Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΙστορίες"Θα ήταν αχαριστία να μη νιώθω τυχερός"

“Θα ήταν αχαριστία να μη νιώθω τυχερός”

|

Ο Ναξιώτης Λευτέρης Ελευθερίου αποκαλύπτει στο “Thema People” άγνωστες πτυχές από την ιστορία κα την προσωπικότητά του… 

Ενας από τους πιο πληθωρικούς Ελληνες ηθοποιούς, ο Λευτέρης Ελευθερίου, διαθέτει κωμικό ταλέντο ορμητικό και ενίοτε ασυγκράτητο, κάτι για το οποίο, παραδόξως, δεν δέχεται πάντα επαίνους. Ταυτόχρονα, ενώ η επαγγελματική του ζωή είναι γεμάτη από επιτυχίες, καθώς γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, ο Λευτέρης, πάνω απ’ όλα, είναι ένας οικογενειάρχης αφοσιωμένος στη σύζυγο και τα δυο του παιδιά. Η συμμετοχή του στην παράσταση «Πράματα και Θάματα», που επί του παρόντος έχει μετακομίσει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, τον αναγκάζει να τροποποιήσει ελαφρώς το πρόγραμμά του, προσπαθώντας να συνδυάσει τις δύο ιδιότητές του: αυτές του ηθοποιού και του πάτερ φαμίλια. Οπως όμως ο ίδιος εκμυστηρεύεται στο «thema people», δεν θα δίσταζε να απορρίψει οποιαδήποτε δελεαστική επαγγελματική πρόταση προκειμένου να μη στερηθεί την οικογένειά του. 

– Ο κόσμος σε έχει αγαπήσει μέσα από κωμικούς ρόλους. Αισθάνεσαι όμορφα όταν σε αποκαλούν κωμικό ηθοποιό; 

Ο κωμικός ηθοποιός πρέπει να αναδεικνύει τα τραγικά στοιχεία ενός χαρακτήρα και να τα παρουσιάζει στον θεατή χαρίζοντάς του το γέλιο από τη λύση των τραγικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ήρωας. Γιατί στην πραγματικότητα, π.χ., ο Αλβανός μετανάστης που υποδύομαι στην παράσταση «Πράματα και Θάματα», ο οποίος προσπαθεί να ενταχθεί στην ελληνική πραγματικότητα, είναι ένας τραγικός χαρακτήρας με πολλά προβλήματα λόγω της ξενιτιάς και της ένταξής του σε μια άλλη πραγματικότητα από αυτή της χώρας του. Επομένως, η κωμικότητα ενός ηθοποιού βγαίνει μέσα από τις καταστάσεις κάθε ρόλου, και πραγματικά μου αρέσει που υπηρετώ αυτή τη μορφή τέχνης. 

– Εχεις υποδυθεί δραματικούς ρόλους; 

Η αλήθεια είναι πως δεν το έχει φέρει η τύχη, δεν είναι πολλοί οι δραματικοί ρόλοι στους οποίους έχω δοκιμαστεί, αλλά θα το ήθελα πολύ. 

– Θα έλεγες ότι τα τελευταία χρόνια τα πράγματα εξελίχθηκαν καλά για σένα;

Πάρα πολύ καλά. Κάθε φορά που το λέω θυμάμαι τα λόγια του αείμνηστου Νίκου Παπάζογλου σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις της ζωής του, που έλεγε πόσο τυχερός ένιωθε για όσα του είχε φέρει η ζωή και η τέχνη. Οταν αυτό που αγαπάς πάει καλά, μπορείς να συντηρείς την οικογένειά σου με τη δουλειά σου. Οταν ο κόσμος μού εκφράζει τα θερμά του αισθήματα, θα ήταν αχαριστία να μη νιώθω τυχερός. Μακάρι να έχουν όλοι την τύχη και τη χαρά που βιώνω εγώ στο επάγγελμα και τη ζωή μου.
 

– Προτού γίνεις ηθοποιός είχες εργαστεί κάποια χρόνια ως κάμεραμαν. Πώς ένιωθες όταν συναντούσες καταξιωμένους ηθοποιούς; 

Η αλήθεια είναι ότι ζήλευα τους ηθοποιούς όταν τους έβλεπα στη σκηνή, όχι κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεών τους. Ηθελα να περάσω μπροστά από τις κάμερες. Αλλωστε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ξεκίνησα να εργάζομαι ως οπερατέρ, ουσιαστικά για να μπω στον χώρο. Τελικά αυτή η επαγγελματική εμπειρία με βοήθησε μετέπειτα πρακτικά, γιατί ο οπερατέρ έχει μια πιο τεχνική άποψη στα θέματα της τηλεόρασης και έτσι έμαθα εύκολα πώς να αντιμετωπίζω τα εργαλεία της δουλειάς μας όπως την κάμερα.

– Με την Τατιάνα, τη σύζυγό σου, γνωριστήκατε νέοι, στη δραματική σχολή. Μετά από δώδεκα χρόνια σχέσης δημιουργήσατε τη δική σας οικογένεια. Ησουν έτοιμος γι’ αυτό το βήμα; 

Ο γάμος και η γέννηση παιδιών ήταν μια ώριμη και συνειδητοποιημένη απόφαση. Είμαι χαρούμενος γιατί σε αυτή την ηλικία, στα 36 μου, έχω ενέργεια να διαθέσω στα παιδιά και κοντά τους γίνομαι κι εγώ λίγο παιδί. Τα παιδιά είναι πολύ μικρά, ο Ιάσονας είναι 3 ετών και η μικρή Μυρσίνη 18 μηνών, ακόμη δεν έχουν αντίληψη για το επάγγελμα του πατέρα τους, όμως διαθέτω όσο χρόνο απαιτείται για να είμαι κοντά τους.

– Η σύζυγός σου τελικά δεν ακολούθησε το επάγγελμα του ηθοποιού και έχει αναλάβει τον ρόλο της ανατροφής των παιδιών. Αυτό δημιούργησε πρόβλημα στις ισορροπίες της οικογένειας; 

Η Τατιάνα μετά από τη σχολή ουσιαστικά δεν πρόλαβε να εργαστεί ως ηθοποιός, άρα δεν της κόστισε σε ψυχικό επίπεδο το ότι δεν ασχολείται με την υποκριτική. Ωστόσο είναι δίπλα μου, λαμβάνω πολύ σοβαρά τη γνώμη της, η κρίση της παίζει σημαντικό ρόλο στις επιλογές μου και την εμπιστεύομαι απόλυτα. Γενικότερα, όμως, δεν επηρεάζομαι από κρίσεις τρίτων. Είμαι τόσο ανασφαλής ώστε βάζω πρώτος εμπόδια στον εαυτό μου, με στόχο πάντα να είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα της δουλειάς μου.

– Τελικά, γυρνώντας τον χρόνο πίσω, ήταν καλή επιλογή η συμμετοχή σου στο «Your Face Sounds Familiar 2»; 

Βέβαια, ήταν πολύ καλή επιλογή, θεωρώ ότι βγήκα κερδισμένος από τη συμμετοχή μου στο σόου. Αποκόμισα πολύ ωραίες εμπειρίες και ο κόσμος με έμαθε καλύτερα. Σίγουρα υπήρξαν και ατυχείς στιγμές, ήταν όμως για καλό. Χρεώθηκα προσωπικά τα όποια λάθη, προσπαθώντας να γίνω καλύτερος.

– Πώς αντιμετωπίζεις τις αρνητικές κριτικές; 

Ο ηθοποιός ακολουθώντας αυτό το επάγγελμα επιλέγει να εκτίθεται, είτε στη σκηνή, είτε μπροστά σε μια κάμερα, γνωρίζοντας από την αρχή ότι θα ακούσει θετικά, αλλά και αρνητικά σχόλια. Οποια κριτική κι αν ακούω δεν με επηρεάζει αρνητικά, γιατί γνωρίζω καλά πως οι δικές μου προθέσεις ήταν καλές. Η αλήθεια είναι ότι από όσα έχουν γραφτεί δεν με έχει ενοχλήσει κάτι ιδιαίτερα. Το μόνο που με κάνει να νιώθω άβολα είναι όταν με ρωτούν για την προσωπική μου ζωή, διότι δεν έχω επιδιώξει την έκθεσή της. Το να προβάλλεσαι είναι καλό για να σε θυμάται ο κόσμος, αλλά μέχρι εκεί. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να εκθέτω την οικογένειά μου για να γίνω περισσότερο αναγνωρίσιμος.

– Θα ήθελες να γίνεις παρουσιαστής με δική σου τηλεοπτική εκπομπή; 

Δεν είμαι έτοιμος ακόμη γι’ αυτό το βήμα. Το να ενσαρκώνω έναν ρόλο ως ηθοποιός με ελκύει περισσότερο απ’ ό,τι η παρουσίαση μιας εκπομπής. Ωστόσο, θα μου άρεσε να παρουσιάσω μια ταξιδιωτική εκπομπή, όχι ένα πρωινό μαγκαζίνο – θεωρώ ότι δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο.

– Γίνεται πολύς λόγος για τις μιμήσεις σου, που αρέσουν στο κοινό. Ποια από αυτές είναι η πιο αγαπημένη σου; 

Ουσιαστικά δεν μιμούμαι κάποιους, δεν είμαι μίμος, φτιάχνω τους δικούς μου χαρακτήρες. Οι ήρωές μου είναι δημιουργήματα και όχι αντίγραφα.

– Στην τηλεόραση δεν σε είδαμε φέτος παρά μόνο κάνοντας μια τηλεοπτική διαφήμιση και μια έκτακτη εμφάνιση στις «Τρίχες» του Αλέξανδρου Ρήγα. Δεν είχες αρκετά αξιόλογες προτάσεις; 

Η τηλεόραση απαιτεί πολύωρη δουλειά και ο ηθοποιός πρέπει να κάνει και θέατρο. Είχα προτάσεις σχεδόν για όλα τα σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης, αλλά επειδή ο φόρτος των τηλεοπτικών γυρισμάτων είναι πολύ μεγάλος ήταν πολύ δύσκολο να συνδυάσω τις τηλεοπτικές υποχρεώσεις με το θέατρο. Μην ξεχνάμε ότι έχω οικογένεια κι αν έκανα τηλεόραση, θα έλειπα όλη τη μέρα από το σπίτι, κάτι που δεν το ήθελα. Θέλω τα παιδιά μου να με νιώθουν κοντά τους και να μη λένε: «Ποιος είναι αυτός ο ξένος μέσα στο σπίτι;». Επομένως, αποφάσισα να κάνω επιλεκτικά εμφανίσεις στην τηλεόραση.

– Ησουν έτοιμος να δεχτείς τη μεγάλη αναγνωσιμότητα που έφερε η επιτυχία;

Οχι, δεν είμαι πάντα έτοιμος. Καμιά φορά ο κόσμος παρεξηγεί τους ηθοποιούς, τους θεωρεί απόμακρους. Εκ των πραγμάτων, είναι πολλές φορές δύσκολο να συμπεριφερθείς στην καθημερινότητά σου όπως κάποιος που δεν είναι αναγνωρίσιμος. Τα επαγγέλματα που συνεπάγονται τη δημόσια έκθεση έχουν αυτά τα προβλήματα. Από την άλλη, είναι πολύ όμορφο να απολαμβάνεις την αγάπη του κόσμου.

– Είσαι νάρκισσος; 

Οι περισσότεροι ηθοποιοί είναι νάρκισσοι. Επειδή κάνουμε ένα επάγγελμα με μεγάλη έκθεση έχουμε την ανάγκη της επιβεβαίωσης, και αυτό είναι ένα δείγμα ναρκισσισμού.

Πηγή: Protothema.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες