Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚινηματογράφοςΝάξος: Θερινό σινεμά με SOLO: A STAR WARS STORY

Νάξος: Θερινό σινεμά με SOLO: A STAR WARS STORY

|

Το cinenaxos ανοίγει ξανά τις πύλες του, με μιά δυναμική πρεμιέρα….  Και οι νύχτες καλοκαιριού επιστρέφουν. Η θερινή κινηματογραφική σεζόν ξεκίνησε στη Νάξο χάρη στον Cine Naxos Open Air που σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη όχι μόνο των φανατικών οπαδών του κινηματογράφου αλλά και των επισκεπτών του νησιού που έμαθαν που μπορούν να περάσουν τη βραδιά τους απολαμβάνοντας μία πολύ όμορφη ταινία πριν ξεκινήσουν την μεταμεσονύκτια έξοδό τους.

Η και γιατί όχι να μην είναι η επίσκεψή τους στον θερινό κινηματογράφο η κανονική τους έξοδο συνδυάζοντας θέαμα και ρομαντική διάθεση μέσα σε έναν πολύ όμορφα διακοσμημένο χώρο… Λίγο έξω από τη πόλη της Νάξου, στο κόμβο του Ραντεβού, στην έξοδο προς τον Άγιο Προκόπιο θα βρείτε τον θερινό κινηματογράφο που τελεί υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Λιαγκρή. Και η φετινή πρεμιέρα (24/05) εχει κάτι από φαντασία αλλά και με βαριά ιστορία.. Αναφερόμαστε στην ξεχωριστή ταινία Solo: A Star Wars Story που κάνει πρεμιέρα σε όλη την Ελλάδα και δη και στη Νάξο… 

Και όπως διαβάζουμε διά χειρός … Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου; “Σε έναν σκοτεινό εγκληματικό υπόκοσμο, ο Han Solo γίνεται φίλος με τον πελώριο μελλοντικό συν-πιλότο του, τον Chewbacca, και συναντά τον περιβόητο τζογαδόρο Lando Calrissian σε ένα ταξίδι που θα καθορίσει την πορεία ενός από τους γνωστότερους ήρωες του σύμπαντος του Star Wars”

Και συνεχίζει “ένας μάγκας στους διαπλανητικούς σκουπιδότοπους, αρκετά «μη μου τους κύκλους τάραττε» για τις αστρικές ταχύτητες με τις οποίες κινούνται οι αρχομανείς και καιροσκόποι καθεστωτικοί και αντάρτες, ένας Ιντιάνα του μπερδεμένου γαλαξία του Πολέμου των Άστρων, ο Χαν Σόλο ήταν ανέκαθεν η ανακουφιστική παρένθεση στους αυστηρούς κανονισμούς του κινηματογραφικού μύθου, από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε, πριν από 41 χρόνια, στη Νέα Ελπίδα.

Ως άλλος Μπόγκαρτ, αλλά σε εγωιστική παραλλαγή και πιο ατημέλητη εμφάνιση, ο τρίτος της παρέας του Λιουκ και της Λέια, καθορίστηκε ανεπιστρεπτί από τον Χάρισον Φορντ ως καουμπόι του Διαστήματος με άπιαστο άτι το Millenium Falcon, ειρωνικός, παρτάκιας, απρόβλεπτος, παλιομοδίτης, ένας τεμπέλης ροκ σταρ και εντελώς απρόθυμος ήρωας, αντιστάρ ανάμεσα σε φρικιά και ευγενείς που έχουν άγχος να αποδείξουν πως είναι οι δυνατότεροι ή πως ανήκουν κάπου.

Ο φύσει ανένταχτος Σόλο συνέχισε, στρατηγικά τοποθετημένος για να δώσει το στίγμα του στο reboot της Disney και να προδοθεί εντυπωσιακά από τον Άνταμ Ντράιβερ σε μια επική έξοδο που του εξασφάλισε υψηλή θέση στο πάνθεον των άδικων θυμάτων της σειράς.

Τώρα όμως αποκτά το δικό του «μαγαζί» και το Solo: A Star Wars Story πιάνει την ιστορία από την αρχή, απαντώντας στο βασικό ερώτημα πώς ο αδέσποτος Χαν βαφτίστηκε Σόλο, ποιο ήταν το πεδίο δράσης του πριν γίνει αχώριστος, πάντα βαριεστημένα, με τα βασανισμένα αδέλφια, πώς γνώρισε τον κολλητό του σύντροφο, τον αξιαγάπητο Τσουμπάκα, και πώς απέκτησε το σκάφος του από τον Λάντο Καλρίσιαν που παλιά υποδυόταν ο Μπίλι Ντι Γουίλιαμς και τώρα ο περιζήτητος δημιουργός του «This is America», ο Ντόναλντ Γκλόβερ, γνωστός και ως Childish Gambino, που παίζει τον χαρακτήρα με σνομπίστικη αυτοπεποίθηση.

Ο Άλντεν Έρενραϊχ είναι ο νεαρός Σόλο και ο Αμερικανός ηθοποιός προσπαθεί να δείξει προσωπικότητα, ξεσηκώνοντας, ενίοτε με επιτυχία, κάποιες φορές αμήχανα, μερικές από τις αμίμητες, απορημένες, κωμικές, αλαζονικές μούτες του Χάρισον Φορντ, που ωστόσο στάζουν τρυφερότητα σε ανύποπτες στιγμές. Όπως ήταν αναμενόμενο, ξεκινά μπλεγμένος σε φασαρίες και δραπετεύει με την πρώτη ευκαιρία, ακολουθώντας τον τυχοδιώκτη Μπέκετ (Γούντι Χάρελσον) που του ενσταλάζει την κοσμοθεωρία του περί ανυπαρξίας μπέσας στον άτιμο, αχάριστο γαλαξία. Η Εμίλια Κλαρκ είναι η Κίρα, η μοιραία γυναίκα της ζωής του, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, καθώς στο ξεκίνημα της ταινίας τον σώζει και όταν την ξαναβρίσκει τυχαία αντιμετωπίζει ψυχρότερη συμπεριφορά, γιατί εκείνη πλέον εργάζεται δίπλα σε ένα βαρόνο του εγκλήματος με ασταθή ψυχοσύνθεση (Πολ Μπέτανι).

Το Solo κινείται σε ένα γκρίζο και δυσοίωνο σύμπαν, σκλαβωμένο και αδιέξοδο, εμφατικά αφιλόξενο, έτσι ώστε ο Χαν, προβληματικός κι αδέσποτος ούτως ή άλλως, να θέλει να φύγει με κάθε τρόπο για να αναζητήσει αλλού την τύχη του. Το κύριο μέλημα της ταινίας δεν είναι να ξεδιψάσει τους comic geeks με τεχνο-υποσημειώσεις και παιχνιδο-λεπτομέρειες αλλά να χτίσει σωστά τον χαρακτήρα του πρωταγωνιστή και ο Χάουαρντ, ως φιλοξενούμενος γενικώς στον γαλαξία της υπερπεριπέτειας, αναλαμβάνει ακριβώς αυτό.

Και ο Έρενραϊχ δείχνει προσαρμοστικός στη στολή του ευέλικτου αποστάτη, ενός άνδρα που αγαπήθηκε επειδή δεν μπαίνει στα καλούπια του προκαθορισμένου ήρωα. Η αλήθεια είναι πως η ταινία δεν έχει σπουδαία πλοκή: ο «πόλεμος» γίνεται για κάψουλες ενέργειας που διεκδικούν όλοι λόγω της σπανιότητας και της επικινδυνότητάς τους και το κυνηγητό μοιάζει περισσότερο με σκυταλοδρομία δράσης παρά με οργανική αφομοίωση των ειδικών στοιχείων που συναποτελούν αυτό που λέμε Star Wars.

Όπως οι Εκδικητές πολλαπλασιάζονται με γεωμετρικό τρόπο, έτσι και τα παρανυφάκια των Πολέμων των Άστρων αυγατίζουν ανησυχητικά και η αναπόφευκτη κούραση της επανάληψης και της παραλλαγής πλανάται αδιόρατα πάνω από ένα σουλουπωμένο, ισορροπημένο στα συστατικά νοσταλγίας και νεότητας, καινούργιο ξεκίνημα ενός παλιού δρομολογίου. Η ελπίδα, και μαζί η ψευδαίσθηση, του έρωτα τον κρατά ζωντανό στα δύσκολα, την ίδια στιγμή που σκέφτεται πώς θα βγάλει χρήματα για να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία του. Αναλόγως, η ταινία μπολιάζει μια συνεχή ρομαντική εκκρεμότητα μέσα σε μια παρατεταμένη περιπέτεια που εκτελεί χωρίς ψεγάδια και εκπλήξεις ο Ρον Χάουαρντ, ο βραβευμένος με Όσκαρ βετεράνος σκηνοθέτης του Υπέροχου Ανθρώπου και του Κώδικα ντα Βίντσι, που αντικατέστησε τους Φιλ Λόρντ και Κρίστοφερ Μίλερ, τα πλάνα των οποίων δεν ικανοποίησαν την παραγωγή”.

Πέμπτη 24/5 έως Τετάρτη 30/5
Ωρες προβολής : 21:00 & 23:15
Film is in original version with Greek Subtitles
ΕΙΔΟΣ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 135
ΣΕΝΑΡΙΟ: ΤΖΟΝ ΚΑΣΝΤΑΝ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΡΟΝ ΧΑΟΥΑΡΝΤ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΠΟΛ ΜΠΕΤΑΝΙ, ΓΟΥΝΤΙ ΧΑΡΕΛΣΟΝ, ΘΑΝΤΙ ΝΙΟΥΤΟΝ, ΤΖΟΝ ΦΑΒΡΟ, ΑΛΝΤΕΝ ΕΡΕΝΡΑΪΧ, ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΓΚΛΟΒΕΡ, ΕΜΙΛΙΑ ΚΛΑΡΚ

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΙΝΣΕΤΕ: Θετικά και αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες την περσινή (2023) χρονιά

Ελληνικά ξενοδοχεία | ΙΝΣΕΤΕ: Τα θετικά και αρνητικά σχόλια των επισκεπτών το 2023 - Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα

Νάξος και Ιος τα νησιά που για το 2024 τρέχουν με αύξηση (+10%) στις προκρατήσεις για το 2024

Οι επόμενοι κυρίαρχοι στις Κυκλάδες: Τα 2 νησιά που έχουν ήδη αύξηση 10% σε κρατήσεις και «εξαφάνισαν» Μύκονο-Σαντορίνη

Κλειστές για τέσσερις ημέρες οι τράπεζες. Ποιος ο λόγος;

Γιατί κλείνουν για 4 ημέρες οι τράπεζες – Τι θα γίνει με τις συντάξεις Απριλίου και τη μισθοδοσία

Μύκονος: Ιδιώτες έκαναν δωρεά και αρχίζει η ασφαλτόστρωση

Δωρεά ασφαλτόστρωσης δρόμων κατόπιν αιτήσεως ιδιωτών - Ποιοι και γιατί;

Υπερτουρισμός: “Φάντασμα” που πλανάται πάνω από Μύκονο – Σαντορίνη

Απειλεί και την Ελλάδα το φάντασμα του υπερτουρισμού – Σαντορίνη, Μύκονος τα μεγαλύτερα προβλήματα

Πάρος: Αποκτά σύνδεση με το Ρέθυμνο (!!!)

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάρου – Ρεθύμνου από 15 Απριλίου

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας: Μπήκε κι επίσημα στην ψηφιακή εποχή

Παράδοση «Ψηφιακού Ενοριακού Κόμβου στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας - Τι δήλωσε ο Μητροπολίτης κκ Καλλίνικος

Αligenis Milos: Δυνατές συμμετοχές με τη παρουσία Ezgi Oz και Anna McCauley

Δύο εκ των κορυφαίων αθλητριών στο χώρο των συνθέτων αγωνισμάτων στίβου, δήλωσαν συμμετοχή στο φετινό Aligenis Milos meeting

ΑΟ Θήρας: Συνέτριψε την ΑΕΚ, πάει Πειραιά κόντρα στον Ολυμπιακό για να κρατήσει τη 3η θέση

Ο ΑΟ Θήρας έδειξε αντανακλαστικά, διέλυσε την ΑΕΚ και κρατάει την 3η θέση στα χέρια του - Τι έγινε στην προτελευταία αγωνιστική της Volley league Γυναικών

Βία – Παρενόχληση: Τα περισσότερα περιστατικά σε Εμπόρια, Ξενοδοχεία και Εστίαση

Σε Εμπόριο, Ξενοδοχεία και Εστίαση τα Περισσότερα Καταγγελλόμενα Περιστατικά Βίας και Παρενόχλησης στην Εργασία

Νάξος: Αδεια για ένα νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο νησί

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή

Νοσοκομείο Νάξου: Επιασε δουλειά ο Γυναικολόγος, και πάλι στη Νάξο ο Κων/νος Πατσούρας

Μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου μετά από αναζήτηση ετών.

Πανναξιακός ΑΟ: Το αντίο στην “ψυχάρα” τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Ο Πανναξιακός ΑΟ αποχαιρετά τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη - Πως θα τον τιμήσει

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βαθρακοκοίλης

Πένθος στη Νάξο για την απώλεια του Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Αγιος Αρσένιος – Πολιτιστικός Σύλλογος: Πρόσκληση (17/03) για χορό με τους Κορδελάτους

Οι Κορδελάτοι του Αγίου Αρσενίου προσκαλούν τους φίλους σε χορό στην πλατεία του χωριού..

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων : Κυριακή στις Τρίποδες με Κορδελάτους (video)

Στις Τρίποδες σήμερα (17/03) χορεύουν οι Κορδελάτοι (video)

Νοσοκομείο Νάξου: Αύριο (15/03) αναλαμβάνει υπηρεσία ο μόνιμος γυναικολόγος

Αναλαμβάνει από αύριο 15/3 υπηρεσία ο μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου

Νάξος – Απείρανθος: Κουδουνάτοι σε …δράση το μεσημέρι της Κυριακής (video)

Η Γαλήνη Μπαρδάνη μας μεταφέρει μέσω της "Ραδιοφωνίας Κυκλάδων" στην Απείρανθο για το έθιμο των Κουδουνάτων - Η πρόσκληση από την Ελένη Ελευθερίου μέσα από τα κοτσάκια της

Αποκριές 2024: Ολες οι εκδηλώσεις του τετραημέρου στη Νάξο

Παρασκευή 15 Μαρτίου - Κ. Δευτέρα 18 Μαρτίου .. Ολες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Aegean Air: Από 1η Ιουνίου απευθείας σύνδεση Νάξος – Θεσσαλονίκη

Νέες συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με Νάξο και Άμστερνταμ μέσω της Aegean Air