Πάρος: Ο άνθρωπος (Λεοντίδης) πίσω από την επιτυχία του αεροδρομίου στη Πάρο

Αριθμοί.. Ο ωραιότερος και πιο έξυπνος τρόπος να πεις αλήθεια και ψέματα. Ανάλογα τι σου αρέσει… και πως μπορείς να κοιτάξεις την εικόνα που έχεις μπροστά σου… Όμως, δεν είναι λίγες οι στιγμές που η εικόνα θολώνει. Και αυτό που μετράει είναι ο άνθρωπος… Κι αυτό γιατί αυτός είναι που μετατρέπει τους αριθμούς σε χρήσιμα ή άχρηστα στοιχεία…

Στη περίπτωση μας μιλάμε για το αεροδρόμιο της Πάρου… Το νέο αεροδρόμιο, όπου για τον Ιούλιο έκλεισε με αύξηση της τάξης του 25% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό…  20.495 επιβάτες αφίχθησαν με αεροπορικά δρομολόγια στην Πάρο κατά το φετινό Ιούλιο έναντι 16.176 επιβατών κατά τον περσινό. Και αυτό έχει να κάνει με την αύξηση στις πτήσεις: κατά τον δεύτερο καλοκαιρινό μήνα του 2018 προσγειώθηκαν στην Πάρο 452 αεροσκάφη έναντι 373 τον Ιούλιο του 2017.  Και το πιο εντυπωσιακό; Καλύπτεται πλέον από περισσότερες εταιρείες η Πάρος και προορισμούς. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο αλλά και εξωτερικό…

Ποιος όμως κρύβεται πίσω απ’ αυτήν την δράση; Ο Αερολιμενάρχης Κώστας Λεοντίδης. Και ένα πολύ όμορφο δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Η Ωραία Πάρος» μας βάζει στη θέση μας… Καλοί οι αριθμοί αλλά πάνω απ όλα οι άνθρωποι…

«Όσοι έχουν την τύχη να συνομιλήσουν με τον αερολιμενάρχη Κώστα Λεοντίδη θα καταλάβουν αμέσως, ότι έχουν να κάνουν με έναν έμπειρο και ευσυνείδητο υπάλληλο, με άποψη στο αντικείμενο της δουλειάς του και με σεβασμό προς την ιεραρχία του φορέα που υπηρετεί, υπηρεσιακή και πολιτική. Εμείς εδώ στην Πάρο είμαστε πολύ τυχεροί που υπηρετεί στο αεροδρόμιό μας.

Πριν από την ανατολή του ήλιου βρίσκεται στη θέση του και φεύγει τελευταίος μετά τη δύση. Λογαριάστε τις ώρες που δουλεύει για να καταλάβετε το ωράριο που χτυπά καθημερινά.

Δεκάδες οι καθημερινές πτήσεις με ελάχιστο προσωπικό λόγω μνημονίων, (που και αυτό δουλεύει αδιαμαρτύρητα), με αίθουσες αναμονής της πλάκας και με διαμαρτυρίες επιβατών έντονες, όταν λόγω καθυστερήσεων συμπέσουν δύο ή τρείς πτήσεις μαζί.

Τότε είναι που η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη με τον Λεοντίδη να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Η κυβέρνηση μετά τις εξαγγελίες για τα κτηριακά, την ημέρα των επίσημων εγκαινίων (γιατί υπήρξαν και ανεπίσημα) μας ξέχασε, η δημοτική αρχή αδιαφορεί για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο, και η Πάρος δυσφημίζεται καθημερινά και μαζί της ο Ελληνικός Τουρισμός.  Αφήνουμε έναν υπάλληλο να βγάζει καθημερινά τα κάστανα από τη φωτιά μέχρι να καεί.

Συχνά εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας στο λιμάνι, που και εδώ οι λιμενικοί μας συχνά ξεπερνούν τον εαυτό τους και ξεχνάμε το αεροδρόμιο επειδή βρίσκεται μακριά από τον οικιστικό ιστό.

Και όμως Δήμος και φορείς το νησιού κάτι πρέπει να κάνουν. Και δεν εννοούμε τώρα στην αιχμή της τουριστικής περιόδου. Το καλοκαίρι αυτό θα βγει έτσι κι αλλιώς με τα όσα αρνητικά.

Αμέσως μετά όμως και αφού γίνει λεπτομερής καταγραφή για όλες τις λειτουργικές αδυναμίες του αεροδρομίου, όλοι μας, χωρίς καμιά εξαίρεση, να βάλουμε την κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών της και να απαιτήσουμε δυναμικά την ολοκλήρωση των έργων που απαιτούνται για να αποκτήσει επί τέλους η  Πάρος το αεροδρόμιο, που είχε αρχικά σχεδιαστεί (κτηριακά και διάδρομος)».