Στο "κυνήγι" της χαμένης Ατλαντίδας

«Τα τελευταία 16 χρόνια έχω αφιερώσει τη ζωή μου στην εξερεύνηση του βυθού και στη δημιουργία ταινιών. Έκανα δυο ταινίες σε 16 χρόνια και οκτώ καταδυτικές εξορμήσεις. Πριν λίγα χρόνια παρά λίγο να καταργήσω τελείως το αναπτυξιακό κομμάτι της εταιρείας παραγωγής μου. Δε μ’ ενδιαφέρει να αναπτύξω τίποτα. Η δουλειά μου είναι τα ‘Avatar’. Τελεία. Αυτό είναι. Θα κάνω το «Avatar 2», το «Avatar 3», το «Avatar 4», δε θα κάνω παραγωγή για ταινίες άλλων ανθρώπων. Δε μ’ ενδιαφέρει να μου στέλνουν σενάρια.»

Αυτά είχε πει ο Τζέιμς Κάμερον στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times. Όμως, η αγάπη για τις καταδύσεις και ο μύθος της χαμένης Ατλαντίδας φαίνεται ότι έφερε την εξαίρεση στην προσήλωσή του στα σίκουελ του «Avatar».

Για αυτό και προχθές Δευτέρα 13 Ιουνίου ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την παραγωγή ενός δίωρου ντοκιμαντέρ που φιλοδοξεί να εξερευνήσει σε βάθος το μύθο της Ατλαντίδας για το National Geographic Channel και το Discovery του Καναδά.

 «Το να ανακαλύψω την ιστορική κι αρχαιολογική αλήθεια πίσω από το μύθο της Ατλαντίδας ήταν κάτι που πάντα έβρισκα συναρπαστικό. Η ομάδα των εξερευνητών μας θα ψάξει και θα αναλύσει όλες τις νέες θεωρίες σχετικά με το που βρισκόταν η πραγματική Ατλαντίδα, ποιοι ήταν αυτοί οι μυστηριώδεις κάτοικοί της και τι είδους καταστροφή τους εξαφάνισε από το πρόσωπο της Γης πριν από 3.000 χρόνια». Τα γυρίσματα θα γίνουν σε Σικελία, Μάλτα, Κρήτη, Σαντορίνη, Σαρδηνία και Ισπανία και φυσικά θα πραγματοποιηθούν σε βάθος (χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του Κάμερον για κινηματογράφηση στο βυθό).

Το δίωρο ντοκιμαντέρ "Search for Atlantis", το ετοιμάζει μαζί με το National Geographic Channel, είναι ένα μεγάλο του πάθος. Σε ανακοίνωση του ο Κάμερον είπε πως το τιμ του ντοκιμαντέρ θα ερευνήσει πολλές καινούργιες θεωρίες για το που ήταν η πραγματική Ατλαντίδα, ποιοι ήταν οι μυστηριώδεις άνθρωποι που την κατοικούσαν και ποια ήταν η καταστροφή που τους εξαφάνισε όλους από τη Γη. Αυτό το project θα είναι η νέα περιπέτεια του διασήμου σκηνοθέτη (και παραγωγού) με το είδος του ντοκιμαντέρ (τελευταία έκανε την παραγωγή του «Deepsea Challenge», ενώ το 2003 το «Ghosts of the Abyss»). Να θυμίσουμε επίσης ότι εκτός από τα σίκουελ του «Avatar» (αναμένεται να δούμε και τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ) έχει δεσμευθεί στο να κάνει την παραγωγή του «Fantastic Voyage» που θα σκηνοθετήσει ο Γκιγέρμο Ντελ Τόρο

Με πληροφορίες από το digitallife.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News