Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου: "Ενα πιστόλι σε κάθε χέρι"

Σε πείσμα της γνωστής αντίληψης που θέλει τους άντρες αντίθετα με τις γυναίκες, να μην μιλάνε μεταξύ τους, ο σκηνοθέτης Σες Γκάι θα επιχειρήσει να μας πείσει πως αυτό δεν συμβαίνει! Και θα το δοκιμάζει μέσα από τη νέα του βραβευμένη ταινία «Una pistola en cada mano». Επιλέγοντας το καστ των ηθοποιών από την αφρόκρεμα του ισπανόφωνου κινηματογράφου, με εύστοχους διαλόγους και καθημερινές ιστορίες μας δίνει μια ευφυέστατη κωμωδία για την κρίση των 40 στους άνδρες.

Συγκεντρώνοντας ένα "all star" καστ έμπειρων αλλά και ταλαντούχων ηθοποιών του σύγχρονου ισπανόφωνου κινηματογράφου, που περιλαμβάνει τον εκπληκτικό Ρικάρντο Νταρίν και τους Χαβιέ Καμαρά, Λεονόρ Γουάτλινγκ, Λουίς Τοσάρ, Εντουάρντο Νοριέγκα, Καντέλα Πένια και Λεονάρντο Σμπαράλια, το ΕΝΑ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΕΡΙ είναι ένα πνευματώδες και καυστικό πορτραίτο των ανδρών γύρω στα 40 και του ρόλου τους που μεταλλάσσεται στην σημερινή Βαρκελώνη.

Τυχαίες συναντήσεις παλιών φίλων, γνωστοί, πρώην σύζυγοι και πιθανές ερωμένες σχηματίζουν μια συναρπαστική σειρά έξι αλληλένδετων ιστοριών έρωτα που χάθηκε ή τώρα δημιουργείται. Είτε πρόκειται για τις θλιβερές προσπάθειες του χαρακτήρα που υποδύεται ο Χαβιέ Καμαρά να ξανακερδίσει την πρώην σύζυγό του, τις ατυχείς προσπάθειες του Εντουάρντο Νοριέγκα να κερδίσει μια συνάδελφό του ή την σύγχυση του Ρικάρντο Νταρίν για το λόγο που η σύζυγός του διατηρεί παράνομη ερωτική σχέση, κάθε συνάντηση ξεκινά με τις ταπεινές προσπάθειες των ανδρών να εξασφαλίσουν αυτό που επιθυμούν, καταλήγοντας τελικά εντελώς μπερδεμένοι, μιας και οι γυναίκες της ζωής τους αντιστρέφουν ανελέητα τις καταστάσεις γύρω τους.

Αυτή η εξαιρετικά επιτυχημένη κωμωδία για τη μάχη μεταξύ των δύο φύλων, αποτέλεσε μεγάλη και απρόσμενη εμπορική επιτυχία στο ισπανικό box office και επιβεβαιώνει τη θέση του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Θεσκ Γκάι μεταξύ των μεγαλύτερων ταλέντων της χώρας του.

Τίτλος ταινίας: UNA PISTOLA EN CADA MANO / A GUN IN EACH HAND

Σκηνοθεσία: Cesc Gay.

Πρωταγωνιστούν: Ricardo Darín, Luis Tosar, Javier Cámara, Eduard Fernández, Leonardo Sbaraglia, Eduardo Noriega, Alberto San Juan, Jordi Mollà, Clara Segura, Candela Peña, Cayetana Guillén Cuervo y Leonor Watling.

Είδος: Κωμωδία

Διάρκεια: 95'

Παραγωγή: Ισπανική

Βραβεία:

- Βραβείο Goya Β' Γυναικείου Ρόλου (Candela Peña) 2013

- 4 Βραβεία Gaudí: Καλύτερης Ξενόγλωσσης (μη Καταλανικής) Ταινίας, Σεναρίου, Β' Ανδρικού (Eduard Fernández), Β' Γυναικείου (Candela Peña) 2013

- Βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου (Candela Peña) της Ένωσης Ισπανών Ηθοποιών 2013

- ΕΙδική Μνεία στο καστ της ταινίας (στην Κατηγορία 'Δραματικής Ιβιρο-Αμερικανικής Ταινίας'), Φεστιβάλ Μαϊάμι 2013

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News