Νάξος - Κινηματογραφική Λέσχη: Απόψε (23/01) έχουμε "Memories of murder"

Τι είναι πιο διεστραμμένο; Ένα άρρωστο μυαλό ή ένα άρρωστο σενάριο; Η απάντηση στην αληθινή ιστορία της ταινίας "Memories of Murder" του 2003 και η οποία φέρει την υπογραφή του Bong Jooon-ho και την οποία θα δούμε απόψε το βράδυ (23/01, 21:00) στην αίθουσα της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου, στην Σχολή Ουρσουλινών...

Ταινία που έχει σχέση με το αφιερώμα στο Νοτιοκορεατικό Κινηματογράφο που μετράει αισίως δύο εβδομάδες, αλλά έχουμε και συνέχεια...

Κι όπως διαβάζουμε " Σε μία Κορέα υπό διάλυση, ένας serial killer βρίσκει χώρο δράσης. Η ταινία ακολουθεί τους δύο ντετέκτιβ οι οποίοι καλούνται να λύσουν την υπόθεση. Απίστευτη ωμότητα, τρομερό σενάριο, πολύ δυνατές αν και «βαριές» σκηνές. Ότι πρέπει για να μυηθείτε στον κορεάτικο κινηματογράφο. Μια ταινία που μας κάνει να αντιληφθούμε ότι καταβάθος το πιο αρρωστημένο πλάσμα είναι ο άνθρωπος. Το ανατρεπτικό φινάλε θα σας εκπλήξει." 

Η ταινία του 2003 από τους φανς του σκηνοθέτη και εν γένει του νοτιοκορεάτικου σινεμά (ένα σινεμά που συνεχώς αποκτά όλο και περισσότερους θαυμαστές και όλο και περισσότερες διεθνείς διακρίσεις) θεωρείται από τις καλύτερες του Bong Jooon-ho, ένα crime story που βασιζόταν σε έναν πραγματικό κατά συρροή δολοφόνο στην Νότια Κορέα στα τέλη της δεκαετίας του ΄80. Και στην πραγματικότητα και στην ταινία η υπόθεση παρέμενε άλυτη από την αστυνομία μην έχοντας καταφέρει να συλλάβουν τον δράστη. Σύμφωνα όμως με νέα στοιχεία και επειδή η ίδια η ζωή έρχεται να διαψεύσει την τέχνη, η υπόθεση εν τέλει λύθηκε. Σύμφωνα με νέες εξετάσεις DNA ταυτοποιήθηκε ο άνθρωπος που διέπραξε τα εγκλήματα, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας. Δεν έχει δημοσιοποιηθεί η ταυτότητά του αλλά ήταν κάποιος που όλα αυτά τα χρόνια ήταν ανάμεσα στους υπόπτους.

Η αστυνομία βέβαια συνεχίζει την διερεύνηση του μυστηρίου, μια τραγική ιστορία όπου δέκα γυναίκες βρέθηκαν δολοφονημένες στην νοτιοκορεάτικη πόλη Hwaseong στο διάστημα 1986-1991. Ίσως η υπόθεση φτάσει σε ένα οριστικό τέλος και το τέλος του «Memories of Murder» να το αλλάζει η ίδια η πραγματικότητα.

Πληροφορίες για τη ταινία 

Αυθεντικός τίτλος: Salinui chueok

Είδος: Δραματική, Μυστηρίου

Σκηνοθέτες: Joon-ho Bong

Ηθοποιοί: Kang-ho Song, Sang-kyung Kim, Roe-ha Kim, Hie-bong Byeon, Hae-il Park, Περισσότεροι

Διάρκεια: 129'

Έτος προβολής: 2003