Νάξος: "Ταξίδι" στην οινογευσία με την υπογραφή της Κινηματογραφικής Λέσχης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου αποτελεί τον μεγάλο θεματοφύλακα της «Εβδομης Τέχνης» στη Νάξο… Μην ξεχνάμε ότι οι «Καλές Τέχνες» όπως καταγράφηκαν από τους αρχαίους Έλληνες είναι: η μουσική, η ποίηση, η ζωγραφική, η αρχιτεκτονική, ο χορός και  η γλυπτική. Ο κινηματογράφος εντάχθηκε σε αυτές, τη δεκαετία του 1920 και έγινε η «Έβδομη Τέχνη». Οι σινεφίλ δε αποκαλούν τον κινηματογράφο «τέχνη των τεχνών», διότι εκτός από τα δικά του εκφραστικά μέσα μπορεί να χρησιμοποιήσει και αυτά των άλλων τεχνών. ….

Επιστροφή όμως στην Κινηματογραφική Λέσχη, η οποία ολοκληρώνει αύριο Πέμπτη 3 Μαϊου, τον φετινό κύκλο προβολών της… Και η ταινία που κλείνει αυτό τον κύκλο δεν είναι άλλη από το «Bottle Shock» ταινία του 2008 και η οποία έρχεται να δέσει με τις δράσεις των Wine Days που έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες στο νησί μας…

Ναι σωστά καταλάβατε… Μιλάμε για μία ταινία που έχει σχέση με το κρασί. Ενας ύμνος στο δώρο που έγινε από την φύση στον άνθρωπο κι εκείνος με τη σειρά του το μετέτρεψε από τροφή σε χαρά, ελπίδα, επανάσταση, πνεύμα και θεό. Και στο νησί του Απόλλωνα και του Διόνυσου το κρασί έχει πρωταγωνιστικό ρόλο…

Μάλιστα, η αυριανή παράσταση (ώρα έναρξης μετά τις 9 το βράδυ) δεν θα δοθεί στο Κάστρο αλλά στον φιλόξενο ΟΙΝΟΧΩΡΟ. Και όπως και πέρυσι θα υπάρξει συνδυασμός προβολής και δοκιμής επιλεγμένων κρασιών. (με ελεύθερη είσοδο).

Οσο για την ταινία; Όπως διαβάζουμε στο Athinorama « Αμερικανική ταινία του Ράνταλ Μίλερ, με τους Άλαν Ρίκμαν, Κρις Πάιν, Μπιλ Πούλμαν.

Οι δύο ιδιοκτήτες, πατέρας και γιος, του οινοποιείου Chateau Montelena συγκρούονται μεταξύ τους καθώς ο πατέρας είναι χρεωμένος και ο γιος τον πιέζει να πάρουν μέρος στη γευσιγνωσία που έμεινε στην ιστορία με το όνομα «Η κρίση του Παρισιού».

Ο Ράνταλ Μίλερ, που σκηνοθετεί και συνυπογράφει το σενάριο, μας «μεθά» με τη γραφική κινηματογράφηση των τοπίων της Καλιφόρνια. Όχι όμως και με την αναπαράσταση της θρυλικής «τυφλής» δοκιμής που έφερε τα πάνω κάτω στο χώρο του κρασιού. Απολαυστικός ο Άλαν Ρίκμαν στο ρόλο του Βρετανού οινέμπορου που διοργάνωσε τη γευσιγνωσία».

Εμείς τι να πούμε; Καλή προβολή … 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News