Ραφήνα: Η αυτοθυσία ενός πατέρα που έσωσε τα παιδιά του από τη φωτιά

Η χθεσινή και η σημερινή ημέρα είναι γεμάτη από μικρές και μεγάλες ιστορίες. Οι περισσότερες έχουν να κάνουν με στιγμές αυτοθυσίας. Οπου το ένστικτο της επιβίωσης σπρώχνει τον άνθρωπο να ξεπεράσει τα όρια του... Αυτό μας θύμισε η ανάρτηση που έκανε η καλή μας φίλη (και της Νάξου) Λία Λάππα, δημοσιογράφος - συγγραφέας - η οποία κινοποίησε την ανάρτηση γνωστού γιατρού - γυναικολόγου, ο οποίος και χθες το βράδυ βρέθηκε στο επίκεντρο... Και ως πατέρας (μπαμπάς) έκανε το αυτονόητο. Αγνόησε τις οδηγίες, όρμησε στο ξενοδοχείο που βρίσκονταν ο γιος του και η κουνιάδα του με το νοεγέννητο παιδί της και τους απεγκλώβισε... Η κα Λάππα μάλιστα σημειώνει " Πριν 6 χρόνια ήταν ο ήρωας μου ...χθες υπερέβη και αυτήν την έννοια!!!!"

Ακολουθεί η ανάρτηση: 

"Σήμερα έκανα το ακατόρθωτο απεγκλωβισα από το Μάτι και το ξενοδοχείο Cabo Verde την κουνιάδα μου το νεογέννητό της και τον μικρό μου γιο! Όταν η πυροσβεστική μου είπε μην πάτε θα καείτε τους έγραψα και πήγα μέσα από τις φωτιές...σπίτια καίγονταν παντού αμάξια αριστερά δεξιά όλα καμμένα αλλά όταν ο γιος μου μου έλεγε στο κινητό 7 ετών πνίγομαι μπαμπά είπα τέλος τι κι αν καώ αν πεθάνει ο γιος η ζωή δεν θα έχει κανένα νόημα...βλακεία ΝΑΙ αλλά τα κατάφερα. Καιγόταν όλη η περιοχή το ξενοδοχείο απ έξω, δεν υπήρχε ρεύμα και εξαερισμός ....μπήκα μέσα στην κάπνα τους βρήκα σε άθλια κατάσταση τους έβαλα στο αμάξι .... πάλι μέσα από τις φωτιές, ευτυχώς τα λάστιχα δεν πήραν φωτιά και σωθήκαμε!Φυσικά η πυροσβεστική ανύπαρκτη.... αλλά το ηθικό δίδαγμα όταν σας λένε OΧΙ μην μασάτε...με πολύ αγάπη ένας ευτυχισμένος μπαμπάς!"

Εμείς τι να πούμε; Να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον πατέρα, αλλά θα του ζητούσαμε εάν είναι δυνατόν να είναι λιγότερο σκληρός με τους πυροσβέστες... Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αυτοί οι άνθρωποι δίνουν μάχη για να σώσουν όχι τα δικά τους παιδιά αλλά ανθρώπους που μπορεί να μην ξέρουν, μπορεί να είναι και οι εχθροί τους και έχουν μόνο έναν βασικό κανόνα "να σώσουν αυτούς που μπορούν"... Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να κάνει τον ήρωα...  Το λένε άλλωστε όλοι στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας. "Να επιστρέψουμε όλοι σπίτι"...  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News