Βαρβ. Βουκάκη: "Μην μιλάτε για εμένα, ζήστε με ευγνωμοσύνη την κάθε ημέρα"

Δύο αναρτήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα από την Βαρβάρα Βουκάκη, την Σιφνιά πρωταγωνίστρια των τελευταίων ημερών με αποδέκτες πρώτα αυτούς που μίλησαν γι αυτήν χωρίς την έγκρισή της και στη συνέχεια προς όλους όσους της στάθηκαν και μετέφερε ένα απλό αλλά γεμάτο αγάπη μήνυμα «Εύχομαι σε όλους σας να ζείτε την κάθε ημέρα σας, νιώθοντας ευγνωμοσύνη για όσα έχετε, αγαπώντας βαθιά και έχοντας στο μυαλό σας οτι όλα γίνονται για κάποιο σκοπό..»

Ολοι την γνωρίσαμε μέσα από την πάλη που έδωσε όλη την προηγούμενη εβδομάδα ως η σύζυγος του Γρηγόρη Φύτρου ώστε να βρει τον σύζυγό της και τα δύο της παιδιά που χάθηκαν στη πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας στο Μάτι. Βέβαια έχει κι αυτή την προσωπική της ιστορία καθότι μερικές εβδομάδες νωρίτερα είχε χάσει τη μητέρα της. Ο λόγος για την Βαρβάρα Βουκάκη, με καταγωγή από τις Κυκλάδες και δη την Σίφνο, η οποία χθες Κυριακή  - με τις κάμερες μακριά – συνόδευσε τα αγαπημένα της πρόσωπα στην τελευταία τους κατοικία, κοντά στο σπίτι τους στον Διόνυσο

Μέσα στο πόνο της βρήκε τη δύναμη να κάνει δύο αναρτήσεις στην προσωπική της ιστοσελίδα στα social media. Η πρώτη είχε ως αποδέκτες κάποιους οι οποίοι επέλεξαν να μιλήσουν επικαλούμενοι το όνομά της και προχώρησαν σε καταγγελτικό λόγο προς την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Και η δεύτερη ανάρτηση ήταν ένα ένα μεγάλο ευχαριστώ, για όλους τους φίλους της που της συμπαραστάθηκαν.  «Σε μένα που έμεινε πίσω για να τα ζήσω όλα αυτά, γράφει, δείχνει πόσο αγάπη υπάρχει γύρω μας. Με βοηθάει να φανώ δυνατή..» Και στέλνει ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που στάθηκαν τυχεροί και δεν έζησαν ένα δράμα, σαν εκείνο που ζεί εκείνη: Εύχομαι σε όλους σας να ζείτε την κάθε ημέρα σας, νιώθοντας ευγνωμοσύνη για όσα έχετε, αγαπώντας βαθιά και έχοντας στο μυαλό σας οτι όλα γίνονται για κάποιο σκοπό..»

Η σιωπή σας αρωγός στο προσωπικό μου δράμα

Ξεκινώντας ανάποδα, να μεταφέρουμε πρώτα το κείμενο σχετικά με τους αντ’ αυτούς, τους υπερασπιστές της με την κα Βουκάκη να σχολιάζει την επιστολή φίλης της οικογένειας, όπως παρουσιάστηκε και με τίτλο «Ακου να σου πώ Αλέξη», ζητά απο τους φίλους της να μην δημοσιοποιούν προσωπικές στιγμές της οικογένειάς της και οτιδήποτε σχετικό αναφορικά με τον χαμό της οικογένειάς της. Πρακαλεί δε να αποσύρουν πιθανά κείμενα η αναρτήσεις που την αφορούν άμεσα η έμμεσα και δεν έχουν αναρτηθεί με την έγκρισή της.

Αναφέρει η Βαρβάρα Βουκάκη:

«Όλες αυτές τις μέρες  μας έχει συγκινήσει το πραγματικό ενδιαφέρον συγγενών, φίλων αλλά και απλού κόσμου για το οικογενειακό μας δράμα και τον άδικο χαμό των αγαπημένων μας, Γρηγόρη, Εβίτας και Ανδρέα.

Από την πρώτη στιγμή, όλοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με ότι και όπως μπορούσαν και όλοι με αγκάλιασαν με πραγματική αγάπη ζητώντας μου  να κάνουν ότι θα μπορούσαν για να βοηθήσουν.


Σήμερα, λίγες μέρες μετά, θα ήθελα με τη σειρά μου να ζητήσω και εγώ κάτι. Μια παράκληση σε όλους εσάς τον απλό κόσμο, τους φίλους αλλά και τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα. 


Θα σας παρακαλέσω να μην αναδημοσιεύετε απόψεις, περιγραφές και άλλα κείμενα που δεν προέρχονται από εμένα και μιλούν εξ ονόματός μου ή της οικογένειάς μου. 


Θα ήθελα όπως όλοι σεβαστήκατε την παράκλησή μας για μη δημοσιοποίηση προσωπικών στιγμών ή την τελετή της ταφής των αγαπημένων μας, το ίδιο να κάνετε και στη συνέχεια με οτιδήποτε σχετικό στο οποίο θα θέλατε να αναφερθείτε αναφορικά με τον χαμό της οικογένειάς μου. 


Θα ήθελα να σεβαστείτε αυτή μου την παράκληση και να αποσύρετε πιθανά κείμενα ή αναρτήσεις που μας αφορούν άμεσα ή έμμεσα και δεν έχουν αναρτηθεί με την έγκρισή μου. Για μένα αυτή η σιωπή σας θα είναι αρωγός και ένδειξη συμπαράστασης στο προσωπικό μου δράμα. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους».

Ζήστε κάθε ημέρα

Και η δεύτερη ανάρτηση, το «ευχαριστώ» έχει ως εξής:

«Η αγάπη όλων σας είναι συγκινητική. Ο τρόπος που ο καθένας χωριστά αλλά και όλοι μαζί σταθήκατε στον Γρηγοράκη, στην Εβιτούλα και στον Ανδρεούλη μου που δεν τα κατάφεραν, αλλά και σε μένα που έμεινα πίσω για να τα ζήσω όλα αυτά, δείχνει πόση αγάπη υπάρχει γύρω μας και με βοηθάει να φανώ δυνατή.

Εύχομαι σε όλους σας να ζείτε την κάθε ημέρα σας, νιώθοντας ευγνωμοσύνη για όσα έχετε, αγαπώντας βαθιά και έχοντας στο μυαλό σας ότι όλα γίνονται για κάποιο σκοπό. Αυτόν καλούμαστε να εκπληρώσουμε και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει τίποτα...

Σας ευχαριστώ όλους θερμά και σας στέλνω ευχές για όλα τα καλά στη ζωή σας.

Ο Γρηγόρης, η Εβιτα και ο Ανδρέας μου θα πρέπει να είναι υπερήφανοι που είχαν τέτοιους φίλους, όπως είμαι και εγώ που σας έχω......»