Sky Express: Ήρθαμε στο νησί γιατί πιστέψαμε στην δυναμική της Νάξου

Πριν λίγο καιρό η αεροπορική εταιρεία SKY EXPRESS έκλεισε ένα χρόνο παρουσίας και δραστηριότητας στα αεροδρόμια των νησιών του Αιγαίου και φυσικά και τη Νάξο. Για την χρονιά που πέρασε, το σήμερα αλλά και το αύριο της αεροπορικής αυτής εταιρείας, αλλά και την επαναστατική πολιτική εκπτώσεων και προσφορών που έκαναν προσιτό το αεροπλάνο στη Νάξο και τα άλλα νησιά, μίλησε στην εφημερίδα «Κυκλαδική» και στον Παναγιώτη Καρανίκα, ο Θεόδωρος Κροκίδας πρόεδρος της  SKY EXPRESS…. 
Διαβάστε τι είπε… 

Θα ήθελα να μου πείτε πως βλέπετε να προχωράει το επιχειρηματικό σας βήμα, το οποίο είναι όπως και να το κάνουμε, ένα τολμηρό βήμα, να αναλάβετε την μεταφορά από αέρος των νησιωτών.
Θεόδωρος Κροκίδας: Xαίρομαι που μου κάνετε αυτή την ερώτηση, γιατί πρέπει να απαντηθεί  και να το μάθει η κοινωνία της Νάξου. Η SKY EXPRESS ήρθε στη Νάξο γιατί πιστεύει στην δυναμική αυτού του νησιού. Αλλά η αλήθεια είναι  ότι, μέχρι τον Οκτώβρη του ‘16 ο Ναξιώτης κατά την άποψη μας, δεν ήξερε ότι υπάρχει αεροπλάνο στο νησί, γιατί οι θέσεις ήταν ελάχιστες. Η SKY άλλαξε τα δεδομένα, έφερε μεγαλύτερα αεροπλάνα και πρόσφερε  περισσότερες θέσεις, Ετσι σιγά-σιγά βλέπουμε ο Ναξιώτης να βάζει στην κουλτούρα του, στην ταξιδιωτική του εμπειρία και το αεροπλάνο μέσα . Αυτό βέβαια το βλέπει στο τέλος και στο πορτοφόλι του, γιατί μέσα από τις ανταγωνιστικές τιμές , πετυχαίνει μικρότερο κόστος ταξιδιού.

Συμφωνώ ότι  μέχρι τον Οκτώβρη του ’16, οι τιμές ήταν στα ύψη, ήταν σχεδόν απαγορευτική η μεταφορά από αέρος  ειδικά σε τέτοιες εποχές οι οποίες είναι δύσκολες για κάθε πορτοφόλι. Πως καταφέρατε εσείς να ρίξετε τόσο πολύ τις τιμές , ούτως ώστε να γίνει  το αεροπορικό ταξίδι ανταγωνιστικό ενός καραβιού;  Τόσο καιρό μας έλεγαν περί καυσίμων, περί μικρών αεροδρομίων, περί μικρών αεροπλάνων.
Θ.Κ.: Τώρα το αεροδρόμιο εάν είναι μικρό εάν είναι μεγάλο, είναι μία άλλη ιστορία, δε θα ήθελα να μπω σε αυτή την κουβέντα, υπάρχουν θεσμικοί φορείς οι οποίοι είναι αξιόλογοι και μπορούν να εκτιμήσουν εάν πρέπει να γίνει μεγαλύτερο αεροδρόμιο κλπ..  Εμείς ήρθαμε στο νησί γιατί, όπως είπα, πιστεύουμε ότι υπάρχει μια δυναμική σε αυτό το νησί. Τώρα ότι εμείς μειώσαμε τις τιμές είναι το βασικό επακόλουθο του ανταγωνισμού. Αναγκάσαμε και τον ανταγωνιστή μας να μικρύνει  τις τιμές. Οπότε λοιπόν το κέρδος για τον ταξιδιώτη, για τον Ναξιώτη, για τον επισκέπτη της Νάξου είναι πολύ μεγάλο σε αυτή την φάση.

Και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί;
Θ.Κ.: Η πολιτική μας θα συνεχιστεί μέσα στα πλαίσια που μας δίνει το δικαίωμα να έχουμε ανταγωνιστικές τιμές  μέσα από μια οικονομικά εύρωστη  SKY EXPRESS

Τώρα βέβαια στις γιορτές υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για εισιτήρια,  υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον; Θα υπάρχουν περισσότερα δρομολόγια;
Θ.Κ.: Από την πορεία της SKY EXPRESS στο νησί  είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, γιατί την περίοδο των γιορτών , όπως βλέπετε, υπάρχει μία μεγαλύτερη  κινητικότητα. Πραγματικά βλέπουμε καλύτερες πληρότητες . Εκείνο που θα ήθελα να σας πω είναι ότι η SKY την Νάξο δεν θα την αφήσει , θα συνεχίζει να πετάει στην Νάξο και ειδικότερα από τον Ιούνιο μήνα, θα πετάμε δύο φορές την μέρα επτά μέρες την εβδομάδα.

Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον και πάρα πολύ θετικό, γιατί σίγουρα θα αυξηθεί η κίνηση και θα μεγαλώσει και την ανάγκη, οι θεσμικοί φορείς, όπως είπατε, να μεγαλώσουν τον διάδρομο μάλλον προσγείωσης – απογείωσης.
Θ.Κ.  Εμείς προσφέραμε τις θέσεις , από κει και πέρα οι επαγγελματίες του νησιού μαζί με τους θεσμικούς φορείς , ας βρούνε εκείνοι τον κατάλληλο τρόπο να μεγαλώσουν το αεροδρόμιο.

Δύο λόγια για το ερχόμενο καλοκαίρι, πέρα από τα δυο δρομολόγια, τι ακριβώς έχει κατά νου η SKY EXPRESS, όχι μόνο για την Νάξο αλλά γενικότερα για το Αιγαίο
Θ.Κ.:  Κοιτάξτε η SKY EXPRESS το 2017 θα κλείσει με πτήσεις πάνω από 15.000. Το 2018 προγραμματίζουμε να κάνουμε  πτήσεις πάνω από τις 20.000. Έχετε υπόψη σας ότι εμείς πετάμε σε 30 νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς

Και δύσκολους προορισμούς…
Θεόδωρος Κροκίδας:  Και δύσκολους προορισμούς. Όπου πάμε το κατανοούν οι κοινωνίες, ότι εμείς ήμασταν η αιτία που έχουνε ανταγωνιστικές τιμές, σε αυτά τα νησιά. Το κατανοεί η κοινωνία, μας εμπιστεύεται και ταξιδεύει μαζί μας.

Και κάτι προσωπικό. Πως θα περάσετε τις γιορτές;
Θεόδωρος Κροκίδας:  Προσωπικά θα περάσω τις γιορτές παρακολουθώντας τους άλλους να ταξιδεύουν .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News