+πλεύση - Σίκινος: Αγκαλιά με τους μικρούς κατοίκους του νησιού

Διάπλους 2019: Και τα μέλη της "+πλεύσης" στη δεύτερη ημέρα (την Παρασκευή) αγκάλιασαν ακόμη και τους μικρότερους κατοίκους της Σικίνου.. Και όπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας...  "Η άφιξη στα ιατρεία της +πλευσης του νεότερου κατοίκου της Σικίνου χρωμάτισε την δεύτερη ημέρα της παρουσίας μας στο νησί, που περιελάμβανε σειρά δράσεων για τα παιδιά και την μητρότητα.

Η ομάδα της λήψης δειγμάτων αίματος για ανάλυση ήταν όπως πάντα αυτή που ξεκίνησε πρώτη, υποδεχόμενη τους κατοίκους που από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί και έδιναν τα στοιχεία τους στην γραμματεία της +πλευσης. Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία και για τον τελευταίο από τους κατοίκους της Σικίνου που χρειαζόταν αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις, είχαν συλλεχθεί 41 δείγματα για να γίνουν ισάριθμα γενικά πακέτα εξετάσεων και μαζί τους:

- 9 PSA
- 12 TSH, FT4, T3
- 14 Γλυκοζυλιωμένη
- 2 Χολυρεθρίνη ολική και
- 2 D12

Μία ώρα μετά, ξεκίνησε η λειτουργία των υπόλοιπων ιατρείων, με την προσέλευση να είναι όπως πάντα μαζική. Μάλιστα, είχαμε την χαρά να γνωρίσουμε και τις νέες... αφίξεις στο νησί από την προηγούμενη φορά που βρεθήκαμε στην Σίκινο. Συνολικά, από τα ιατρεία της +πλευσης πέρασαν περίπου οι μισοί κάτοικοι του νησιού, με 90 άτομα να κάνουν 228 εξετάσεις:

- 10 Αγγειοχειρουργική
- 33 Ακτινολογία - Υπέρηχοι
- 4 Γενική χειρουργική
- 15 Δερματολογία
- 40 Καρδιολογία
- 31 Οδοντιατρική
- 17 Ορθοπεδική - φυσιοθεραπεία
- 7 Ουρολογία
- 30 Οφθαλμολογία
- 6 Παθολογία
- 11 Παιδιατρική
- 24 Ωτορινολαρυγγολογία

Την ώρα που λειτουργούσαν τα ιατρεία της +πλευσης, ήταν σε εξέλιξη και οι υπόλοιπες προγραμματισμένες δράσεις της +πλευσης. Τα παιδιά έπαιξαν με την Κυκλαδούπολη, το παιχνίδι του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που η +πλευση έφερε πρώτα από οπουδήποτε αλλού στον πλέον κατάλληλο τόπο, τις Κυκλάδες. Στη συνέχεια, ακολούθησε το εκπαιδευτικό παιχνίδι για την διατροφή, από την διατροφολόγο-διαιτολόγο της ομάδας.

Η +πλευση φρόντισε και για την υποστήριξη της μητρότητας, μαζί με την Hope Genesis, στέλεχος της οποίας μίλησε στις γυναίκες του νησιού για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να ενταχθούν στα προγράμματά της. Το μεσημέρι και μετά την ολοκλήρωση των ιατρείων, οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία για μία μικρή ανάπαυλα, ενώ στο λιμάνι η +πλευση παρέδιδε στον Δήμο Σικίνου την νέα πλωτή προβλήτα που προσφέραμε στο νησί με την ευγενική χορηγία της οικογένειας του Βασίλειου Ντάβου από την Βοστώνη.

Εχοντας ολοκληρώσει όλες τις προγραμματισμένες δράσεις στη Σίκινο με επιτυχία, επιβιβαστήκαμε στα φουσκωτά για τον επόμενο προορισμό της ομάδας". Κι αυτός δεν είναι άλλος από την Ηρακλειά το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου... 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της ομάδας symplefsi.org και Photo credits: Archive Visual Storytellers - Wedding Photography & Cinematography

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News