Γ Παπαδάκος: "Η Νάξος, ιδανικό πλατό για τις ταινίες μου"

Ο Γιάννης  Παπαδάκος, ο σκηνοθέτης των επιτυχιών, υπερήφανος για την καταγωγή του μιλά στον Aegean Voice 107,5  και στην εκπομπή "Τέρατα και ...λότζα" με τους Γιώργο Καμβύση και Ελένη Μουστάκη, για όσα ωραία έχει δημιουργήσει στην Νάξο, τα βίντεοκλιπ, τα γυρίσματα για τις ταινίες του και τα διαφημιστικά.

Κείμενο: Ελένη Μουστάκη 

Πλέον έχει στο ενεργητικό του περισσότερα απο 600 βιντεοκλιπ και οι διάσημοι καλλιτέχνες τον επιλέγουν με κλειστά μάτια, αρκεί να γυρίσουν μαζί του το βίντεοκλιπ τους. «Η Νάξος είναι το πλατό μου, έχω γυρίσει 13 βιντεοκλίπ εδώ, εκτός απο τις ταινίες και τα διαφημιστικά και πάντα βρίσκω νέες γωνιές, ώστε κανένα βίντεοκλιπ δεν μοιάζει με το άλλο».

Και δεν είναι μόνο οι καλλιτέχνες που τον αγαπούν αλλά και ο κόσμος της Νάξου που μάλιστα μετέχει εθελοντικά σε κάθε κάλεσμα του για τις ανάγκες  των γυρισμάτων και αυτό τον ευχαριστεί πολύ. «Η αγάπη του κόσμου μου δίνει μεγάλη δύναμη να συνεχίζω να προωθώ και να αξιοποιώ το νησί μέσα απο τη δουλειά μου», λέει χαρακτηριστικά. Τον ενδιαφέρει οποιοδήποτε μέρος μπορεί να οπτικοποιηθεί στο νησί, ώστε να το αξιοποιήσει σε κάποια απο τις μεταγενέστερες δουλειές του, όπως δήλωσε πρόσφατα, επισκεπτόμενος την Μονή Αγίου Ελευθερίου στο Σαγκρί.

Η πιο πρόσφατη δράση του στο νησί μας είναι τα διήμερα γυρίσματα που έγιναν για την τρίτη του ταινίας με τίτλο «Για Πάντα», μιας τούρκικης ταινίας που έχει διασκευαστεί και θα προβληθεί στην Μεγάλη Οθόνη τον Ιανουάριο του 2020. Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης θα υποδύεται τον νεαρό Αξώτη ο οποίος θα ερωτεύεται την συμπρωταγωνίστρια του Κατερίνα Γερονικολού.

Ο Γιάννης όμως έχει και την φιλανθρωπική του πλευρά, χρόνια τώρα δραστηριοποιείται με την ομάδα Wheeling2help, ώστε να βοηθηθούν χώρες όπως το Νεπάλ, όπου οι άνθρωποι ζουν σε καλύβες και δεν έχουν ούτε τα υποτυπώδη ως προς την διαβίωση και την μόρφωση τους. Η φιλέσπλαχνη ομάδα  έχει βοηθήσει  στην ανοικοδόμηση σχολείων ή ακόμα κι ενός ολόκληρου χωριού το οποίο είχε καταστραφεί μετά από σεισμό. Παράλληλα, όμως, μαθαίνει τους γηγενείς να κατασκευάζουν υλικά ώστε να μπορούν και οι ίδιοι να οικοδομούν, όταν η εθελοντική ομάδα θα φύγει.

Φωτογραφική έκθεση όλων αυτών των εμπειριών ετοιμάζεται στο καταπληκτικό νέο Cocktail Bar του Γιάννη Παπαδάκου και Γιώργου Κεραμιώτη “Toroστην Χώρα της Ναξου, στις 14 Σεπτεμβρίου. 

Ακούστε την συνέντευξη που ακολουθεί ...  

* Η Ελένη Μουστάκη είναι δημοσιογράφος στον Alphatv και συνεργάζεται με το naxospress.gr