Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου: «Ο άντρας που αγάπησε τον Ινγκβε»

Ο Νορβηγικός κινηματογράφος έρχεται στη Νάξο… Και πως μπορεί να γίνει αυτό; Μέσα από τη συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου με τη Νορβηγική Πρεσβεία Αθηνών και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου. Πότε; Απόψε. Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στην αίθουσα που έχει προς χρήση στην Σχολή Ουρσουλινών της Νάξου. Πρώτη ταινία; «Ο Αντρας που αγάπησε τον Ινγκβε» του Στιαν Κρίστιανσεν (2008) και ώρα έναρξης η 9η βραδινή με είσοδο ελεύθερη …

Λίγα λόγια για το έργο:

Η δράση της ταινίας μας μεταφέρει στο 1989, την εποχή της πτώσης του Κομμουνισμού στην Ευρώπη και των μεγάλων κοινωνικών αλλαγών. Σε μια μικρή πόλη της Νορβηγίας, στο Στάβανγκερ, ζει ο 17χρόνος Jarle Klepp ο οποίος είναι τραγουδιστής και κιθαρίστας στο νεανικό punk - rock γκρουπ 'Mathias Rust Band'. Είναι αυτό που θα αποκαλούσαμε ένας φυσιολογικός, ίσως λίγο επαναστατικός έφηβος, πολιτικά ενεργός, περιβαλλοντικά συνειδητός και θέλει να είναι η αντιπολίτευση του καθενός, την οποία πιστεύει ότι είναι αξία από μόνη της.

Ζει αρμονικά με την οικογένεια, τους φίλους και την κοπέλα του αλλά όλα αυτά σύντομα πρόκειται να αλλάξουν όταν γνωρίζει και ερωτεύεται τον νεοφερμένο στην τάξη του, Yngve. Με μπερδεμένα συναισθήματα παραμελεί την μπάντα και τους φίλους του. Όταν ο Jarle αποκαλύπτει στον Yngve τα αισθήματα που κρύβει γι΄αυτόν, τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο για τους δύο νέους, με απρόβλεπτες συνέπειες και με επανασύνδεση μετά από 13 χρόνια σε ένα ίδρυμα λίγο έξω από το Στάβανγκερ.

Η ταινία απέσπασε 8 βραβεία, 9 διακρίσεις και είναι κατάλληλη για ηλικίες άνω των 15 ετών.

Πρωτότυπος τίτλος: Mannen som elsket Yngve

Έτος παραγωγής: 2008

Είδος: Έγχρωμη

Χώρα: Νορβηγία

Γλώσσα: Νορβηγικά

Διάρκεια: 95’

Σκηνοθεσία: Stian Kristiansen

Σενάριο: Tore Renberg

Ηθοποιοί: Rolf Kristian Larsen, Arthur Berning, Ida Elise Broch

Φωτογραφία: Trond Hoines

Μουσική: John Erik Kaada

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία: www.kinler.gr/the-man-who-loved-yngve