Ανδρος: Η παραλία του Ζόρκου, σκηνικό της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη

Τα νησιά των Κυκλάδων είναι πανέμορφα. Το καθένα εξ αυτών έχει την δική του φυσιογνωμία και λειτουργεί ως ο καμβάς χρωμάτων και εικόνων που προκαλεί διέγερση εγκεφαλικών μηνυμάτων με στόχο; Τι άλλο από την ευτυχία του επισκέπτη… Και όπως είναι λογικό οι κινηματογραφιστές λατρεύουν αυτά τα τοπία που με το μικρότερο δυνατό κόστος τους δίνουν το μέγιστο αποτέλεσμα…

Και η Άνδρος για μία ακόμη φορά, ανοίγει την αγκαλιά της στην οικογένεια Βούλγαρη ως το σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας. Όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα androsfilm.gr « Τη νέα του ταινία, ο Αλέξανδρος Βούλγαρης,  που θα ονομάσει WINONA και που θα είναι μία τρυφερή και συγκινητική κωμωδία, σκοπεύει να γυρίσει στη παραλία του Ζόρκου στη βόρεια Άνδρο. Σύμφωνα με το σενάριο που έγραψε ο σκηνοθέτης,  τέσσερις γυναίκες, με πολύ προσωπικότητα και ιδιαίτερο χιούμορ, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια οικογενειακή τραγωδία. Ο τρόπος που ξέρουν να επικοινωνούν μεταξύ τους όμως είναι μόνο μέσω των παιχνιδιών και της αποφυγής της πραγματικότητας. Σε μία απόμερη παράλια, είναι σαν να κάνουν και οι ίδιες μια μικρή στάση στη ζωή τους και να σκέφτονται την συνέχεια της πορείας τους.

Αισθητικά, ο σκηνοθέτης θα χρησιμοποιήσει το μεσογειακό τοπίο και φως στο έπακρο. Το σκηνογραφικό πλαίσιο, η παραλία του Ζόρκου και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου με το ηλιόλουστο φως της χώρας μας. Γι’ αυτόν τον λόγο η ταινία θα γυριστεί σε φιλμ (16mm) ώστε ο σκηνοθέτης να πετύχει μια πιο γλυκιά και κινηματογραφική αίσθηση του φωτός πάνω στα πρόσωπα.

Το βασικό όπλο της ταινίας είναι οι τέσσερις δυνατοί γυναικείοι χαρακτήρες που θα τους υποδυθούν τέσσερις από τις σημαντικότερες νεαρές ηθοποιούς που υπάρχουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή: Ανθή Ευστρατιάδου (Βραβείου "Κάρολος Κουν" 2016 Ερμηνείας Ηθοποιού σε Ελληνικό Έργο) Σοφία Κόκκαλη («Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, «Interruption» του Γιώργου Ζώη, «Νήμα» του The Boy), Ηρώ Μπέζου («Όντως Φιλιούνται;» του Γιάννη Κορρέ, «Αφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου), Δάφνη Πατακιά («Interruption» του Γ. Ζώη, «Το ξύπνημα της άνοιξης» του Κ. Γιάνναρη, «Djam» του Tony Gatlif). Η  παραγωγή της ταινίας είναι της  εταιρείας  LOGLINE FILM ESSENTIALS

Βιογραφικό 

Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης, γιος του Παντελή Βούλγαρη και της Ιωάννας Καρυστιανή, θεωρείται ένας από τους πιο κορυφαίους και ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες. Έχει γράψει, σκηνοθετήσει, και παίξει σε δικές του ταινίες και σε πολλές ταινίες των συναδέλφων του, ενώ όλες του οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στον κόσμο. Είναι επίσης ευρέως γνωστός ως  The Boy στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για τη μουσική του, έχοντας κυκλοφορήσει μια σειρά από σόλο άλμπουμ, και έχοντας συνθέσει την πρωτότυπη μουσική για πολλές ταινίες. Η τελευταία ταινία του «Νήμα», απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, όπως "Η Καλύτερη Ταινία Της Χρονιάς" (Έθνος), και έκανε πρεμιέρα στο 57 Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Έκτατε συμμετείχε μεταξύ άλλων στα Goteberg Film Festival – Visionairies Section (Σουηδία), Luma International Film Festival (Βραζιλία), L. A. Film Festival – Nightfall Section (Αμερική), Atlantida Film Festival (Ισπανία), New Horizon Film Festival (Πολώνια). Η Σοφία Κόκκαλη, πρωταγωνίστρια της ταινίας, βραβεύτηκε με το Α’ Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2017".