Νάξος: Αυλαία στο 2018 με "Επιχείρηση Αρκτική" από την Κινηματογραφική Λέσχη

Η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου αποχαιρετά το 2018 με μια σύγχρονη περιπέτεια στα υπέροχα φιόρδ της Νορβηγίας και στην παγωμένη Αρκτική! Και απόψε Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, στις 9 μ.μ. θα προβληθεί σε συνεργασία με τη Νορβηγική Πρεσβεία Αθηνών και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου η ταινία "Επιχείρηση Αρκτική" (2014) της Γκρέτε Μπόε-Βααλ, στα πλαίσια του αφιερώματος στο Νορβηγικό κινηματογράφο.

Η ταινία προβλήθηκε και για του μαθητές του 1ου Δημοτικού της Χώρας Νάξου στο  Cine Naxos. - Η είσοδος είναι ελεύθερη 

Λίγα λόγια για το έργο:

Τρία αδέρφια- η 13χρονη Τζούλια και τα 8χρονα δίδυμα Ίντα και Σίντρε- από ένα τραγικό λάθος καταλήγουν σε ένα απομονωμένο νησί στον Βόρειο Πόλο, χωρίς κανείς να ξέρει πού βρίσκονται. Εκεί αντιμετωπίζουν με θάρρος και ευρηματικότητα επικίνδυνες καταστάσεις: άγρια ζώα, κρύο, χιονοθύελλες, έλλειψη τροφής και επικοινωνίας με τον κόσμο.

Αγγίζοντας περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, και διαπροσωπικά, όπως οι οικογενειακές σχέσεις, η θεματική της ταινίας αφορά το κουράγιο, την ευελιξία και την ικανότητα των παιδιών να αντιμετωπίζουν άφοβα τον κόσμο και να ξεπερνούν τις δυσκολίες.

Οι υπέροχες κινηματογραφικές εικόνες και αεροφωτογραφίες των φιόρδ, των αχανών παγωμένων αρκτικών τοπίων, των πολικών αρκούδων και του Βορείου Σέλας καθιστούν την ταινία δελεαστική για όλη την οικογένεια…   

Σκηνοθεσία: Γκρέτε Μπόε-Βααλ

Με τους: Kaisa Gurine Antonsen, Ida Leonora Valestrand Eike, Leonard Valestrand Eike - Διάρκεια 87 λεπτά