Γαμήλιο ταξίδι στην Ελλάδα

Εδώ και μερικές εβδομάδες, στους κινηματογράφους παίζεται η τελευταία ταινία του Γούντι Άλεν, «Μαγεία στο Σεληνόφως» που έχει και ελληνικό στοιχείο και μάλιστα τουριστικό… Ταινία με ένα τετριμμένο θέμα με ωραία ατμόσφαιρα καταπληκτική ερμηνεία από τον Κόλιν Φερθ, αλλά που ξέρεις το ..τέλος της. Όπως σε μία σκηνή της ταινίας όπου ο κεντρικός ήρωας Στάνλεϊ Κρόφορντ (Φερθ) προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα της αϋπνίας του ακούγοντας τα πρώτα μέτρα από την 9η συμφωνία του Μπετόβεν…. Έτσι είναι και η νέα ταινία (η 46η) του αγέραστου Γούντι Αλεν - έχει ήδη έτοιμη την επόμενη ταινία του για το προσεχές καλοκαίρι- είναι σαν να παρακολουθείς συναυλία συμφωνικής μουσικής από καταξιωμένη ορχήστρα. Οι μουσικές συνθέσεις είναι εξαιρετικές, η εκτέλεση λαμπρή, η μέθεξη υπαρκτή –αλλά…  

Αυτό το "αλλά" είναι που σε καταδιώκει σε όλη τη ταινία όπως αναφέρει και η Τατιάνα Καποδίστρια στην ανάλυσή της στο spirtonet.gr. «Όλο αυτό το πράμα, όσο φινετσάτο, καλοδουλεμένο και εστέτ κι αν είναι, είναι συγχρόνως τρομερά déjà vu. Αυτό ακριβώς είναι «Η μαγεία στο σεληνόφως», η νέα ρομαντική κομεντί του Άλεν που εκτυλίσσεται στην αρχή των années folles στην υπέροχη και κοσμική Γαλλική Ριβιέρα. Ένα αναμάσημα του γνωστού προβληματισμού του Γούντι για την αέναη μάχη μεταξύ ορθολογισμού και (ρομαντικής) μαγείας. Μια (καλογραμμένη, σίγουρα) από τα ίδια… Κρίμα, γιατί η ηθοποιάρα που λέγεται Κόλιν Φερθ θα μπορούσε να απογειώσει μια καλύτερη γουντιαλενική δημιουργία…»

Μένουμε όμως στο θέμα που μας ενδιαφέρει και δεν είναι άλλο από την Ελλάδα. Εκεί όπου προτείνεται δύο φορές η χώρας μας για διακοπές και μάλιστα για γαμήλιο ταξίδι. Διαχρονική, αν μη τι άλλο, η αξία του ελληνικού προορισμού και ίσως εκεί στον ΕΟΤ θα πρέπει να σκεφθούν, επ΄ αφορμή της εορτής που ετοιμάζουν για την συμπλήρωσε των 100 ετών από την λειτουργία του, να καλέσουν και τον Γούντι Άλεν... Που ξέρεις; Μπορεί να έρθει και να γυρίσει την ταινία που του έχει μείνει απωθημένο μετά το ηχηρό όχι που είχε εισπράξει από το Υπουργείου Πολιτισμού όταν είχε ζητήσει το 1995 την Επίδαυρο για τις ανάγκες γυρισμάτων της ταινίας του «Ακαταμάχητη Αφροδίτη» 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News