Νάξος - Θεατρικό Μουσείο "Ιακ. Καμπανέλλης": Απόψε (14/08) έχει ταινία "Ριχάρδος ο Γ"

Και οι ταινίες της ...Τετάρτης καλά κρατούν. Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης (ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ) του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2019, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών με ταινίες βασισμένες σε θεατρικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Και απόψε Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ΄ (1995) σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λόνκρεϊν και ερμηνεία Ίαν Μακ Κέλεν.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο άπληστος, δύσμορφος, με μια παράξενη γοητεία, μηχανορράφος μονάρχης του Σαίξπηρ, Ριχάρδος Γ΄, που αναρριχήθηκε στον αγγλικό θρόνο μέσα από δρόμους αιματοβαμμένους, στην ταινία του Ρίτσαρντ Λόνκρεϊν μετατρέπεται σε αξιωματικό της προπολεμικής Βρετανίας, με τον Ιαν Μακ Κέλεν σε μια συγκλονιστική ερμηνεία. Ο Ριχάρδος Γ, χωρίς  αναστολές, ενεργοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει, για να υπερπηδήσει όσα εμπόδια του κλείνουν το δρόμο προς την κορυφή. Η ταινία είναι μία από τις πιο πρωτότυπες μεταφορές σαιξπηρικού έργου στη μεγάλη οθόνη.

Να σημειώσουμε ότι η ταινία «Ριχάρδος ο 3ος» (Richard III - 1995), απέσπασε δύο Υποψηφιότητες για Όσκαρ, (στις κατηγορίες Best Art Direction-Set Decoration και Best Costume Design), αλλά και μία Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για την αξιομνημόνευτη ερμηνεία του Ιαν Μακ Κέλεν.

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.