Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚινηματογράφοςΕλλάδα - Παναθηναϊκός: Παύλος, Θανάσης και το μοναδικό "Ταξίδι στα αστέρια" (video)

Ελλάδα – Παναθηναϊκός: Παύλος, Θανάσης και το μοναδικό “Ταξίδι στα αστέρια” (video)

|

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσε επίσημα για την κυκλοφορία της ταινίας «Ταξίδι στα αστέρα», η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Ιουνίου – Η οικογένεια Γιαννακόπουλου και “ομάδα – οικογένεια” (video)

Δεν έχουν περισσότερες από 48 ώρες από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο μπάσκετ από τον Παναθηναϊκό και οι φίλοι των “πρασίνων” είναι έτοιμοι για να δακρύσουν από υπερηφάνια, από αγαπη για την ομάδα που τους χάρισε τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία τους.. 

Παρίσι. Θεσσαλονίκη. Μπολόνια. Αθήνα. Βερολίνο. Βαρκελώνη. 1996, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011. Η ανάβαση, επιτέλους, στην κορυφή του μπασκετικού Έβερεστ, έπειτα η παραμονή εκεί, οι σαμπάνιες, η δόξα, η μπασκετική αθανασία. Μια ομάδα που βγάζει από πάνω της τη φανέλα του σπουδαίου συλλόγου και φοράει το μανδύα της πιο επιτυχημένης στη Γηραιά Ήπειρο την τελευταία 30ετία (με βάση, πάντα, τους ευρωπαϊκούς τίτλους).

Ο Παναθηναϊκός επί ημερών Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου έμαθε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να μπουσουλάει, έπειτα να περπατάει, να τρέχει, ν’ απογειώνεται, ν’ αγγίζει τ΄αστέρια και να τρυπά ξανά και ξανά τον καταπράσινο ουρανό του.

Αν κανείς αφήσει στην άκρη τα καταραμένα οπαδικά γυαλιά και πάθει ηθελημένη αχρωματοψία (που, μεταξύ μας, είναι και το πιο πολύτιμο αγαθό σε ό,τι έχει να κάνει με το φίλαθλο πνεύμα) θα παραδεχτεί πως το ερωτεύσιμο δίπολο Γιαννακόπουλοι-Παναθηναϊκός είναι μια σχέση ζωής που μοίρασε απλόχερα χαρά πρωτίστως στους οπαδούς των Πρασίνων αλλά και στους υγιείς φιλάθλους.

«Όποτε χάνει ο Παναθηναϊκός, οι Γιαννακόπουλοι σβήνουν τα φώτα και κάθονται στο σκοτάδι...» (Vid)

Θα πρέπει, επίσης, να παραδεχτεί πως ο μπασκετικός ΠΑΟ είναι μία από τις πιο επιτυχημένες (αν όχι- για συναισθηματικούς κυρίως λόγους για μερικούς- η πιο πετυχημένη) ομάδες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού εν γένει.

Εδώ και περισσότερα από 2 χρόνια, λοιπόν, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ετοιμάζει ταινία για την συμπλήρωση (το 2019) των 100 χρόνων του τμήματος μπάσκετ, στην οποία φυσικά θα… παρευλαύνουν όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Τριφυλλιού ανά τις δεκαετίες.

Βέβαια, όπως γίνεται αντιληπτό από το teaser που βγήκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Παρασκευής (11/6), γίνεται μια αναδρομή στα παλαιότερα χρόνια, τότε που οι Πράσινοι δεν ήταν ακόμα το μεγαθήριο του πρόσφατου «σήμερα», αλλά ο όρος «Αυτοκρατορία» απείχε, είχες την αίσθηση, μία αιωνιότητα και μία ημέρα. Ή, ακριβέστερα, ένα επίθετο: Γιαννακόπουλος.

Παύλος και Θανάσης (μαζί με την συμβολή του… αφανούς ήρωα Κώστα, που προτιμούσε να μένει στο παρασκήνιο) πήραν από το ασθενικό, τότε, χέρι τον ΠΑΟ και τον οδήγησαν με την απύθμενη αγάπη και την τρέλα τους στο πρώτο σκαλί του πανευρωπαϊκού βάθρου ξανά και ξανά και ξανά.

Στο τρέιλερ ακούγονται απίστευτες ατάκες («Κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός χάνει οι Γιαννακόπουλοι σβήνουν όλα τα φώτα. Είναι μέσα όμως και κάθονται στο σκοτάδι…», «Ξεχάσαμε να ονειρευόμαστε», «Όταν είναι ν’ αναλάβεις μια ευθύνη, μη διστάσεις ποτέ», «Ο Παναθηναϊκός μας πήρε τα μυαλά» και πολλές ακόμα), ενώ η ερμηνεία του Δάνη Κατρανίδη ως Παύλος είναι εκπληκτική. Εξίσου εντυπωσιακός- και πραγματικά ολόιδιος με τον αληθινό- είναι και ο Αργύρης Παντζάρας που υποδύεται τον γιο του Παύλου, Δημήτρη, ενώ και ο Θέμης Πάνου ως Θανάσης δίνει ρεσιτάλ.

Από τα δύο λεπτά παρατεταμένης και καλοδεχούμενης ανατριχίλας είναι εμφανές πως η τεχνοτροπία θυμίζει αρκετά το υπέροχο 1968 που εξιστορούσε τον άθλο της ΑΕΚ στο Κύπελλο Κυπελλούχων, όμως στην περίπτωση του Τριφυλλιού υπάρχει η δυνατότητα να «απλωθεί» η ιστορία, μια και γίνεται, προφανέστατα, αναφορά στους 6 ευρωπαϊκούς τίτλους.

Ήδη ο ενθουσιασμός στις τάξεις των πράσινων (και όχι μόνο- αλήθεια, θυμάστε εκείνα τα οπαδικά γυαλιά που λέγαμε;) οπαδών είναι έκδηλος και, μεταξύ μας, καλά κάνουν: οι αναμνήσεις, ακόμα και οι καλές, συνήθως κάνουν κακό, όμως εδώ η δύναμη της ιστορίας είναι τέτοια που μια ζεστασιά απλώνεται στην καρδιά του θεατή.

Και,η παράλληλη ιστορία Γιαννακόπουλων-Παναθηναϊκού είναι πράγματι ένα «Ταξίδι στ’ αστέρια» (που είναι και ο τίτλος της ταινίας που θα προβληθεί στους κινηματογράφους τον Σεπτέμβρη), ακόμα και αν πλέον ο Δημήτρης βρίσκεται εκτός της διοίκησης της ομάδας.

Η επίσημη ανακοίνωση από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει:

«Η ταινία για τα 100 χρόνια ζωής και επιτυχιών του μπασκετικού τμήματος του Παναθηναϊκού, «Ταξίδι στα αστέρια», είναι γεγονός.

Έπειτα από σκληρή δουλειά ετών μια εξαιρετική παραγωγή για την ενδοξότερη ελληνική ομάδα είναι έτοιμη προς προβολή. Η ταινία που πραγματεύεται το ταξίδι του Παναθηναϊκού προς την κορυφή της Ευρώπης θα είναι από τις 27 Ιουνίου στη διάθεση του κοινού μέσω Online Streaming στο viva.gr. Λεπτομέρειες για τις ώρες προβολής της ταινίας και την προκράτηση των εισιτηρίων θα ανακοινωθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι συντελεστές της ταινίας:

Πρωταγωνιστούν: Δάνης Κατρανίδης, Θέμης Πάνου, Αργύρης Πανταζάρας, Γιώργος Γάλλος, Βαγγέλης Μουρίκης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Κώστας Αποστολάκης, Τάσος Ιορδανίδης, Δάφνη Λαμπρογιάννη, Gilles Touchais, Μάρκος Λεζές, Νίκος Αρβανίτης, Ιωάννα Πηλιχού, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Αφροδίτη Γεωργούση, Νίκος Βαρδάκας, Χρήστος Πλαϊνης, Λευτέρης Ζαμπετάκης. Φιλική Συμμετοχή: Ζέτα Μακρυπούλια. 

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Παραγωγός: Βίκυ Λάσκαρη
Εκτελεστής Παραγωγός: Πάνος Παπαχατζής
Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Γκάνος
Δ/ντης Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης

Δ/ντης Φυτογραφίας: Κώστας Τριανταφύλλου
Μοντάζ: Στέλλα Φιλιπποπούλου
Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Ήχος: Ντίνος Κίττου
Σχεδιασμός/Μίξη Ήχου: Κώστας Φυλακτίδης
Σκηνικά: Κική Πίττα
Κοστούμια: Κατερίνα Ζούρα
Μακιγιάζ: Δήμητρα Γιατράκου
Κομμώσεις: Γιώργος Ταμπακάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλλα Χαριτοπούλου».

Με πληροφορίες από την σελίδα menhouse.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ιταλία: Ενεργοποιήθηκε σήμερα το εισιτήριο εισόδου στην Βενετία

Πέντε (5) ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

ΠΝΑι: Με διευρυμένη πλειοψηφία, Συμπαραστάτης του Πολίτη, ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης - Η διαδικασία επιλογής διεξήχθη με μυστική ψηφοφορία στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ιταλία – Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών: “Βρήκαμε τον τάφο του Πλάτωνα”

«Ετάφη δε και Πλάτων...» - Ερευνα υποδεικνύει την Ακαδημία Πλάτωνος ως τελευταία κατοικία του φιλοσόφου

Νηστεία: Εύκολοι και νόστιμοι συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε

Ιδανικοί συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε την περίοδο της νηστείας

Γ. Βρούτσης: Παραδίδει αύριο την ολυμπιακή φλόγα στους Γάλλους

O αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Amorgos Trail Challenge: Συνδιοργανωτής ο Δήμος Αμοργού

Ο Δήμος Αμοργού συνδιοργανωτής του 7ου Amorgos Trail Challenge

Σχολεία: Κλείνουν αύριο για τις εορτές του Πάσχα, πότε ανοίγουν;

Κλείνουν τα σχολεία λόγω Πάσχα - Πότε ανοίγουν; - Χρονοδιάγραμμα έως τις εξετάσεις

Aegean Air: Οι Ελληνες φέτος το Πάσχα πάνε Ικαρία και Σητεία (!!!)

AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα – Στους top προορισμούς εσωτερικού Κέρκυρα, Ικαρία, Σητεία και στο εξωτερικό Μαρόκο

Χ. Θεοχάρης: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Τι αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης για φορολογικές δηλώσεις, POS και τέλη κυκλοφορίας

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της