Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΙστορίεςΤι τα θες τα Κουφονήσια όταν έχεις το Μπραχάμι

Τι τα θες τα Κουφονήσια όταν έχεις το Μπραχάμι

|

Ποια Ικαρία; 10 σοφά επιχειρήματα για να κάνεις διακοπές μόνη σου, μέσ’ στο σαλόνι σου

Έχεις εξοχικό, πατρικό σε νησί ή φίλο/-η να σε φιλοξενίσει για διακοπές; Tότε δεν ανήκεις σε αυτή την ανάρτηση. Φύγε και πάρε και τα σχέδιά σου για διακοπές πριν κλείσεις την πόρτα.

Πάμε λοιπόν, αγαπητοί φίλοι, που έχετε ξεμείνει ή πρόκειται να ξεμείνετε σπίτι σας αυτό το καλοκαίρι και δεν πρόκειται να πάτε διακοπές. 10 είναι οι βασικοί λόγοι που το σπίτι σου είναι καλύτερο από κάθε αιώρα και Μάνο-Τσάο-τραγούδια. Φυσικά και υπάρχουν μυριάδες ακόμα, αλλά εμείς θα αναλύσουμε τους 10 βασικούς λόγους για τους οποίους στην πραγματικότητα οι φίλοι σου που θα τρέχουν στις παραλίες και στα νησιά θα πρέπει να ζηλεύουν εσένα που θα αράζεις σπίτι σου.

Άσε τους άλλους να τρέξουν με τις βαλίτσες τους στο λιμάνι, να περιμένουν στην ουρά με τη θείτσα δίπλα να κουβαλάει εφόδια για πόλεμο και να μην έχει σκεπάσει καλά το τάπερ με τα κεφτεδάκια, σπάζοντας την μύτη σου όσο περιμένεις. Άσ’ τους να μπουν στο πλοίο και να φάνε την ταρακούνα του αιώνα με το στομάχι τους να θέλει να μεταναστεύσει στην γερμανία γιατί δεν πάει άλλο η αναγούλα. Εσύ έχεις άδειο τρένο-μετρό-λεωφορείο και δρόμο να κάνεις τα μπαντιλίκια σου με τον σκαραβαίο. Δεν σε νοιάζει τίποτα. Είσαι ο ιππότης της ασφάλτου.

Ερκοντίσιον

 

8b7dd7eb71268b9eec22561ab63ef5ae.jpg

Αν έχεις κάποιον φίλο που έκλεισε δωμάτιο, κόψε του την καλημέρα. Αυτός έχει λεφτά. Οπότε πάμε στους άλλους, αυτούς που πήγανε για camping. Αν, λέω, -αν- κάποιος έχει πάει για camping και δεν έχει πει την ατάκα “Πω μαλάκα, τι σκατοζέστη είναι αυτή;” τότε είτε η καταγωγή του είναι από τα βάθη της σαχάρας ή απλά είναι με το αμόρε και το παίζει κουλ εξερευνητής που και στα στενά του αμαζονίου να ήταν θα ήταν οκ. Οπότε, το σπίτι σου εύκολα κερδίζει πόντους γιατί παίζει τουλάχιστον να έχει ερκοντίσιον, ή ανεμιστήρα. Tώρα, αν δεν έχεις τίποτα απ’ τα δύο, ψάξε φίλο που να έχει και μετακόμισε εκεί. Θα φτιάξετε και τις διαπροσωπικές σας σχέσεις.

Μαύρισμα; Όχι, ευχαριστώ!

tanning-fant.jpg

Η παρατεταμένη έκθεση των ανθρώπων στην ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να οδηγήσει σε οξείες και χρόνιες επιπτώσεις στην υγεία, προκαλώντας βλάβες στο δέρμα, στα μάτια και στο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα ηλιακά εγκαύματα και το μαύρισμα είναι τα πιο γνωστά οξέα αποτελέσματα της υπερβολικής έκθεσης σε υπεριώδη ακτινοβολία…(η συνέχεια εδώ).

Επίσης, το μαύρισμα άρχισε να γίνεται τις μόδας μετά τo 1920 όταν η Coco Chanel πήγε διακοπές στη Γαλλική Ριβιέρα και κάηκε από τον ήλιο. Όταν γύρισε σπίτι της, κάποιοι fans της που την είδαν, ζήλεψαν και άρχισαν κι αυτοί το μαύρισμα. Πιο πρίν το μαύρισμα σήμαινε οτι δουλεύεις στους αγρούς. Είμαστε αριστοκράτες εμείς ρε! Δέρμα γαλατάκι και δάχτυλο ψηλά με το τσαγάκι.

 

Φέρνει τον κόσμο πιο κοντά

nokia-ppp.jpg

«- Όντως δεν θα πάς διακοπές; Και τι θα κάνεις Αθήνα ρε;»

Γα-τάκι! Όσο εσύ θα λείπεις στα νησιά και στα κλαμπάκια στριμωγμένος γιατί πρέπει να περάσεις καλά, εγώ θα πηγαίνω με το πάσο μου στα λίγα ανοιχτά μαγαζία και θα πιάνω φιλίες με τους εναπομείναντες στην πόλη. Επένδυση για το μέλλον λέγεται αυτό. Πηγαίνεις μετά τον χειμώνα απο το ίδιο μαγαζί και όλο το προσωπικό είναι παρέα σου πια. Και δώσ’ του κεράσματα, και δώσ’ του γνωριμίες με φίλους-φίλες τους!

Μουσική, τανίες και αλκόολ

2675578588374f897a0a2ef49edb740d.png

Αυτά κανονικά πρέπει να τα αναλύσουμε ξεχωριστά, αλλά ήθελα να μπούν και σαν τριάδα. Sex, drugs and rock ‘n’ roll. Rock ‘n’ Roll βρίσκεις εύκολα στο youtube, drugs βρίσκεις λίγο πιο δύσκολα αλλά μέχρι και ο Τσίου τα κατάφερε, τώρα για το σεξ δεν υποσχόμαστε και πολλά αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Οπότε τουλάχιστον μπορούμε να υποσχεθούμε το “Μουσική, τανίες και αλκοολ;” που δεν είναι και άσχημο.

Αλκοόλ

alcohol-funny-quotes-010.jpg

Άσε τους εκδρομείς να πίνουν την μπύρα χωρισμένη στα τέσσερα γιατί και οι τέσσερεις τσόνταραν για τη μία περιπτερόμπυρα, και κάτσε σπίτι να το παίξεις Τom Cruise. Εφόσον δεν υπάρχουν παραπάνω έξοδα από τα σύνηθη, πήγαινεις στο σούπερ μάρκετ, αγοράζεις Lidl ποτά και δώσ’ του τα μοχίτο, και δώσ’ του τα λονγκ άιλαντ άις τι και τα μπλάντι Μαριώ (Bloody Mary με τσίπουρο, αν δεν έχεις λεφτά για βότκα).

Μουσική

funny-cat-music-band-4891.jpg

Φραπέ, στρίψιμο τσιγάρου και μουσική μέχρι να ψοφήσεις. Λείπουν και οι γείτονες που χτυπάνε με το σκουπόξυλο το ταβάνι τους για να τους ακούσεις.

Ταινίες

parodys-moviest.jpg

Λείπουν γονείς, συγκάτοικοι και γενικώς εκνευριστικά άτομα που ξεπετάγονται από το πουθενά στα μέσα της ταινίας, μπαστακώνονται χωρίς να τους πεις και σου πετάνε την κλασσική ατάκα “Τι παίχτηκε μέχρι τώρα;”.

Ταινιούλα χωρίς να σου ανοίξει κάποιος τα φώτα, να τραβήξει το καζανάκι από την τουαλέτα τη στιγμή που πετάγεται ο μανιακός με το μαχαίρι και γενικώς, ταινία που έχεις επιλέξει εσύ! Ναι ρε φίλε! Όλα τα ποπ κόρν δικά σου!

Έχεις ακόμη το στρώμα σου

il_fullxfull.452219862_7p3w.jpg

Ούτε sleeping ΜΠΑΝΓΚ, ούτε αιώρες και μαλακίες. Τα σεντονάκια που μυρίζουν μαμά, το ανατομικό σου στρώμα και το μαξιλάρι που σου κρατάει συντροφιά όλον τον χρόνο. Μπανάκι, φρεσκοπλυμένα σεντόνια και βουτιά στην ευτυχία! Ούτε κουνούπια, ούτε τζιτζίκια, ούτε ο χοντρός από την διπλανή σκηνή που όλο το βράδυ δίνει πόνο με το ροχαλητό του.

Έχεις γρήγορο ίντερνετ

speed1.jpg

Ο γείτονας λείπει, εσύ του κλέβεις το ίντερνετ, άρα τώρα που λείπει έχεις γρήγορο ίντερνετ. «Καμπούμ» και τέτοια επιφωνήματα ενθουσιασμού! Γρήγορο ίντερνετ ρε κωλοπαίδια!

Μ@λακίες

037ba92cead895531b4262bca052c292.png

Eντάξει, οκ, μάλλον όλα τα παραπάνω είναι μαλακίες για να πείσουμε τον εαυτό μας -και εσάς- ότι υπάρχει υποκατάστατο για τις διακοπές. Αλλά παίζει και να μην υπάρχει, αγαπητοί φίλοι. Όμως όπως λένε και οι Αμερικάνοι, αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, απόλαυσε το.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο (!!!)

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας

Νάξος – Δαμαλάς: Ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων

Πότε και που θα γίνει η παραδοσιακή ανταλλαγή σπόρων και η γιορτή για την Ανοιξη

Πανναξιακός ΑΟ: Το “αντίο” στον Γιάννη Καρούση

Η Νάξος αποχαιρετά τον Γιάννη Καρούση - Το "αντίο" από τον Πανναξιακό ΑΟ

Πανναξιακού ΑΟΝ – ΑΜΣ Φιλωτίου: Τι απαντούν στην καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη;

Κοινή ανακοίνωση από τις Διοικήσεις Πανναξιακού ΑΟΝ και ΑΜΣ Φιλωτίου για την καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη σχετικά με την παρουσία άγνωστου άνδρα στα αποδυτήρια του κλειστού γυμναστηρίου Νάξου - Η απάντηση Μουστάκη

Πρόταση δυσπιστίας: 159 «όχι» από την Βουλή

Τέταρτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να υπερασπιστεί την πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα