ΠΝΑΙ - Κατσάνη: Η ...σταχτοπούτα που έγινε Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου

Είναι 2 Μαϊου 2019 όταν γίνεται γνωστή η υποψηφιότητα της Ευδοκίας Κατσάνη από το Φιλώτι και τη Νάξο στο ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου στη μάχη των εκλογών της 26ης Μαϊου. Ο κος Χατζημάρκος - περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου - στην δήλωση που είχε κάνει για την γνωστοποίηση της υποψηφιότητας Κατσάνη ανάμεσα στα άλλα είχε αναφέρει " Στη Νάξο και το Φιλώτι, όπου ζείς και δραστηριοποιείσαι, η κοινωνία γνωρίζει και αναγνωρίζει την ενέργεια που διαθέτεις στα κοινά και την δημιουργικότητα που διοχετεύεις σε συλλογικές προσπάθειες" .  

Οσο για την Ευδοκία Κατσάνη (μπορεί να γεννήθηκε στον Καναδά όπως και τα αδέλφιά της αλλά μεγάλωσε στο Φιλώτι της Νάξου), είχε αναφέρει ανάμεσα στα άλλα " Συνεχίζοντας για τρίτη γενιά την παράδοση της ενασχόλησης της οικογένειάς μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποφάσισα να συνεισφέρω με τις ιδέες, τις εμπειρίες, τη δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό μου στην προσπάθεια του Γιώργου Χατζημάρκου, για να γίνει το Νότιο Αιγαίο σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη της χώρας, εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς δουλειές για τους συμπολίτες μας και το βέλτιστο επίπεδο ζωής και υπηρεσιών για όλους.

Οι εκλογές έγιναν και η Ευδοκία Κατσάνη βρέθηκε πίσω από τον Γιάννη Μαργαρίτη στη μάχη του ψηφοδελτίου της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου, εξασφαλίζοντας μία θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου... Αποδείχτηκε ότι δεν ήταν αρκετό...  Σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι προτάθηκε από την παράταξη του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, για τη θέση του Γραμματέα στο Προεδρείου του Συμβουλίου κι αυτό γιατί η παράταξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης" δεν θέλησε να έχει θέση στο προεδρείο. Και ο κος Χατζημάρκος έδειξε ... Ευδοκία Κατσάνη. Αποτέλεσμα; να διαβάσουμε στο σχετικό δελτίο Τύπου την απόφαση " Γραμματέας εξελέγη η Ευδοκία Κατσάνη, από τη Νάξο, που προτάθηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”. Η συνεδρίαση έγινε το πρωί στη Σύρο, η πρώτη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου και η Νάξος για 2η φορά έχει θέση στο Προεδρείο μετά απ αυτή του κου Γκούφα ως Προέδρου την περίοδο 2010 - 14.... 

Η Ευδοκία Κατσάνη, λίγο αργότερα σε ανάρτησή της μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας έστειλε το μήνυμά της για τη νέα χρονιά τονίζοντας " Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τον καθένα από όσους με την ψήφο τους με εξέλεξαν στο περιφερειακό Συμβούλιο. Είμαι εδώ για να μεταφέρω τις ανησυχίες, τα προβλήματα και να προτείνουμε μαζί λύσεις. Η πολιτική για μένα δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μέσο να δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο παρόν και αύριο για τους κατοίκους των νησιών μας. Από τη θέση του γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου που μου έκανε την τιμη και με εμπιστεύτηκε ο Περιφερειάρχης μας Γιώργος Χατζημαρκος Ευχαριστώ ξανά !" 

Η ..σταχτοπούτα λοιπόν έφτασε σχεδόν στην κορυφή. Μπήκε τελευταία στη μάχη των εκλογών, κέρδισε το εισιτήριο για το Περιφερειακό Συμβούλιο και έχει την τύχη να είναι στο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου.. Μπορεί για κάποιους να είναι όνειρο, όχι όμως για την Κατσάνη που έχει μάθει να παλεύει ... Και είναι δεδομένο ότι στη νέα της θέση θα τα πάει μία χαρά... 

Βιογραφικό

Η Ευδοκία Κατσάνη, γεννήθηκε στο Μόντρεαλ. Μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο στη Νάξο. Είναι το τρίτο από τα πέντε παιδιά της πολύτεκνης οικογένειας του Γιάννη Κατσάνη και της Ειρήνης Βρούτση.

Ζει στη Χώρα της Νάξου και είναι μητέρα του Γιάννη. Εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση στο χώρο της εστίασης στο Φιλώτι της Νάξου. Τα τελευταία χρόνια έχοντας αναλάβει τη διεύθυνση της, την εκσυγχρόνισε και την επέκτεινε δυναμικά σε νέες δραστηριότητες, δίνοντας ένα παράδειγμα ανάπτυξης στην τοπική οικονομία της ορεινής Νάξου.

Από μικρή ασχολήθηκε και διακρίθηκε στον αθλητισμό στο στίβο, στο βόλεϊ με τον «Πανναξιακό», συνεχίζοντας ως σήμερα με το τέννις. Συμμετέχει ενεργά σε τοπικές πρωτοβουλίες για τη διαφύλαξη της πανίδας και τη διατήρηση των τοπικών παραδόσεων της Νάξου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News