Νάξος - "Ιακ. Καμπανέλης": Απόψε έχουμε ... Το γλυκό πουλί της Νιότης

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2020 που διοργανώνει το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών με ταινίες βασισμένες σε θεατρικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, οι προβολές θα πραγματοποιούνται στον Προαύλιο Χώρο της πρώην Σχολής Ουρσουλινών. Θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα και ο αριθμός των θέσεων θα είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κρατήσουν τις θέσεις τους στο τηλ. 22850 23619 καθημερινά εκτός Κυριακής και ώρες 11.00-14.00 & 19.00-22.00.

Αφιέρωμα: «Το σύγχρονο Αμερικάνικο θέατρο στον Κινηματογράφο».

Την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥΛΙ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ (1962) σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Μπρουκς.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

To «Γλυκό πουλί της νιότης» είναι ένα από τα πιο γνωστά θεατρικά έργα του Τένεσι Ουίλιαμς. Γράφτηκε το 1959. Ανέβηκε στο θέατρο με τον Πωλ Νιούμαν και την Τζεραλντίν Πέιτζ και η παράσταση σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το 1962 ο Ρίτσαρντ Μπρουκς το μεταφέρει στον κινηματογράφο με τους ίδιους ηθοποιούς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το έργο αναφέρεται στην ιστορία ενός τυχοδιώκτη, του Τσανς Γουέιν, ο οποίος επιστρέφει έπειτα από χρόνια στη γενέτειρά του, μια πλούσια κωμόπολη του αμερικανικού Νότου στο πλευρό μιας σταρ του σινεμά, που βρίσκεται στη δύση της καριέρας της – της Αλεξάνδρα Ντελ Λάγκο. O Τσανς ονειρεύεται να μπει στο χώρο του θεάματος και να κάνει καριέρα. Δύο ανθρώπινα ψυχολογικά ράκη, δύο διαφορετικοί κόσμοι σε απόγνωση για διαφορετικούς λόγους, δύο χαρισματικά πλάσματα που ο καθένας τους έχει διανύσει άλλη πορεία και τώρα βρήκαν  καταφύγιο ο ένας στη θαλπωρή του άλλου. Πριν από χρόνια, ο νεαρός γόης είχε ερωτικές σχέσεις με την κόρη ενός τοπικού παράγοντα της πολιτικής.  O έρωτάς τους είχε προκαλέσει σκάνδαλο και την οργή του πλούσιου πατέρα της. Ο Τσανς, που έφυγε κακήν κακώς από την πόλη, επιστρέφει με σκοπό να αποσπάσει την αγαπημένη του από τον ασφυκτικό οικογενειακό κύκλο, που μοιάζει με φυλακή και να την κάνει να τον ξαναγαπήσει…

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News