Το θαύμα της …αγκαλιάς

Ήταν 25η Μαρτίου 2010. Ο Τζέιμι βιάζεται να ζήσει και γεννιέται πρόωρα… Όμως η βιασύνη του, του κοστίζει ακριβά αφού ως πρόωρο μωρό δεν αντέχει και έχει λίγα λεπτά ζωής. Οι γιατροί ενημερώνουν τους γονείς, Κέιτ και Ντέιβιντ ότι το αγοράκι τους έχει ελάχιστα λεπτά ζωής… Σκεπτόμενοι λοιπόν ότι δεν θα ζούσε, ζήτησαν να το κρατήσουν στην αγκαλιά τους. Με δάκρυα στα μάτια η Κέιτ τοποθέτησε το μικροσκοπικό πλασματάκι της στο στήθος της και προσευχήθηκε για το θαύμα. Ο σύζυγός της Ντέιβιντ απλά ξάπλωσε δίπλα τους. Και όπως τόνισε η Κέιτ «προσπαθήσαμε να του δώσουμε το έναυσμα να κρατηθεί στη ζωή. Του εξηγήσαμε πως επιλέξαμε το όνομά του, ότι έχει ένα δίδυμο κοριτσάκι που πρέπει να φροντίζει και πόσο σκληρά είχαμε παλέψει για να γεννηθεί»

Λίγα λεπτά αργότερα συνέβη κάτι αναπάντεχο. Ο μικρός Τζέιμι άρχισε να αναπνέει, να κουνιέται και να αντιδρά σε ερεθίσματα μέσα στην αγκαλιά της μητέρας του. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι γιατροί του νοσοκομείου και τοποθέτησαν το μωρό σε θερμοκοιτίδα.

Πέντε χρόνια μετά ο Τζέιμι είναι ένα υγιές και χαρούμενο παιδί που απολαμβάνει την παρέα της δίδυμης αδερφής του Εμιλι και την αγάπη των γονιών του.

H Κέιτ και ο Ντέιβιντ μετά από χρόνια προσπαθειών κατάφεραν να επιτύχουν την πολυπόθητη κύηση το 2010. Μάλιστα η χαρά τους ήταν μεγάλη όταν έμαθαν ότι θα αποκτούσαν δίδυμα. Όπως λέει η Κέιτ η εγκυμοσύνη της ήταν πολύ δύσκολη και γέννησε μόλις στην 26η εβδομάδα. Μάλιστα ο Τζέιμι γεννήθηκε πρώτος και η Εμιλι ακολούθησε δύο λεπτά αργότερα. Να σημειώσουμε ότι τα δίδυμα έχουν έναν μικρότερο αδελφό τον Τσάρλι και πλέον μιλούν με άνεση για την απίστευτη ιστορία της γέννησης του μικρού Τζέιμι…

Και όπως εξιστορεί η Κέιτ στην εφημερίδα Daily Mail: «Και τα δύο παιδιά γεννήθηκαν μέσα στο σάκο. Μόλις βγήκε ο Τζέιμι δεν ακούσαμε το κλάμα του, αντιθέτως η Εμιλι έκλαιγε δυνατά. Πάνω από 20 γιατροί έπεσαν πάνω του γιατί δεν ανέπνεε. Η καρδιά του χτυπούσε πολύ αργά. Μετά από 20 λεπτά προσπαθειών μας είπαν πως δεν θα τα καταφέρει γιατί ήταν πολύ αδύναμος. Ο γιατρός μας ρώτησε αν είχαμε σκεφτεί το όνομα που θα του δίναμε. Του το είπαμε και ζητήσαμε με τον άνδρα μου να τον πάρουμε μια αγκαλιά πριν... φύγει. Και τότε έγινε το θαύμα...».