Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚινηματογράφοςThe Irishman... Η ταινία του Σκορσέζε με τις καλύτερες κριτικές όλων των...

The Irishman… Η ταινία του Σκορσέζε με τις καλύτερες κριτικές όλων των εποχών

|

O «Irishman» η ταινία του Σκορσέζε με τις καλύτερες κριτικές όλων των εποχών – Από την 1η Νοεμβρίου σε επιλεγμένες αίθουσες και στις 27 Νοεμβρίου πρεμιέρα στο Netflix – Το αντίπαλο δέος για τον Joker στη μάχη των Οσκαρ και η κόντρα με τις ταινίες της Marvel (δείτε video) 

ο “The Irishman” (Ο Ιρλανδός) είναι πλέον η ταινία του Martin Scorsese που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές όλων των εποχών, σύμφωνα με τον ιστότοπο Rotten Tomatoes για κριτικές, πληροφορίες και ειδήσεις κινηματογραφικών έργων.

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Robert De Niro, Al Pacino και Joe Pesci. έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση από κριτικούς πριν από την έναρξη προβολής της, την 1η Νοεμβρίου (από τις 27 Νοεμβρίου το Netflix) και στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 21 Νοεμβρίου. Μαζί με την ιερή τριάδα το cast συμπληρώνουν επίσης μεγάλα ονόματα όπως οι: Harvey Keitel, Ray Romano, Bobby Cannavale, Anna Paquin, Stephen Graham, Stephanie Kurtzuba, Jack Huston, Kathrine Narducci, Jesse Plemons, Domenick Lombardozzi, Paul Herman, Gary Basaraba, και Marin Ireland. 

Το “The Irishman” κέρδισε σε κριτικές τις ταινίες “Taxi Driver” (Ο Ταξιτζής) και Raging Bull (Οργισμένο Είδωλο) του βραβευμένου με Όσκαρ Αμερικανού σκηνοθέτη.

Στο Rotten Tomatoes τονίζεται ότι πρόκειται για ένα επικό δράμα με γκάνγκστερ, που παρά τη μεγάλη διάρκειά του ανταμείβει τους θεατές και ότι ο Martin Scorsese με το “The Irishman” επανέρχεται σε οικεία θέματα, με καυστικό, αστείο και βαθυστόχαστο αποτέλεσμα. To επερχόμενο γκαγνκστερικό έπος φέρνει αρκετά στο Goodfellas και το Casino του ίδιου σκηνοθέτη και ενώνει για πρώτη φορά στο ίδιο κάδρο τα ιερά τέρατα των Robert De Niro, Al Pacino και Joe Pesci.

“Μια στοχαστική και εκλεπτυσμένη πρόταση. Οι παλιοί φίλοι του Χόλιγουντ εξακολουθούν να είναι η πραγματική πρόταση – μαγνητίζουν, είναι επαγγελματίες και μοναδικοί. Ας ελπίσουμε ότι θα τους δούμε ξανά σύντομα”.

Να σημειωθεί ότι μαζί με το trailer δόθηκαν στη δημοσιότητα και μερικά στιγμιότυπα που απεικονίζουν τον “Ιρλανδό” Frank Sheeran του De Niro σε διάφορες φάσεις της ζωής του. Ένα επίτευγμα που επιτυγχάνεται χάρη στην αντιγηραντική (De-aging CGI) τεχνολογία, την οποία έχουμε δει πρόσφατα σε ταινίες όπως τα Rogue OneAnt-Man και Avengers: Endgame

Κόντρες με …υπερήρωες 

Ωστόσο δεν βαίνουν όλα καλώς για τον Scorseseμετά τον πρόσφατο ισχυρισμό του ότι οι ταινίες της Marvel δεν είναι “κινηματογράφος”. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν τις αντιδράσεις πολλών ηθοποιών που υποδύονται υπερήρωες του σύμπαντος της Marvel, όπως οι Robert John Downey Jr., Paul Rudd και James Gunn.  Ο τελευταίος (σκηνοθέτης των Guardian of the Galaxy) τόνισε ότι δεν μπορούν να εκτιμήσουν όλοι τις ταινίες υπερηρώων, ακόμα και μερικοί ιδιοφυείς άνθρωποι. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε και την χαρακτηριστική λέξη “απαίσιες” του Coppola στις δηλώσεις του. Τι δήλωσε « Πολλοί από τους παππούδες μας πίστευαν ότι όλες οι ταινίες γκάνγκστερ ήταν οι ίδιες, συχνά αποκαλώντας τες “απαίσιες”. Μερικοί από τους παππούδες μας πίστευαν το ίδιο για τα westerns και πίστευαν ότι οι ταινίες του John Ford, του Sam Peckinpah και του Sergio Leone ήταν όλες οι ίδιες. Θυμάμαι έναν μεγάλο θείο μου στον οποίο είχα θυμώσει για τα Star Wars. Απάντησε λέγοντας: “Τα είδα αυτά όταν το έλεγαν 2001, και, θέε μου, ήταν βαρετό!” Οι υπερήρωες είναι απλά οι σημερινοί γκάνγκστερ / καουμπόηδες / εξερευνητές τους διαστήματος. Ορισμένες ταινίες υπερηρώων είναι φοβερές, μερικές είναι απλά ωραίες. Όπως οι ταινίες western και αυτές των γκάνγκστερ (και πριν από αυτές, γενικά οι ΤΑΙΝΙΕΣ), δεν είναι σε θέση όλοι να τις εκτιμήσουν, ακόμα και μερικές ιδιοφυΐες. Και αυτό είναι ο꨻.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως εξαιτίας της de-aging CGI τεχνολογίας, πρόκεται για την ακριβότερη παραγωγή στην ιστορία του Netflix που κόστισε κοντά στα $159 εκατομμύρια δολάρια.  

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη