Αμοργός: Πρεμιέρα στο 11ο Amorgos Film Festival

Ανοιξε τις πύλες του… διαδικτυακά το 11ο Amorgos Tourism Film Festival, τηρώντας πολύ αυστηρά υγειονομικά μέτρα, αλλά δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους φίλους του Φεστιβάλ να συμμετέχουν διαδικτυακά.

Με απευθείας μετάδοση στα social media πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, η έναρξη του 11ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού, με χαιρετισμό από την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Αμοργού, διοργανωτή φορέα του Φεστιβάλ, κ. Ειρήνη Γιαννακοπούλου.

Εκτός από την Πρόεδρο χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραίσκος, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, και ο Πρόεδρος της CIFFT (Oμοσπονδίας Φεστιβάλ με έδρα τη Βιέννη) Alexander Kammel, ενώ την παρουσίαση του προγράμματος, έκανε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμοργού, Ελένη Κουντουρούπη

«Η Αμοργός αποτελεί πολιτιστικό προορισμό καθώς και το ιδανικό σκηνικό για ποιοτικές κινηματογραφικές παραγωγές. Είχαμε σχεδιάσει αρκετές καινοτομίες για το φετινό Φεστιβάλ. Λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην διαδικτυακή μετάδοση των προβολών. Παρακολουθούμε καθημερινά τις επιδημιολογικές εξελίξεις από τις οποίες εξαρτώνται όλες οι διοργανώσεις και δράσεις στο νησί μας. Ο πολιτισμός αποτελεί προτεραιότητα μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος.

Ομιλητές ήταν ο δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, ο οποίος ανάλυσε πόσο θετικά επηρεάζει κάθε Φεστιβάλ την Προβολή και οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου, φέρνοντας ως παράδειγμα το Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, και ο Άγγλος παραγωγός Laurence Koe,  ο οποίος μίλησε για την πρόσφατη ταινία του στην Αμοργό με τίτλο «Αmorgos as a filming location”, και την εμπειρία του κατά τα γυρίσματα, προβάλλοντας την ποικιλία τοπίου, αρχιτεκτονικής, μνημείων, κουλτούρας και ανθρώπινου παράγοντα της Αμοργού.

Ακολούθησε η προβολή της ταινίας της Χριστίνας Σιγανίδου, «Αμοργός το Αλφάβητο της Πέτρας», μια συνεργασία με τον δημοσιογράφο Ηλία Προβόπουλο, συγραφέα του βιβλίου «Κέντημα στην Πέτρα», που αναφέρεται κυρίως στο εγκαταλελειμένο χωριό «Ασφοντυλίτης».

Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με πολύ μαγάλη διαδικτυακή συμμετοχή! Πάνω από 700 προβολές έγιναν, και ελήφθησαν μηνύματα από όλη την Ελλάδα, και όλα τα σημεία του κόσμου, από άτομα που παρακολούθησαν, και βρέθηκαν νοερά στην Αμοργό,

Η 11η έκδοση του Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού θα συνεχιστεί έως τις 15 Νοεμβρίου 2020 και κατά τη διάρκειά του θα πραγματοποιηθούν Ομιλίες, Εργαστήρια και Master Classes με θέμα το Τουριστικό Μάρκετινγκ και την Κινηματογράφηση Τουριστικών Ταινιών.

Φέτος για πρώτη φορά, το Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού παρουσίασε τα Ελληνικά Εθνικά Βραβεία Τουριστικών Ταινιών στην Αθήνα σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, στις 27 Σεπτεμβρίου 2020, στην οποία προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν οι ταινίες του Εθνικού Διαγωνισμού.

Το Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού είναι μια διεθνής, τετραήμερη εκδήλωση η οποία διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αμοργού. Ξεκίνησε το 2010 κατά την διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό «ΥΠΕΡΙΑ» και πραγματοποιείται από τότε ενελειπώς σε ετήσια βάση παρουσιάζοντας την αφρόκρεμα των τουριστικών και ταξιδιωτικών ταινιών.

Ο οπτιακουστικός τομέας είναι διεθνώς ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προώθησης του τουριστικού προϊόντος και εμπειρίας. Η αποστολή του Φεστιβάλ είναι να διατηρήσει και να εξελίξει την πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ όλων των παραγόντων της τουριστικής βιομηχανίας με τους καλύτερους παραγωγούς τουριστικών και ταξιδιωτικών ταινιών καθώς και να γίνει αρωγός της αναγνώρισης των καλύτερων τουριστικών ταινιών διεθνώς.

Από το 2017, το Φεστιβάλ είναι μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών – CIFFT η οποία δημιουργήθηκε το 1989 στη Βιέννη, για να αναγνωρίσει, επιβραβεύσει και να πανηγυρίσει την υπεροχή των καλύτερων Ταξιδιωτικών Ταινιών στην Βιομηχανία Μάρκετινγκ.

Υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών – UNWTO και την Ευρωπαϊκή Ταξιδιωτική Επιτροπή.

Πληροφορίες:https://amorgosfilmfestival.com

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News