Νάξος - "Ιακ. Καμπανέλλης": Απόψε (30/09) έχει .. οικόπεδα με θέα

Η αυλαία πέφτει απόψε... Σχολή Ουρσουλινών. Προαύλιος χώρος και "Οικόπεδα με Θέα" ... Η τελευταία ταινία στη σειρά "το σύγχρονο Αμερικανικό θέατρο στον Κινηματογράφο", στα πλαίσια δράσεων του Θεατρικού Μουσείου "Ιάκ. Καμπανέλλης" και σε συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.. 

Μία συνεργασία που κρατάει εδώ και πέντε χρόνια, ενώ φέτος είδαμε οκτώ ταινίες πάνω σ' αυτό το θέμα...  Τι θα δούμε απόψε; Στη γνωστή ώρα (21:00), στον προαύλιο χώρο της πάλαι ποτέ σχολής Ουρσουλινών στο Κάστρο της Νάξου και "Οικόπεδα με θέα" του 1992... Αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου, βραβευμένου με Πούλιτζερ το 1984, θεατρικού έργου του Ντέιβιντ Μάμετ. 

Μια συγκινητική ταινία η οποία επιχειρεί να περιγράψει την αδυσώπητη πραγματικότητα της εργασιακής βίας. Η κόλαση της παγκοσμιοποίησης όπως προφητεύεται από έναν διορατικό και χαρισματικό θεατρικό συγγραφέα. Το κλειστοφοβικό σκηνικό υποβάλλει τον θεατή σ’ έναν μικρόκοσμο ανηλεούς αναζήτησης του κέρδους και της ανέλιξης, πατώντας επί των πτωμάτων των ‘συναδέλφων’.

Έγχρωμο -1992- Διάρκεια: 100′

Σκηνοθεσία Τζέιμς Φόλεϊ

Με τους Αλ Πατσίνο, Τζακ Λέμον, Άλεκ Μπάλντουιν, Εντ Χάρις, Κέβιν Σπέισι, Άλαν Άρκιν και Τζόναθαν Πράις.

Η υποθέση του έργου: Τέσσερις πωλητές μιας μικρομεσαίας μεσιτικής επιχείρησης απειλούνται με απόλυση αν δεν πετύχουν να ολοκληρώσουν το πλάνο της εταιρείας. Πρέπει να πουλήσουν οικόπεδα αμφίβολης αξίας σε καινούριους επενδυτές. Κάθε πωλητής θα κάνει τα πάντα για να φτάσει στην κορυφή και να παραμείνει στην εταιρεία.

Περισσότερα εδώ: http://users.sch.gr/nobody/wordpress/?p=4144

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News