Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚινηματογράφοςΕμφύλιος πόλεμος γιγάντων (video)

Εμφύλιος πόλεμος γιγάντων (video)

|

Cine Naxos…. CAPTAIN AMERICA: ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Από Παρασκευή 6 Μαίου έως και Τετάρτη 11 Μαίου και όποιος αντέξει… 

Είναι η πλέον αναμενόμενη ταινία κόμικ της χρονιάς. Κανείς δεν το έχει κρίψει και όλοι περιμένουν πως και πως την έλευση του Captain America: Civil War… Βλέπετε ο πήχης έχει ανέβει πλέον πολύ ψηλά και όλοι περιμένουν με αγωνία να δουν τι θα συμβεί…

Ένα νέο διεθνές επεισόδιο με ήρωες τον Captain America και τους Εκδικητές αναταράσσει τον πλανήτη, κάνοντας τους πολιτικούς να διαμορφώσουν ένα σύστημα ευθύνης και κανόνων, και ένα κυβερνητικό σώμα που θα αποφασίζει το πότε πρέπει να καλούνται οι σούπερ-ήρωες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπαση της ομάδας, ειδικά ανάμεσα στον Captain America και τον Iron Man, κι ενώ ένας νέος πανίσχυρος εχθρός κάνει την εμφάνιση του.

Είναι μερικές ταινίες που πραγματικά έχουν ακουστεί τόσο και τις περιμένεις πως και πως ελπίζοντας πως θα σε εντυπωσιάσουν και δεν θα απογοητεύσουν. To Captain America: Civil War είναι ίσως η πιο πολυαναμενόμενη ταινία κόμικ για το 2016 και όχι μόνο.

Τόσο καιρό υπάρχει μεγάλη διαφήμιση και όλα εκείνα που ήθελαν να κάνουν την ταινία αξιοπρόσεχτη. Πλέον λοιπόν ήρθε η ώρα για τον απολογισμό μιας ταινίας, η οποία πραγματικά ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις, αν και μερικά ψεγάδια, της στερούν την τελειότητα στο είδος (αν υπάρχει τέτοια).

Το Captain America: Civil War σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι είναι μια χορταστική ταινία, που καλύπτει σχεδόν όλες τις πτυχές του θέματος της, τόσο σε δράση, όσο και σε πλοκή. Η δράση είναι καταιγιστική, μια αξιοπρεπή ανάπτυξη των ηρώων της, κάποιο χιούμορ και όσα… κλισέ χρειάζονται.

Οι αδελφοί Russo πιο κοντά στο κλίμα του Captain America: Winter Soldier και όσο γίνεται πιο σκοτεινό (για τα δεδομένα της Marvel φυσικά), καταφέρνει από την αρχή να σε κρατήσει… γραπωμένο στην καρέκλα σου και να προσφέρει όλα όσα ζητάς από μια τέτοια ταινία.

Η ταινία είναι αρκετά απειλητική, σίγουρα θορυβώδης και αν μη τι άλλο εντυπωσιακή και επιβλητική που μπορεί σε μερικά σημεία να δείχνει φορτωμένη (είναι νέοι χαρακτήρες που μας παρουσιάζονται, 2 και 3 υποθέσεις εκτυλίσσονται παράλληλα), ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν κουράζει.

Από την αρχή ξέρεις τι θα δεις και σίγουρα παρόλο που είναι τεράστια σε διάρκεια δεν μπορείς να πεις (ίσως με εξαίρεση ελάχιστα σημεία όπου… χάνεται η μπάλα) ότι χάνει τον προσανατολισμό της. Ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά και η ταινία ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό.

Θα είμαστε προσεκτικοί, έτσι ώστε να μην κάνουμε κάποιο spoiler, ωστόσο είναι πραγματικά πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η ταινία έχει μια τέτοια παροιμιώδη ισορροπία για το είδος της μεταξύ πλοκής και δράσης, χωρίς να γίνεται ούτε κουραστική, ούτε και επιτηδευμένη, απλά για να… κάνει την δουλειά της.

Οι νέοι χαρακτήρες (και σε παρουσία και αυτοί που δεν είχαν ενταχθεί στο «ομαδικό» σύμπαν της Marvel) έχουν στο σύνολο τους πλάκα γενικά αλλά και ενδιαφέρον, με τον Black Panther φυσικά να κερδίζει το ενδιαφέρον από τον Spiderman (προσωπική άποψη φυσικά).

Αυτό διότι έχει και περισσότερο στόρι να υποστηρίξει, αλλά και συν τοις άλλοις ο δεύτερος μάλλον θα αναλυθεί περισσότερο στην μεμονωμένη ταινία του, μιας και εδώ μοιάζει λίγο έξω από τα νερά του, χωρίς φυσικά να είναι και αδιάφορος. Βέβαια για όλους περιμένουμε και τις solo ταινίες για περισσότερα πράγματα.

Για να συνοψίσουμε, σίγουρα οι υπερβολές δεν λείπουν, πολλά πράγματα μοιάζουν αρκετά «τσιμπημένα», αλλά σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί το γεγονός ότι έχουμε μια χορταστική και ενδιαφέρουσα ταινία, η οποία θα ικανοποιήσει τους fans του είδους. To Captain America: Civil War είναι μια ακόμα εντυπωσιακή κινηματογραφική εμπειρία.

CAPTAIN AMERICA: ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Από Παρασκευή 6 Μαίου έως και Τετάρτη 11 Μαίου.

Ωρες προβολής: 20:00 & 22:30

Σκηνοθεσία: ANTONI ΡΟΥΣΟ, ΤΖΟ ΡΟΥΣΟ

Σενάριο: ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΜΑΡΚΟΥΣ & ΣΤΙΒΕΝ ΜΑΚ ΦΙΛΙΗ

Ηθοποιοί: Κρις Έβανς , Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ,Σκάρλετ Γιόχανσον .

Διάρκεια: 145 Λεπτά

Είδος ταινίας: Δράση, Επιστημονική Φαντασία .

Yπόθεση : Οι Anthony Russo και Joe Russo που σκηνοθέτησαν το Captain America 2: O Στρατιώτης του Χειμώνα επιστρέφουν και μας παρουσιάζουν τις νέες περιπέτειες του Cap στην ταινία Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει ο Chris Evans που υποδύεται ξανά τον Steve Rogers/Captain America. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια συναρπαστική σύναξη σούπερ ηρώων και χαρακτήρων του κόσμου της Marvel, αφού προελαύνουν από μπροστά μας οι: Spider-Man (Tom Holland), Ant-Man (Paul Rudd), Iron Man (Robert Downey Jr.), Hawkeye (Jeremy Renner), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Vision (Paul Bettany), Winter Soldier (Sebastian Stan) και φυσικά η Black Widow (Scarlett Johansson). Μετά το τέλος της ταινίας Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron o Steve Rogers (Captain America) και οι υπόλοιποι Εκδικητές προσπαθούν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους. Σε αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινάει η ιστορία του Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος. Μετά από ένα διεθνές επεισόδιο στη Νιγηρία, όπου χρειάστηκε η καταλυτική επέμβαση των Εκδικητών, ξεκίνησαν κάποιες πολιτικές διεργασίες, ώστε να δημιουργηθεί ένα κυβερνητικό σώμα αρμόδιο να εγκρίνει σε ποιες περιπτώσεις θα πρέπει να επεμβαίνει το επίλεκτο σώμα των super ηρώων. Η νέα αυτή γραφειοκρατική αντιμετώπιση αδρανοποιεί, κατά κάποιο τρόπο, τους Εκδικητές, καθώς αυτοί πρέπει να στρέψουν όλη την προσοχή τους, για να αντιμετωπίσουν έναν νέο καταχθόνιο κακό που εμφανίζεται και απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο.

Πηγή: cineramen.gr
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Να επιστρέψει η ουσία της Λαμπαδηδρομίας

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων για τη παρουσία πολιτικών προσώπων στη λαμπαδηδρομία στα νησιά των Κυκλάδων

Πειραιά: Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν μπει στο “Blue Star Naxos” (video)

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν τον απόπλου του "Blue Star Naxos" για Πάρο - Νάξο - Μικρές Κυκλάδες - Αμοργό (δείτε το video)

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Εκτακτο – Νάξος: Δεν “είδε” το αεροπλάνο της Olympic Air το αεροδρόμιο και γύρισε Αθήνα

Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να προσγειωθεί το αεροσκάφος της Olympic Air το αεροδρόμιο της Νάξου - Επέστρεψε στην Αθήνα

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΠΝΟ: Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά (Μεγάλη Τετάρτη)

Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 1η Μαΐου – Απεργία της ΠΝΟ (διαβάστε την ανακοίνωση)

ΥΠΑΑΤ: Σε ισχύ από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

Θα διατεθεί στους παραγωγούς, δικαιούχους αγροτικών επιδοτήσεων, μόνο με την αίτηση του ενδιαφερομένου προς τη συνεργαζόμενη τράπεζα που τηρεί τον λογαριασμό του

Πάσχα: Εκπτώσεις για την μετακίνηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ελληνική Βουλή: Ο πρώην βουλευτής των “Σπαρτιατών”, Φλώρος, γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της “Ελληνικής Λύσης”

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, όταν γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Πώς έλιωσε ο (εκκλησιαστικός) πάγος με την κυβέρνηση

Βρέθηκε η χρυσή τομή... Ποιες ήταν οι κατάλληλες κινήσεις

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της