Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚινηματογράφοςΕμφύλιος πόλεμος γιγάντων (video)

Εμφύλιος πόλεμος γιγάντων (video)

|

Cine Naxos…. CAPTAIN AMERICA: ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Από Παρασκευή 6 Μαίου έως και Τετάρτη 11 Μαίου και όποιος αντέξει… 

Είναι η πλέον αναμενόμενη ταινία κόμικ της χρονιάς. Κανείς δεν το έχει κρίψει και όλοι περιμένουν πως και πως την έλευση του Captain America: Civil War… Βλέπετε ο πήχης έχει ανέβει πλέον πολύ ψηλά και όλοι περιμένουν με αγωνία να δουν τι θα συμβεί…

Ένα νέο διεθνές επεισόδιο με ήρωες τον Captain America και τους Εκδικητές αναταράσσει τον πλανήτη, κάνοντας τους πολιτικούς να διαμορφώσουν ένα σύστημα ευθύνης και κανόνων, και ένα κυβερνητικό σώμα που θα αποφασίζει το πότε πρέπει να καλούνται οι σούπερ-ήρωες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπαση της ομάδας, ειδικά ανάμεσα στον Captain America και τον Iron Man, κι ενώ ένας νέος πανίσχυρος εχθρός κάνει την εμφάνιση του.

Είναι μερικές ταινίες που πραγματικά έχουν ακουστεί τόσο και τις περιμένεις πως και πως ελπίζοντας πως θα σε εντυπωσιάσουν και δεν θα απογοητεύσουν. To Captain America: Civil War είναι ίσως η πιο πολυαναμενόμενη ταινία κόμικ για το 2016 και όχι μόνο.

Τόσο καιρό υπάρχει μεγάλη διαφήμιση και όλα εκείνα που ήθελαν να κάνουν την ταινία αξιοπρόσεχτη. Πλέον λοιπόν ήρθε η ώρα για τον απολογισμό μιας ταινίας, η οποία πραγματικά ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις, αν και μερικά ψεγάδια, της στερούν την τελειότητα στο είδος (αν υπάρχει τέτοια).

Το Captain America: Civil War σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι είναι μια χορταστική ταινία, που καλύπτει σχεδόν όλες τις πτυχές του θέματος της, τόσο σε δράση, όσο και σε πλοκή. Η δράση είναι καταιγιστική, μια αξιοπρεπή ανάπτυξη των ηρώων της, κάποιο χιούμορ και όσα… κλισέ χρειάζονται.

Οι αδελφοί Russo πιο κοντά στο κλίμα του Captain America: Winter Soldier και όσο γίνεται πιο σκοτεινό (για τα δεδομένα της Marvel φυσικά), καταφέρνει από την αρχή να σε κρατήσει… γραπωμένο στην καρέκλα σου και να προσφέρει όλα όσα ζητάς από μια τέτοια ταινία.

Η ταινία είναι αρκετά απειλητική, σίγουρα θορυβώδης και αν μη τι άλλο εντυπωσιακή και επιβλητική που μπορεί σε μερικά σημεία να δείχνει φορτωμένη (είναι νέοι χαρακτήρες που μας παρουσιάζονται, 2 και 3 υποθέσεις εκτυλίσσονται παράλληλα), ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν κουράζει.

Από την αρχή ξέρεις τι θα δεις και σίγουρα παρόλο που είναι τεράστια σε διάρκεια δεν μπορείς να πεις (ίσως με εξαίρεση ελάχιστα σημεία όπου… χάνεται η μπάλα) ότι χάνει τον προσανατολισμό της. Ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά και η ταινία ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό.

Θα είμαστε προσεκτικοί, έτσι ώστε να μην κάνουμε κάποιο spoiler, ωστόσο είναι πραγματικά πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η ταινία έχει μια τέτοια παροιμιώδη ισορροπία για το είδος της μεταξύ πλοκής και δράσης, χωρίς να γίνεται ούτε κουραστική, ούτε και επιτηδευμένη, απλά για να… κάνει την δουλειά της.

Οι νέοι χαρακτήρες (και σε παρουσία και αυτοί που δεν είχαν ενταχθεί στο «ομαδικό» σύμπαν της Marvel) έχουν στο σύνολο τους πλάκα γενικά αλλά και ενδιαφέρον, με τον Black Panther φυσικά να κερδίζει το ενδιαφέρον από τον Spiderman (προσωπική άποψη φυσικά).

Αυτό διότι έχει και περισσότερο στόρι να υποστηρίξει, αλλά και συν τοις άλλοις ο δεύτερος μάλλον θα αναλυθεί περισσότερο στην μεμονωμένη ταινία του, μιας και εδώ μοιάζει λίγο έξω από τα νερά του, χωρίς φυσικά να είναι και αδιάφορος. Βέβαια για όλους περιμένουμε και τις solo ταινίες για περισσότερα πράγματα.

Για να συνοψίσουμε, σίγουρα οι υπερβολές δεν λείπουν, πολλά πράγματα μοιάζουν αρκετά «τσιμπημένα», αλλά σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί το γεγονός ότι έχουμε μια χορταστική και ενδιαφέρουσα ταινία, η οποία θα ικανοποιήσει τους fans του είδους. To Captain America: Civil War είναι μια ακόμα εντυπωσιακή κινηματογραφική εμπειρία.

CAPTAIN AMERICA: ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Από Παρασκευή 6 Μαίου έως και Τετάρτη 11 Μαίου.

Ωρες προβολής: 20:00 & 22:30

Σκηνοθεσία: ANTONI ΡΟΥΣΟ, ΤΖΟ ΡΟΥΣΟ

Σενάριο: ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΜΑΡΚΟΥΣ & ΣΤΙΒΕΝ ΜΑΚ ΦΙΛΙΗ

Ηθοποιοί: Κρις Έβανς , Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ,Σκάρλετ Γιόχανσον .

Διάρκεια: 145 Λεπτά

Είδος ταινίας: Δράση, Επιστημονική Φαντασία .

Yπόθεση : Οι Anthony Russo και Joe Russo που σκηνοθέτησαν το Captain America 2: O Στρατιώτης του Χειμώνα επιστρέφουν και μας παρουσιάζουν τις νέες περιπέτειες του Cap στην ταινία Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει ο Chris Evans που υποδύεται ξανά τον Steve Rogers/Captain America. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια συναρπαστική σύναξη σούπερ ηρώων και χαρακτήρων του κόσμου της Marvel, αφού προελαύνουν από μπροστά μας οι: Spider-Man (Tom Holland), Ant-Man (Paul Rudd), Iron Man (Robert Downey Jr.), Hawkeye (Jeremy Renner), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Vision (Paul Bettany), Winter Soldier (Sebastian Stan) και φυσικά η Black Widow (Scarlett Johansson). Μετά το τέλος της ταινίας Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron o Steve Rogers (Captain America) και οι υπόλοιποι Εκδικητές προσπαθούν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους. Σε αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινάει η ιστορία του Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος. Μετά από ένα διεθνές επεισόδιο στη Νιγηρία, όπου χρειάστηκε η καταλυτική επέμβαση των Εκδικητών, ξεκίνησαν κάποιες πολιτικές διεργασίες, ώστε να δημιουργηθεί ένα κυβερνητικό σώμα αρμόδιο να εγκρίνει σε ποιες περιπτώσεις θα πρέπει να επεμβαίνει το επίλεκτο σώμα των super ηρώων. Η νέα αυτή γραφειοκρατική αντιμετώπιση αδρανοποιεί, κατά κάποιο τρόπο, τους Εκδικητές, καθώς αυτοί πρέπει να στρέψουν όλη την προσοχή τους, για να αντιμετωπίσουν έναν νέο καταχθόνιο κακό που εμφανίζεται και απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο.

Πηγή: cineramen.gr
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Χατζημάρκος: Μικροπολιτική επιλογή όσων μιλούν για “εμπάθεια” της Περιφέρειας προς τη Νάξο (video)

Ο Γιώργος Χατζημάρκος - Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου - μιλάει στη "Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3" για τις προτάσεις σχετικά με τις βάσεις του ΕΚΑΒ και τη σχέση Περιφέρειας - Νάξου (video)

Πατ. Θωμάς Συνοδινός: Η μεγάλη ευθύνη να είσαι καλός παπάς και η Αμοργός

Ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Αθήνας, π. Θωμάς Συνοδινός, μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στην Αμοργό, τη γνωριμία του με τον μακαριστό Χριστόδουλο και στιγμές που έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη του

ΙΝΣΕΤΕ: Θετικά και αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες την περσινή (2023) χρονιά

Ελληνικά ξενοδοχεία | ΙΝΣΕΤΕ: Τα θετικά και αρνητικά σχόλια των επισκεπτών το 2023 - Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα

Νάξος και Ιος τα νησιά που για το 2024 τρέχουν με αύξηση (+10%) στις προκρατήσεις για το 2024

Οι επόμενοι κυρίαρχοι στις Κυκλάδες: Τα 2 νησιά που έχουν ήδη αύξηση 10% σε κρατήσεις και «εξαφάνισαν» Μύκονο-Σαντορίνη

Κλειστές για τέσσερις ημέρες οι τράπεζες. Ποιος ο λόγος;

Γιατί κλείνουν για 4 ημέρες οι τράπεζες – Τι θα γίνει με τις συντάξεις Απριλίου και τη μισθοδοσία

Μύκονος: Ιδιώτες έκαναν δωρεά και αρχίζει η ασφαλτόστρωση

Δωρεά ασφαλτόστρωσης δρόμων κατόπιν αιτήσεως ιδιωτών - Ποιοι και γιατί;

Υπερτουρισμός: “Φάντασμα” που πλανάται πάνω από Μύκονο – Σαντορίνη

Απειλεί και την Ελλάδα το φάντασμα του υπερτουρισμού – Σαντορίνη, Μύκονος τα μεγαλύτερα προβλήματα

Πάρος: Αποκτά σύνδεση με το Ρέθυμνο (!!!)

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάρου – Ρεθύμνου από 15 Απριλίου

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας: Μπήκε κι επίσημα στην ψηφιακή εποχή

Παράδοση «Ψηφιακού Ενοριακού Κόμβου στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας - Τι δήλωσε ο Μητροπολίτης κκ Καλλίνικος

Αligenis Milos: Δυνατές συμμετοχές με τη παρουσία Ezgi Oz και Anna McCauley

Δύο εκ των κορυφαίων αθλητριών στο χώρο των συνθέτων αγωνισμάτων στίβου, δήλωσαν συμμετοχή στο φετινό Aligenis Milos meeting

Νάξος: Αδεια για ένα νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο νησί

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή

Νοσοκομείο Νάξου: Επιασε δουλειά ο Γυναικολόγος, και πάλι στη Νάξο ο Κων/νος Πατσούρας

Μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου μετά από αναζήτηση ετών.

Πανναξιακός ΑΟ: Το αντίο στην “ψυχάρα” τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Ο Πανναξιακός ΑΟ αποχαιρετά τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη - Πως θα τον τιμήσει

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βαθρακοκοίλης

Πένθος στη Νάξο για την απώλεια του Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Αγιος Αρσένιος – Πολιτιστικός Σύλλογος: Πρόσκληση (17/03) για χορό με τους Κορδελάτους

Οι Κορδελάτοι του Αγίου Αρσενίου προσκαλούν τους φίλους σε χορό στην πλατεία του χωριού..

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων : Κυριακή στις Τρίποδες με Κορδελάτους (video)

Στις Τρίποδες σήμερα (17/03) χορεύουν οι Κορδελάτοι (video)

Νάξος – Απείρανθος: Κουδουνάτοι σε …δράση το μεσημέρι της Κυριακής (video)

Η Γαλήνη Μπαρδάνη μας μεταφέρει μέσω της "Ραδιοφωνίας Κυκλάδων" στην Απείρανθο για το έθιμο των Κουδουνάτων - Η πρόσκληση από την Ελένη Ελευθερίου μέσα από τα κοτσάκια της

Νοσοκομείο Νάξου: Αύριο (15/03) αναλαμβάνει υπηρεσία ο μόνιμος γυναικολόγος

Αναλαμβάνει από αύριο 15/3 υπηρεσία ο μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου

Αποκριές 2024: Ολες οι εκδηλώσεις του τετραημέρου στη Νάξο

Παρασκευή 15 Μαρτίου - Κ. Δευτέρα 18 Μαρτίου .. Ολες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Aegean Air: Από 1η Ιουνίου απευθείας σύνδεση Νάξος – Θεσσαλονίκη

Νέες συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με Νάξο και Άμστερνταμ μέσω της Aegean Air