Σύμη: Απαγχονισμένος βρέθηκε επιχειρηματίας

Από τη μία έχεις την κυβέρνηση που «κατηγορεί» τους επιχειρηματίες του Νοτίου Αιγαίου ότι είναι από τους πλέον κακοπληρωτές και αυτοί που ξεχωρίζουν στην υπόθεση «Κόκκινα Δάνεια» κι από την άλλη έχουμε την σκληρή πραγματικότητα όπου οι επιχειρηματίες υπό την πίεση των χρεών θεωρούν ότι η λύση στο πρόβλημά τους είναι η αυτοκτονία…

Μία τέτοια ιστορία αποκαλύφθηκε σήμερα στην Σύμη. Όταν 60χρονος επιχειρηματίας και πατέρας δύο παιδιών βρέθηκε κρεμασμένος στο μαγαζί που διατηρούσε και όπως όλα δείχνουν τα χρέη ήταν πολλά για να αντέξει! Τον  αυτόχειρα επιχειρηματία βρήκαν κρεμασμένο σήμερα το πρωί φίλοι του οδηγοί ταξί που κάθε πρωί τα τελευταία χρόνια  έπιναν τον καφέ τους μαζί του, πριν ξεκινήσουν τη βάρδια τους.

 «Γνωρίζαμε ότι είχε χρέη με το μαγαζί και προσπαθούσε να τα ρυθμίσει αλλά δεν μπόρεσε να τα καταφέρει. Κοιμόταν μέσα στην καφετέρια κάποιες φορές και μας άφηνε την πόρτα ανοιχτή για να πηγαίνουμε να τον ξυπνάμε το πρωί για να μας φτιάξει καφέ. Σήμερα το πρωί είδα ότι δεν ήταν ανοιχτή η καφετέρια όπως άλλες φορές, πήγα άνοιξα την πόρτα και τον είδα κρεμασμένο πάνω από το μπαρ του καταστήματος. Φαινόταν ο Δημήτρης ότι δεν ήταν καλά το τελευταίο καιρό, τον έπνιγαν  τα χρέη. Δυστυχώς αφήνει πίσω του και δύο νέα παιδιά, τα οποία τα μεγάλωσε μόνος του γιατί έμεινε πολύ νέος χήρος. Δυστυχώς τον χτύπησε πολύ άσχημα η μοίρα» αναφέρει σε ιστοσελίδα πολύ καλός φίλος του άτυχου επιχειρηματία.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του νησιού Ελευθέριος Παπακαλοδούκας εξηγεί την σκληρή πραγματικότητα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εκφράζει φόβους και για άλλες αυτοχειρίες. «Δυστυχώς θα ακολουθήσουν κι άλλοι το δρόμο της αυτοκτονίας γιατί  είναι δυσβάσταχτα τα χρέη των ανθρώπων».

Και στη συνέχεια καταθέτει την άποψή του για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία λέγοντας: «Ο άνθρωπος αυτός είχε έρθει την προηγούμενη εβδομάδα για να κάνει ρύθμιση χρεών στο Δήμο. Μόλις τον είδα , κινδύνεψα να τον γνωρίσω  γιατί όλοι είχαμε περάσει από την καφετέρια που διατηρούσε. Είχε αδυνατίσει πάρα πολύ, ήταν προβληματισμένος  και πολύ αγχωμένος. Του είπα να μην στενοχωριέται γιατί  όλος ο κόσμος χρωστάει αυτή τη στιγμή , δεν είσαι μόνο εσύ . Δυστυχώς όμως βρήκε αδιέξοδο στην αυτοκτονία. Τον βρήκαν κρεμασμένο πάνω από το μπαρ του καταστήματος που διατηρούσε φίλοι του  ταξιτζήδες».

Όπως τονίζει ο κ. Παπακαλοδούκας «Δυστυχώς οι επιχειρηματίες εδώ σε αυτά τα μικρά νησιά δεν μπορούν να καλύψουν τα χρέη τους μόνο με τέσσερις μήνες που δουλεύουν το καλοκαίρι  και  το θέμα του φπα που έχει φτάσει στο 24 τοις  εκατό αλλά και οι αυστηροί έλεγχοι από την εφορία έχουν γονατίσει τους επιχειρηματίες του νησιού και οι άνθρωποι είναι σε αδιέξοδο. Λυπάμαι που το λέω αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα ακολουθήσουν κι άλλοι».

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα pronews.gr