Εμφύλιος πόλεμος γιγάντων (video)

Είναι η πλέον αναμενόμενη ταινία κόμικ της χρονιάς. Κανείς δεν το έχει κρίψει και όλοι περιμένουν πως και πως την έλευση του Captain America: Civil War… Βλέπετε ο πήχης έχει ανέβει πλέον πολύ ψηλά και όλοι περιμένουν με αγωνία να δουν τι θα συμβεί…

Ένα νέο διεθνές επεισόδιο με ήρωες τον Captain America και τους Εκδικητές αναταράσσει τον πλανήτη, κάνοντας τους πολιτικούς να διαμορφώσουν ένα σύστημα ευθύνης και κανόνων, και ένα κυβερνητικό σώμα που θα αποφασίζει το πότε πρέπει να καλούνται οι σούπερ-ήρωες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπαση της ομάδας, ειδικά ανάμεσα στον Captain America και τον Iron Man, κι ενώ ένας νέος πανίσχυρος εχθρός κάνει την εμφάνιση του.

Είναι μερικές ταινίες που πραγματικά έχουν ακουστεί τόσο και τις περιμένεις πως και πως ελπίζοντας πως θα σε εντυπωσιάσουν και δεν θα απογοητεύσουν. To Captain America: Civil War είναι ίσως η πιο πολυαναμενόμενη ταινία κόμικ για το 2016 και όχι μόνο.

Τόσο καιρό υπάρχει μεγάλη διαφήμιση και όλα εκείνα που ήθελαν να κάνουν την ταινία αξιοπρόσεχτη. Πλέον λοιπόν ήρθε η ώρα για τον απολογισμό μιας ταινίας, η οποία πραγματικά ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις, αν και μερικά ψεγάδια, της στερούν την τελειότητα στο είδος (αν υπάρχει τέτοια).

Το Captain America: Civil War σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι είναι μια χορταστική ταινία, που καλύπτει σχεδόν όλες τις πτυχές του θέματος της, τόσο σε δράση, όσο και σε πλοκή. Η δράση είναι καταιγιστική, μια αξιοπρεπή ανάπτυξη των ηρώων της, κάποιο χιούμορ και όσα… κλισέ χρειάζονται.

Οι αδελφοί Russo πιο κοντά στο κλίμα του Captain America: Winter Soldier και όσο γίνεται πιο σκοτεινό (για τα δεδομένα της Marvel φυσικά), καταφέρνει από την αρχή να σε κρατήσει… γραπωμένο στην καρέκλα σου και να προσφέρει όλα όσα ζητάς από μια τέτοια ταινία.

Η ταινία είναι αρκετά απειλητική, σίγουρα θορυβώδης και αν μη τι άλλο εντυπωσιακή και επιβλητική που μπορεί σε μερικά σημεία να δείχνει φορτωμένη (είναι νέοι χαρακτήρες που μας παρουσιάζονται, 2 και 3 υποθέσεις εκτυλίσσονται παράλληλα), ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν κουράζει.

Από την αρχή ξέρεις τι θα δεις και σίγουρα παρόλο που είναι τεράστια σε διάρκεια δεν μπορείς να πεις (ίσως με εξαίρεση ελάχιστα σημεία όπου… χάνεται η μπάλα) ότι χάνει τον προσανατολισμό της. Ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά και η ταινία ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό.

Θα είμαστε προσεκτικοί, έτσι ώστε να μην κάνουμε κάποιο spoiler, ωστόσο είναι πραγματικά πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η ταινία έχει μια τέτοια παροιμιώδη ισορροπία για το είδος της μεταξύ πλοκής και δράσης, χωρίς να γίνεται ούτε κουραστική, ούτε και επιτηδευμένη, απλά για να… κάνει την δουλειά της.

Οι νέοι χαρακτήρες (και σε παρουσία και αυτοί που δεν είχαν ενταχθεί στο «ομαδικό» σύμπαν της Marvel) έχουν στο σύνολο τους πλάκα γενικά αλλά και ενδιαφέρον, με τον Black Panther φυσικά να κερδίζει το ενδιαφέρον από τον Spiderman (προσωπική άποψη φυσικά).

Αυτό διότι έχει και περισσότερο στόρι να υποστηρίξει, αλλά και συν τοις άλλοις ο δεύτερος μάλλον θα αναλυθεί περισσότερο στην μεμονωμένη ταινία του, μιας και εδώ μοιάζει λίγο έξω από τα νερά του, χωρίς φυσικά να είναι και αδιάφορος. Βέβαια για όλους περιμένουμε και τις solo ταινίες για περισσότερα πράγματα.

Για να συνοψίσουμε, σίγουρα οι υπερβολές δεν λείπουν, πολλά πράγματα μοιάζουν αρκετά «τσιμπημένα», αλλά σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί το γεγονός ότι έχουμε μια χορταστική και ενδιαφέρουσα ταινία, η οποία θα ικανοποιήσει τους fans του είδους. To Captain America: Civil War είναι μια ακόμα εντυπωσιακή κινηματογραφική εμπειρία.

CAPTAIN AMERICA: ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Από Παρασκευή 6 Μαίου έως και Τετάρτη 11 Μαίου.

Ωρες προβολής: 20:00 & 22:30

Σκηνοθεσία: ANTONI ΡΟΥΣΟ, ΤΖΟ ΡΟΥΣΟ

Σενάριο: ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΜΑΡΚΟΥΣ & ΣΤΙΒΕΝ ΜΑΚ ΦΙΛΙΗ

Ηθοποιοί: Κρις Έβανς , Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ,Σκάρλετ Γιόχανσον .

Διάρκεια: 145 Λεπτά

Είδος ταινίας: Δράση, Επιστημονική Φαντασία .

Yπόθεση : Οι Anthony Russo και Joe Russo που σκηνοθέτησαν το Captain America 2: O Στρατιώτης του Χειμώνα επιστρέφουν και μας παρουσιάζουν τις νέες περιπέτειες του Cap στην ταινία Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει ο Chris Evans που υποδύεται ξανά τον Steve Rogers/Captain America. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια συναρπαστική σύναξη σούπερ ηρώων και χαρακτήρων του κόσμου της Marvel, αφού προελαύνουν από μπροστά μας οι: Spider-Man (Tom Holland), Ant-Man (Paul Rudd), Iron Man (Robert Downey Jr.), Hawkeye (Jeremy Renner), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Vision (Paul Bettany), Winter Soldier (Sebastian Stan) και φυσικά η Black Widow (Scarlett Johansson). Μετά το τέλος της ταινίας Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron o Steve Rogers (Captain America) και οι υπόλοιποι Εκδικητές προσπαθούν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους. Σε αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινάει η ιστορία του Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος. Μετά από ένα διεθνές επεισόδιο στη Νιγηρία, όπου χρειάστηκε η καταλυτική επέμβαση των Εκδικητών, ξεκίνησαν κάποιες πολιτικές διεργασίες, ώστε να δημιουργηθεί ένα κυβερνητικό σώμα αρμόδιο να εγκρίνει σε ποιες περιπτώσεις θα πρέπει να επεμβαίνει το επίλεκτο σώμα των super ηρώων. Η νέα αυτή γραφειοκρατική αντιμετώπιση αδρανοποιεί, κατά κάποιο τρόπο, τους Εκδικητές, καθώς αυτοί πρέπει να στρέψουν όλη την προσοχή τους, για να αντιμετωπίσουν έναν νέο καταχθόνιο κακό που εμφανίζεται και απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο.

Πηγή: cineramen.gr