Αμοργός - 13ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ: Τα παιδιά λένε τη δική τους ιστορία

Αμοργός

Κινηματογράφς και παιδιά. Προσφέρουν μία διαφορετική φρέσκια ματιά και πάντα είναι ευσπρόσδεκτα σε ότι κι εάν κάνουν. Και η Αμοργός πρωτοπορεί...

Αντί τα νέα παιδιά να στέλνουν βιντεάκια στο «Τικ Τοκ» , γιατί να μην καλλιεργούν το ταλέντο τους, να εκφράζονται και να δημιουργούν , έχοντας την δυνατότητα οι δημιουργίες αυτές να λάβουν μέρος σε ένα Κινηματογραφικό Φεστιβάλ;

Η απλή αυτή ιδέα προέκυψε από την επαφή με τους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες στα σχολεία της Αμοργού, όταν συμμετείχαν στο «Home» project του Φεστιβάλ, απαντώντας στις 2 απλές ερωτήσεις ,Τι είναι «σπίτι» για σένα; Που είναι το δικό σου «σπίτι»; με μία πρόταση,ή με μία φωτογραφία, ή με ένα βίντεο.

amorgos-festibal1.jpgΤα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία να μάθουν περισσότερα και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους συμμετέχοντας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού. Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε ξεχωριστή κατηγορία που θα φιλοξενήσει τις Μαθητικές ταινίες : «Τα παιδιά λένε την δική τους ιστορία».

Στο σάιτ μας ,αφού βρουν την κατηγορία School film entry ,συμπληρώνουν την φόρμα που ανοίγει , και στέλνουν το φιλμάκι τους στην μορφή που επιθυμούν.

Ειδικά για τους μαθητές της Αμοργού έγινε ένα εισαγωγικό σεμινάριο που αφορούσε τον τρόπο που λέγεται μια ιστορία οπτικά και όχι μόνο. Θα ακολουθήσουν και άλλα.

Η εικόνα παίζει το ρόλο του πρωταγωνιστή στην επικοινωνία , στην πληροφορία , στην γνώση, διαμορφώνει προσωπικότητες και συνειδήσεις. Ανάμεσα στα παιδιά μπορεί να υπάρχουν οι αυριανοί δημιουργοί, ή απλά ευτυχισμένοι άνθρωποι που θα μπορούν να εκφράζονται.

Βασικές πληροφορίες 

4-9 Νοεμβρίου 2022 στην Αμοργό
13 ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού
Στο Aegialis Hotel and Spa με διαγωνιζόμενες ταινίες μικρού μήκους και ντοκυμαντέρ από όλο τον κόσμο τις μαθητικές ταινίες «Τα παιδιά λένε την δική τους ιστορία» την Ακαδημία Κινηματογράφου και το Συνέδριο για τον Πολιτισμό και Τουρισμό ΥΠΕΡΙΑ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News