Ζουράρις: ευφυής, ικανός στο …φλυτζάνι και προτρέπει τους κατοίκους της Κω σε επανάσταση

Για μία ακόμη φορά ο Υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις έκλεψε τη παράσταση. Αλλωστε, έχει αυτή την ικανότητα. Και ελέω γλωσσομάθειας αλλά και γιατί είναι ένας άνθρωπος που δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του… Κι έτσι λοιπόν δίνοντας το παρών στην εκπομπή «Σπίτι μου, σπιτάκι μου» ξενάγησε την τηλεοπτική κάμερα στο σπίτι στου στο Κολωνάκι και έδωσε ρέστα… Αποκάλυψε την ηλικία του «νιώθω 76 ετών και 7 μηνών, τα οστά μου πονούν παντού», αναφέρθηκε στην στην αγάπη του στο πιάνο - την οποία είχε δείξει και στο Μέγαρο Μαξίμου τον περασμένο Οκτώβριο - λέγοντας ότι «παίζω πιάνο συνεχώς» ενώ αποκάλυψε ότι δεν έχει Facebook κατατάσσοντας τον εαυτό του «στους ημιαναλφάβητους ή τους νεοαναλφάβητους». Αποκάλυψε, δε ότι κάποτε έλεγε «τρομερό φλιτζάνι, αλλά όχι πια,εδώ και καιρό έχω πάψει να το λέω γιατί αυτό θέλει προπόνηση σαν το ποδήλατο».

Πολιτική και επανάσταση

Όμως χωρίς πολιτική δεν γίνεται κι έτσι όταν ρωτήθηκε για τη δήλωσή του όσον αφορά τα νησιά «ότι και να χάσουμε μερικά δεν πειράζει», όχι μόνο επέμεινε σε αυτήν, αλλά τη χαρακτήρισε και «ευφυή». Βέβαια σε ραδιοφωνική συνέντευξη το προχώρησε ακόμη περισσότερο και προέτρεψε ή συμβούλευσε τους κατοίκους της Κω να ξεσηκωθούν αν κρίνουν ότι η κυβερνητική απαίτηση δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου στο νησί κάνει κακό και βλάπτει τα συμφέροντά τους, Με βάση δημοσίευμα της ιστοσελίδας politischios.gr, ο υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κω «Έκφραση 97» ανέφερε «Να ξεσηκωθείτε. Αν κρίνετε ότι είναι κακό να ξεσηκωθείτε» Και συνέχισε λέγοντας: «Αυτά να τα κοιτάξετε. Όταν νικηθήκαμε και μας έβαλαν στο ΝΑΤΟ. Νικηθήκαμε και ήρθαν οι Αμερικάνοι και ο Σόιμπλε και οι Γερμανοί που δεν δίνουν το αναγκαστικό δάνειο που το κλέψανε, που δεν δίνουν συντάξεις στους απογόνους των σκοτωμένων μας . Αυτά βεβαίως θέλουν αγώνα».

Αναγκαίος σχεδιασμός

Με βάση όμως την αποκάλυψη της ιστοσελίδας Kosnews24.gr ο κ. Μουζάλας δήλωσε πως αν θέλουμε να μπορούν να γυρίσουν στην Τουρκία ,όποιοι μετανάστες παραβιάζουν το άσυλο και το νόμο πρέπει να κρατούνται στην Κω. Και το σχετικό πρακτικό αναφέρεται στο προαναχωρησιακό κέντρο στην Κω, όπου σημειώνονται τα εξής: «Το ερώτημα που πρέπει να λύσουμε είναι το εξής. Όποιος παραβιάζει το άσυλο και το νόμο, αν θέλουμε να μπορεί να γυρίσει στην Τουρκία, πρέπει να κρατείται στο νησί (Κως) . Αν έρθει στην Ελλάδα, δεν γυρνάει. Το έχω παλέψει. Έχω δει 17 υπουργούς από την πλευρά της Ευρώπης. Έχω πάει δύο φορές στην Τουρκία. Έχω γράψει τρία γράμματα στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ο κύριος Αβραμόπουλος είπε τα ίδια που είπα εγώ, δηλαδή δεν είναι κάτι να σας κοροϊδέψουμε. Θα θέλαμε να ήταν αλλιώς, αλλά δεν είναι.

Επομένως, το ερώτημα που μπαίνει είναι, αν κάποιος παρανομεί στη Μυτιλήνη, πρέπει να κρατηθεί; Πρέπει να κρατηθεί. Κάποιος κάνει κατάχρηση του ασύλου και εξαφανίζεται όταν είναι να του επιδοθεί η αρνητική απόφαση και να γυρίσει πίσω. Αυτός, με βάση το άσυλο, μπορεί να κρατείται. Πρέπει να κρατηθεί; Αν πρέπει να μεταφερθεί στην Αθήνα για να κρατηθεί, μείνει στην Ελλάδα. Αν είναι στο νησί, μπορούμε να τον επιστρέψουμε στην Τουρκία. Το πλάνο μας είναι μέσα από αυτήν τη διαδικασία να επέλθει μια καλύτερη οργάνωση της δημόσιας τάξης στα νησιά και μια καλύτερη λειτουργία του ασύλου και των προσφύγων, ώστε να μπορούν και αυτοί οι οποίοι δεν δικαιούνται να μείνουν στην Ελλάδα, να επιστραφούν στην Τουρκία. Όλα τα άλλα δεν έχουν κάποιο νόημα, δηλαδή είναι κάτι πάρα πολύ απλό. Είναι κάτι της απλής λογικής και το σίγουρο είναι ότι ένα κλειστό κέντρο μόνο κακό δεν θα κάνει στο νησί (Κως). Το αν θα είναι αξιοπρεπές ή όχι, το αν θα διαφυλάσσει τα ανθρώπινα δικαιώματα ή όχι, είναι ένα στοίχημα κάθε φορά για την Κυβέρνηση, αλλά επί της αρχής δεν πρέπει να υπάρχει κάποια διαφορά εδώ.»

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα dimokratiki.gr