+πλεύση - Αρκιοί: "Συντροφιά με τους ακρίτες"

Παντός καιρού η προσφορά των εθελοντών μας στους Αρκιούς! Τα κύματα και η βροχή δεν εμπόδισαν την +πλευση και τους εθελοντές της να φτάσουν τις προγραμματισμένες ώρες στους Αρκιούς για να προσφέρουν και εκεί τις υπηρεσίες τους, στο πλαίσιο του Διάπλου 2019.

Στην διαδρομή προς τους Αρκιούς και κατά την παραμονή μας στο νησί δοκιμάσαμε τις αντοχές των εθελοντών στον κακό καιρό -και περάσαμε με επιτυχία το τεστ!

Παρά την βροχή, ο ιατρικός εξοπλισμός μεταφέρθηκε στον χώρο που οι λιγοστοί κάτοικοι χρησιμοποιούν ως αυτοσχέδιο ιατρείο και καθώς οι περισσότεροι προσήλθαν άμεσα, ξεκίνησαν οι εξετάσεις.

Ιδιαίτερη φροντίδα είχε -όπως κάθε χρονιά- ο μοναδικός μικρός μαθητής του νησιού, από τον παιδίατρο της ομάδας.

Η ομάδα λήψης δειγμάτων αίματος εργάστηκε παράλληλα, προκειμένου στον λίγο χρόνο που παραμείναμε στο νησί, να έχουν οι κάτοικοί του την ευκαιρία να κάνουν αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις.

Στο κτίριο του σχολείου προσφέραμε τα δώρα που είχαμε φέρει μαζί μας, ενώ η ομάδα των πολιτιστικών είχε την ευκαιρία να στήσει την Κυκλαδούπολη για ένα παιχνίδι με τον μικρότερο κάτοικο του νησιού.

Νωρίς το μεσημέρι, αποχαιρετήσαμε τους Αρκιούς, αφήσαμε τους κατοίκους στις εργασίες τους και βγήκαμε ξανά στην θάλασσα, για να συνεχίσουμε την πορεία μας.

Πληροφορίες: www.symplefsi.org - Photo credits: Archive Visual Storytellers - Wedding Photography & Cinematography