πως, κάποια στιγμή, με κάποιο τρόπο, οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν. Με τους προσωπικούς φίλους βέβαια, που απέκτησα εδώ, σίγουρα.
 
Καλές γιορτές και Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη, χαρές. δύναμη και προκοπή".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News