James Bond 007: Νίκησε ο Κορωνοϊός, πρεμιέρα τον προσεχή Νοέμβριο (!!!)

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας του James Bond θα αναβληθεί για τον Νοέμβριο (!!!) όπως ανακοίνωσαν οι παραγωγοί της, εν μέσω της επιδημίας του κοροναϊού.

Η ταινία "No Time to Die", που επρόκειτο να προβληθεί στους βρετανικούς κινηματογράφους στα τέλη Μαρτίου και από τον Απρίλιο σε όλον τον κόσμο, θα κάνει πρεμιέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 12 Νοεμβρίου και κατόπιν σε άλλες χώρες. Στις ΗΠΑ θα αρχίσει να προβάλλεται στις 25 Νοεμβρίου, ανέφεραν οι εταιρείες MGM, Universal και οι παραγωγοί Michael G. Wilson και Barbara Broccoli στον επίσημο λογαριασμό του James Bond στο Twitter. Στην ανακοίνωση διαβάζουμε: « Η MGM, η Universal και οι παραγωγοί του Bond Michael G. Wilson και Barbara Broccoli, ανακοίνωσαν πως μετά από πολύ σκέψη και διεξοδική αξιολόγηση της παγκόσμιας αγοράς του κινηματογράφου, η πρεμιέρα του No Time to Dei θα αναβληθεί για το Νοέμβριο του 2020.» 

Η σειρά James Bond που περιλαμβάνει 25 τίτλους ταινιών από το 1953 μέχρι σήμερα, έχει αποφέρει συνολικά κέρδη ύψους $14 δισεκατομμυρίων και αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά ονόματα στον χώρο του κινηματογράφου. Ενδεικτικό είναι πως οι δύο τελευταίες ταινίες Skyfall (2012) και Spectre (2015) έκαναν Box Office $2 δισεκατομμυρίων (αθροιστικά) δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για τη συνέχεια.

Επιστολές φαν για αναβολή 

Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν ήταν λίγοι οι φαν του Bond που ζήτησαν αυτή την αλλαγή, όμως με σημείο αναφοράς το καλοκαίρι, οπότε και «οι ειδικοί αναμένουν να έχει κορυφωθεί η επιδημία».  Μάλιστα, είχαμε και αποστολή ανοιχτής επιστολής από τους ιδρυτές του «MI6 Confidential» και του «The James Bond Dossier», James Page και David Leigh προς τους παραγωγούς της ταινίας όπου αναφέρουν ότι «Ήρθε η ώρα η δημόσια υγεία να μπει πάνω από το πρόγραμμα προβολών του μάρκετινγκ της ταινίας».    

Η επιστολή με τίτλο «No Time for Indecision» (Καθόλου χρόνος για Αναποφασιστικότητα) αναφέρει πως «Σε έναν μήνα περίπου αναμένεται η παγκόσμια προβολή της ταινίας, τότε που η επιδημία αναμένεται να έχει κορυφωθεί στις ΗΠΑ. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα σινεμά να είναι κλειστά και η παρουσία του κοινού να σημειώσει σημαντική μείωση, ως τις αρχές Απριλίου. Ακόμα και αν δεν παρθούν νομικοί περιορισμοί και τα σινεμά παραμείνουν ανοιχτά, - για να αναφέρουμε σχόλιο της Μ από το Skyfall - πόσο ασφαλής θα αισθάνεσαι;»    

Η έκκληση αυτή έγινε μετά την πρόσφατη απόφαση της Disney να ακυρώσει τα σχέδια για το κόκκινο χαλί, προκειμένου να παρουσιαστεί η νέα πλατφόρμα Disney+, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το συγκεκριμένο γεγονός, είχε προγραμματιστεί για προχθές Τρίτη 3 Μαρτίου, ωστόσο αναβλήθηκε μετά από μαζικές ακυρώσεις και αυξημένη ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως εξήγησε η εταιρεία. Ανάλογη κίνηση πρόληψης και προσοχής ζητούν και οι Page και Leigh με επιστολή τους προς τους παραγωγούς του James Bond. Κάνουν μάλιστα λόγο για αυξημένη ανησυχία στην παγκόσμια πρεμιέρα στη Βρετανία, που έχει προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου, σημειώνοντας ότι τα άτομα που αναμένεται να συγκεντρωθούν στο Royal Albert Hall υπολογίζονται ότι θα ξεπεράσουν τα 5.000.    

«Έστω και ένα άτομο, που ενδεχομένως να μην έχει καν εμφανίσει τα συμπτώματα, θα μπορούσε να προσβάλλει όλο το κοινό. Τέτοια  διαφήμιση δεν θα την ήθελε κανείς», συνεχίζουν.Στην επιστολή τους μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η καθυστέρηση της προβολής μέχρι το καλοκαίρι δεν θα έχει τεράστια αρνητική επιρροή στην εταιρεία παραγωγής. «Είναι απλά μία ταινία. Η υγεία και ευημερία των φαν σε όλον τον κόσμο αλλά και των οικογενειών τους είναι πολύ πιο σημαντικά ζητήματα. Όλοι εξάλλου περιμένουμε αυτήν την ταινία περισσότερο από τέσσερα χρόνια. Μερικοί ακόμα μήνες δεν θα κατέστρεφαν την ποιότητα της ταινίας αλλά θα βοηθούσε το τελικό κινηματογραφικό κατόρθωμα του Daniel Craig».    

Η συγκεκριμένη επιστολή εστάλη στους παραγωγούς της EON και στις εταιρείες MGM και Universal.  Οι παραγωγοί του No Time to Die (2020) με budget $250 εκατομμυρίων δεν θέλησαν να ρισκάρουν κάνοντας πρεμιέρα εν μέσω έξαρσης του Κορονοϊού, καθώς υπήρχε  κίνδυνος σημαντικά μειωμένου αριθμού εισιτηρίων υπό τον φόβο περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.  Χαρακτηριστικό είναι ότι οι  κινηματογραφικοί αναλυτές εικάζουν ότι ο κοροναϊός θα μπορούσε να κοστίσει 5 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office καθώς πολλά από τα σινεμά της Κίνας αλλά και της Νότιας Κορέας και της Ιταλίας θα παραμείνουν κλειστά.   

Με πληροφορίες από την σελίδα lifo.gr