Πατάμε πιο γερά στα πόδια μας... [pics – vid]

Πέρυσι, στην πρώτη της χρονιά έφτασε μία ανάσα από την είσοδο στην τετράδα των πλέι οφ στην Α1 κατηγορία γυναικών. Προερχόμενη από τα ερασιτεχνικά σωματεία και κερδίζοντας ανά χρόνο κατηγορία με κατηγορία άφησε πίσω της τα τοπικά των Κυκλάδων και σε σύντομο χρονικό διάστημα έφτασε έως τα σαλόνια.

Τώρα θέλει το κάτι παραπάνω. Και οι άνθρωποι που εμπλέκονται με τα διοικητικά της ομάδας του ΑΟ Θήρας, για την οποία άλλωστε και μιλάμε δεν κρύβουν τους στόχους τους: θέλουν να μπουν στα πλέι οφ, να φτάσουν όσο γίνεται ψηλότερα, θέλουν να κτυπήσουν και να ανοίξουν την πόρτα της Ευρωπαϊκής συμμετοχής και το κυριότερο; Να δουλέψουν μέσα από τα τμήματα υποδομής ώστε σε βάθος πενταετίας να έχουν δικά τους παιδιά, έστω  ένα ή δύο στην μεγάλη ομάδα. Και το ευχάριστο είναι ότι έχουν δίπλα τους αρκετούς επιχειρηματίες.  Τουλάχιστον εξήντα οι οποίοι ενεργοποιούνται ώστε να μπορέσει το όνειρο της συμμετοχής στη κλήρωση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων την επόμενη χρονιά να γίνει πραγματικότητα. Βέβαια, θα μπορούσαν να έχουν κι άλλους από τη στιγμή που ένας αριθμός όπως αυτός των εξήντα είναι μικρός για τα δεδομένα του νησιού. Όμως, δεν το βάζουν κάτω. Ελπίζουν ότι χρόνο με το χρόνο θα γεμίζουν το ΔΑΠΠΟΣ, οι επιτυχίες θα φέρνουν περισσότερα παιδιά στο γυμναστήριο, περισσότερους γονείς και επιχειρηματίες. Και βέβαια ήδη συζητούν με το Δήμαρχο και την Επαρχο του νησιού την προοπτική για τη κατασκευή ακόμη και δεύτερου γυμναστηρίου.

Αγιασμός - γιορτή

Σάββατο πρωί στο κλειστό γυμναστήριο της Σαντορίνης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων Επιφάνιος χοροστατεί στον αγιασμό των τμημάτων που διαθέτει ο ΑΟ Θήρας. Στο κλειστό έχουν βρεθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι (και μη) με την γυναικεία ομάδα του νησιού κι ανάμεσά τους ένας Ναξιώτης, ο Μανώλης Βασαλάκης, ο οποίος είναι και ο Λιμενάρχης του νησιού. Το μυστήριο του αγιασμού ολοκληρώνεται και ο Σεβασμιότατος αφού δίνει τις ευχές του τόσο στις μικρότερες αθλήτριες όσο και στις μεγαλύτερες ευχόμενος πάνω απ' όλα υγεία και να είναι καλές αθλήτριες με στόχο τη νίκη και τον υγιή ανταγωνισμό αποδέχεται την πρόταση των διοικούντων και συμμετάσχει στην ομαδική φωτογράφιση της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς. Και να σημειώσουμε εδώ ότι το μυστήριο του αγιασμού καθυστέρησε να πραγματοποιηθεί γιατί έλλειπαν εκτός ομάδας οι διεθνείς Βεργίδου (πασαδόρος) και Αρτακιανού (λίμπερο) και ουσιαστικά μόλις το βράδυ της Παρασκευής εντάχθηκαν στο δυναμικό της ομάδας και από σήμερα πιάνουν δουλειά. Παράλληλα και πριν αρχίσει η προπόνηση, τα κορίτσια του ΑΟ Θήρας είχαν την δυνατότητα να φωτογραφηθούν με όλα σχεδόν τα κορίτσια των τμημάτων υποδομής αποδεικνύοντας ότι η σχέση της πρώτης ομάδας με τις μικρότερες είναι αρρηκτα συνδεδεμένη. Μουντάκη και Οικονομίδου ήταν αυτές που έγιναν αντικείμενο λατρείας από τα μικρά κορίτσια, σημειώνοντας παράλληλα ότι Μουντάκη και Σκορδίλη έχουν αναλάβει φέτος και τμήματα υποδομών όσον αφορά την προπόνησή τους.

Σκοπελίτης - Σπυριδάκης

Και περνάμε στους διοικούντες, στους .Γιώργηδες του ΔΣ, τον Γιώργο Σκοπελίτη και τον Γιώργο Σπυριδάκη, τον πρόεδρο δηλαδή και τον αντιπρόεδρο του ΑΟ Θήρας. Αμφότεροι μιλούν για τους στόχους και το όραμά τους, για τη βοήθεια που έχουν από τους γονείς, φιλάθλους και επιχειρηματίες του νησιού, τις δυσκολίες που γεννά η νησιωτικότητα και βέβαια σημειώνουν τη σημασία που έχει για την ομάδα η καλύτερη δυνατή πορεία των τμημάτων υποδομής που φέτος αναμένεται να αγγίξει και τα 200 παιδιά (!!!). Οι δηλώσεις των δύο ανδρών είναι λίγο πολύ παρομοιώτυπες «Η προσπάθεια που έγινε για την στελέχωσή της ομάδας δεν ήταν εύκολη, στηρίχτηκε όμως και στη περσινή δουλειά. Αυτό ήταν και το στοίχημά μας. Να περάσουν καλά πέρυσι τα κορίτσια ώστε φέτος οι διαπραγματεύσεις να είναι πιο εύκολες ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε εδώ στο νησί αθλήτριες που μπορεί να είχαν προτάσεις και από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες της κατηγορίας. Με βάση την περσινή πορεία και έχοντας μάθει από τα όποια λάθη μπορεί να έγιναν πέρυσι νομίζω ότι μας αξίζει μία καλύτερη θέση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, να είμαστε στην τετράδα και γιατί όχι και στην Ευρώπη. Και θα προσπαθήσουμε με κάθε μας δύναμη να το πετύχουμε. Πέρυσι, δεν ήταν χρονιά .μαθητείας. Είμαστε μία νέα ομάδα με βραχύβια ιστορία (δύο - τριών ετών) και δεν είχαμε την ανάλογη πείρα για να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Τώρα θεωρώ ότι έχουμε βελτιωθεί, πατάμε πιο γερά στα πόδια μας και ζητάμε καλύτερα αποτελέσματα. Και άλλωστε μόνο μέσα από την εργασία έρχονται τα αποτελέσματα, τη στιγμή που όποιος δεν δουλεύει δεν κάνει και λάθη. Δεν είναι αυτοσκοπός μας η παρουσία στα πλέι οφ ή η έξοδος στην Ευρώπη. Είναι δεδομένο ότι βάζουμε στόχους και θέλουμε το κάτι περισσότερο. Υπάρχουν άλλωστε και οι αστάθμητοι παράγοντες. Όμως, είναι δεδομένο ότι δεν θα μας φέρει πίσω οτιδήποτε κι εάν συμβεί φέτος»

Υποδομές

Όμως, το μεγάλο κεφάλαιο για τους παράγοντες του ΑΟ Θήρας είναι οι υποδομές. Αυτό μας λένε οι δύο ισχυροί άνδρες της ομάδας που τονίζουν «βλέπετε μέσα από τις επιτυχίες έρχονται και περισσότεροι άνθρωποι στο γήπεδο και κυρίως νέα παιδιά που θέλουν να είναι κοντά στα ινδάλματά τους. Πέρυσι σε κορασίδες και παγκορασίδες είμαστε στην τριάδα του τοπικού πρωταθλήματος. Φέτος αναμένεται να έχουμε περίπου 150 με 200 παιδιά. Εχουμε πρόβλημα με τις ώρες λειτουργίας του κλειστού. Ηδη ειμαστε σε επαφές με τον Δήμαρχο του νησιού και την Επαρχο για να δούμε την προοπτική κατασκευής ενός ακόμη γυμναστηρίου. Είναι κάτι που δεν γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη, αυτό είναι ένα από τα προβλήματα της νησιωτικότητας αλλά ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Ο προπονητής μας έχει την επίβλεψη των ακαδημιών, κάθε εβδομάδα και ανάλογα με τον αγώνα και την πρόοδο των αθλητριών θα μπορεί να βάζει στην δωδεκάδα μία ή δύο αθλήτριες και ελπίζουμε ότι σιγά σιγά θα βγουν και δικές μας αθλήτριες. Αυτό που έχουμε βιώσει είναι ότι από τη πρώτη στιγμή το κλειστό γέμισε. Από την Α2 που είχαμε περισσότερες ντόπιες αθλήτριες και συνεχώς γεμίζει. Το ΔΑΠΠΟΣ είναι το στολίδι των Κυκλάδων, είναι πάντα γεμάτο, οι κάτοικοι έρχονται εδώ για να διασκεδάσουν, να δουν όμορφο βόλεϊ και να περάσουν ένα πολύ ευχάριστο σαββατόβραδο. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι η μόνη ομάδα της Σαντορίνης σε τόσο υψηλό επίπεδο. Από τη βοήθεια του κόσμου είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι, μας έχουν βοηθήσει σε κάθε βήμα μας και κυρίως οι επιχειρηματίες που είναι περίπου 60 και είναι συνεχώς στο πλάι μας. Εμείς αυτό που μπορούμε να τους υποσχεθούμε είναι ότι θα εργαζόμαστε σκληρά σε καθημερινή βάση ώστε να φέρουμε την ομάδα στη ψηλότερη δυνατή θέση, ο κόσμος το έχει καταλάβει, ξέρει ότι δεν γίνονται θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη και έχουμε την προσδοκία ότι μία μέρα θα έχουμε στην ομάδα μας όλο και περισσότερα παιδιά από το νησί». 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ

Κείμενο: Εφημερίδα Κυκλαδική (14/09

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News