Νάξος - Θεατρικό Μουσείο "Ιακ. Καμπανέλλης": Έρχεται (31/07) το "West Side Story"

- They dance as if the want to get rid of something.

- What?

- I don’t know. Maybe too much feeling.

Η φράση που λέει η Annita στην Maria και αποτελεί  την αλήθεια του φιλμ, το κατόρθωμα των Bernstein / Robbins. Να δημιουργήσουν ένα μιούζικαλ – μείγμα έρωτα, αρχαιοελληνικής τραγωδίας, χορού, βίας, τραγουδιού προκειμένου να μας επικοινωνήσουν too much feeling, too much of everything. Ή απλώς να το ξεφορτωθούν! Οι Μοντέγοι και οι Καπουλέτοι ζωντανεύουν στις οθόνες μας ενσαρκωμένοι από δύο συμμορίες τους Jets και του Sharks αντιστοίχως και ναι… έχουν να ξεφορτωθούν πολλά!

Όπως είναι κατανοητό μιλάμε για το West Side Story, την ταινία ορόσημο για την Αμερική όπου ένα μιούζικαλ μας βάζει με τόσο μεγάλη άνεση σε έναν χώρο που η αλήθεια είναι την δεκαετία του 60 δύσκολα μπορούσες να αντιληφθείς..  Βέβαια, εκείνη την εποχή μέσω των μιούζικαλ, μπορούσες να πεις τα πάντα, ήταν το είδος που κυριαρχούσε στην κινηματογραφική βιομηχανία, αλλά το θέμα ήταν τόσο λεπτό που ακόμη και το Σεξπιρικό δράμα του «Ρωμαίου και της Ιουλιέττας» ήθελε ιδιαίτερη προσοχή..

Την προσεχή Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 και ώρα 21.00 στο Θεατρικό Μουσείο
«Ιάκ. Καμπανέλλης», ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου, μας προσφέρουν την δυνατότητα να δούμε την εν λόγω ταινία «WEST SIDE STORY  (1961)», ταινία που θεωρήθηκε από τις καλύτερες στην ιστορία του κινηματογράφου, κέρδισε 10 Όσκαρ σε έντεκα υποψηφιότητες, ανάμεσά τους αυτές της Καλύτερης ταινίας (άφησε πίσω της Fanny, The Guns of Navarone, The Hustler, Judgement in Nuremberg.) ενώ σε επίπεδο ερμηνείας πήρε δύο δεύτερου ρόλου με τους George Chakiris (ελληνοαμερικανός) και Rita Moreno, και για πρώτη φορά το αγαλματίδιο του σκηνοθέτη πήγε σε δύο άτομα (Robbins και Wise) που όπως λέει και ο αστικός μύθος, δεν ευχαρίστησαν ο ένας τον άλλο. Οσο για τη μουσική; Υπογραφή Leonard Bernstein και μερικά πασίγνωστα πλέον τραγούδια όπως τα "America", "Tonight" & "I Feel Pretty".

Υπόθεση έργου

Βασισμένο στη σαιξπηρική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, εκτυλίσσεται στις λαϊκές γειτονιές της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του '50, όπου οι συγκρούσεις ανάμεσα σε λευκούς Αμερικάνους και Πορτορικανούς βρίσκονταν σε έξαρση. Το θέμα, η απαιτητική μουσική, τα χορευτικά και τα κοινωνικά προβλήματα στα οποία εστιάζει η ταινία, αποτέλεσαν αποφασιστική στιγμή στο αμερικανικό μουσικό θέατρο. Δυο συμμορίες νεαρών της Νέας Υόρκης βρίσκονται σε διαμάχη και η μια προσπαθεί να υπερισχύσει της άλλης.  Η συμμορία των Πορτορικανών έχει αρχηγό της τον Μπερνάρντο και των Νεοϋορκέζων τον Ριφ.

Όταν η αδελφή του Μπερνάρντο, Μαρία, καταφθάνει στη Νέα Υόρκη, ο αδελφός της την προετοιμάζει για γάμο με τον φίλο του Κίνο μέλος της συμμορίας του. Σ’ ένα χορό, η Μαρία γνωρίζεται με τον Τόνι, πρώην μέλος της αντίπαλης συμμορίας. Οι δυο νέοι ερωτεύονται, βλέπονται κρυφά κι αποφασίζουν να κλεφτούν για να παντρευτούν. Όμως, η τραγωδία χτυπάει το ζευγάρι των ερωτευμένων νέων, το οποίο δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αποφύγει τη θανάσιμη έκβαση του τέλους.

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News