Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚινηματογράφοςΝάξος: Θερινό σινεμά με SOLO: A STAR WARS STORY

Νάξος: Θερινό σινεμά με SOLO: A STAR WARS STORY

|

Το cinenaxos ανοίγει ξανά τις πύλες του, με μιά δυναμική πρεμιέρα….  Και οι νύχτες καλοκαιριού επιστρέφουν. Η θερινή κινηματογραφική σεζόν ξεκίνησε στη Νάξο χάρη στον Cine Naxos Open Air που σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη όχι μόνο των φανατικών οπαδών του κινηματογράφου αλλά και των επισκεπτών του νησιού που έμαθαν που μπορούν να περάσουν τη βραδιά τους απολαμβάνοντας μία πολύ όμορφη ταινία πριν ξεκινήσουν την μεταμεσονύκτια έξοδό τους.

Η και γιατί όχι να μην είναι η επίσκεψή τους στον θερινό κινηματογράφο η κανονική τους έξοδο συνδυάζοντας θέαμα και ρομαντική διάθεση μέσα σε έναν πολύ όμορφα διακοσμημένο χώρο… Λίγο έξω από τη πόλη της Νάξου, στο κόμβο του Ραντεβού, στην έξοδο προς τον Άγιο Προκόπιο θα βρείτε τον θερινό κινηματογράφο που τελεί υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Λιαγκρή. Και η φετινή πρεμιέρα (24/05) εχει κάτι από φαντασία αλλά και με βαριά ιστορία.. Αναφερόμαστε στην ξεχωριστή ταινία Solo: A Star Wars Story που κάνει πρεμιέρα σε όλη την Ελλάδα και δη και στη Νάξο… 

Και όπως διαβάζουμε διά χειρός … Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου; “Σε έναν σκοτεινό εγκληματικό υπόκοσμο, ο Han Solo γίνεται φίλος με τον πελώριο μελλοντικό συν-πιλότο του, τον Chewbacca, και συναντά τον περιβόητο τζογαδόρο Lando Calrissian σε ένα ταξίδι που θα καθορίσει την πορεία ενός από τους γνωστότερους ήρωες του σύμπαντος του Star Wars”

Και συνεχίζει “ένας μάγκας στους διαπλανητικούς σκουπιδότοπους, αρκετά «μη μου τους κύκλους τάραττε» για τις αστρικές ταχύτητες με τις οποίες κινούνται οι αρχομανείς και καιροσκόποι καθεστωτικοί και αντάρτες, ένας Ιντιάνα του μπερδεμένου γαλαξία του Πολέμου των Άστρων, ο Χαν Σόλο ήταν ανέκαθεν η ανακουφιστική παρένθεση στους αυστηρούς κανονισμούς του κινηματογραφικού μύθου, από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε, πριν από 41 χρόνια, στη Νέα Ελπίδα.

Ως άλλος Μπόγκαρτ, αλλά σε εγωιστική παραλλαγή και πιο ατημέλητη εμφάνιση, ο τρίτος της παρέας του Λιουκ και της Λέια, καθορίστηκε ανεπιστρεπτί από τον Χάρισον Φορντ ως καουμπόι του Διαστήματος με άπιαστο άτι το Millenium Falcon, ειρωνικός, παρτάκιας, απρόβλεπτος, παλιομοδίτης, ένας τεμπέλης ροκ σταρ και εντελώς απρόθυμος ήρωας, αντιστάρ ανάμεσα σε φρικιά και ευγενείς που έχουν άγχος να αποδείξουν πως είναι οι δυνατότεροι ή πως ανήκουν κάπου.

Ο φύσει ανένταχτος Σόλο συνέχισε, στρατηγικά τοποθετημένος για να δώσει το στίγμα του στο reboot της Disney και να προδοθεί εντυπωσιακά από τον Άνταμ Ντράιβερ σε μια επική έξοδο που του εξασφάλισε υψηλή θέση στο πάνθεον των άδικων θυμάτων της σειράς.

Τώρα όμως αποκτά το δικό του «μαγαζί» και το Solo: A Star Wars Story πιάνει την ιστορία από την αρχή, απαντώντας στο βασικό ερώτημα πώς ο αδέσποτος Χαν βαφτίστηκε Σόλο, ποιο ήταν το πεδίο δράσης του πριν γίνει αχώριστος, πάντα βαριεστημένα, με τα βασανισμένα αδέλφια, πώς γνώρισε τον κολλητό του σύντροφο, τον αξιαγάπητο Τσουμπάκα, και πώς απέκτησε το σκάφος του από τον Λάντο Καλρίσιαν που παλιά υποδυόταν ο Μπίλι Ντι Γουίλιαμς και τώρα ο περιζήτητος δημιουργός του «This is America», ο Ντόναλντ Γκλόβερ, γνωστός και ως Childish Gambino, που παίζει τον χαρακτήρα με σνομπίστικη αυτοπεποίθηση.

Ο Άλντεν Έρενραϊχ είναι ο νεαρός Σόλο και ο Αμερικανός ηθοποιός προσπαθεί να δείξει προσωπικότητα, ξεσηκώνοντας, ενίοτε με επιτυχία, κάποιες φορές αμήχανα, μερικές από τις αμίμητες, απορημένες, κωμικές, αλαζονικές μούτες του Χάρισον Φορντ, που ωστόσο στάζουν τρυφερότητα σε ανύποπτες στιγμές. Όπως ήταν αναμενόμενο, ξεκινά μπλεγμένος σε φασαρίες και δραπετεύει με την πρώτη ευκαιρία, ακολουθώντας τον τυχοδιώκτη Μπέκετ (Γούντι Χάρελσον) που του ενσταλάζει την κοσμοθεωρία του περί ανυπαρξίας μπέσας στον άτιμο, αχάριστο γαλαξία. Η Εμίλια Κλαρκ είναι η Κίρα, η μοιραία γυναίκα της ζωής του, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, καθώς στο ξεκίνημα της ταινίας τον σώζει και όταν την ξαναβρίσκει τυχαία αντιμετωπίζει ψυχρότερη συμπεριφορά, γιατί εκείνη πλέον εργάζεται δίπλα σε ένα βαρόνο του εγκλήματος με ασταθή ψυχοσύνθεση (Πολ Μπέτανι).

Το Solo κινείται σε ένα γκρίζο και δυσοίωνο σύμπαν, σκλαβωμένο και αδιέξοδο, εμφατικά αφιλόξενο, έτσι ώστε ο Χαν, προβληματικός κι αδέσποτος ούτως ή άλλως, να θέλει να φύγει με κάθε τρόπο για να αναζητήσει αλλού την τύχη του. Το κύριο μέλημα της ταινίας δεν είναι να ξεδιψάσει τους comic geeks με τεχνο-υποσημειώσεις και παιχνιδο-λεπτομέρειες αλλά να χτίσει σωστά τον χαρακτήρα του πρωταγωνιστή και ο Χάουαρντ, ως φιλοξενούμενος γενικώς στον γαλαξία της υπερπεριπέτειας, αναλαμβάνει ακριβώς αυτό.

Και ο Έρενραϊχ δείχνει προσαρμοστικός στη στολή του ευέλικτου αποστάτη, ενός άνδρα που αγαπήθηκε επειδή δεν μπαίνει στα καλούπια του προκαθορισμένου ήρωα. Η αλήθεια είναι πως η ταινία δεν έχει σπουδαία πλοκή: ο «πόλεμος» γίνεται για κάψουλες ενέργειας που διεκδικούν όλοι λόγω της σπανιότητας και της επικινδυνότητάς τους και το κυνηγητό μοιάζει περισσότερο με σκυταλοδρομία δράσης παρά με οργανική αφομοίωση των ειδικών στοιχείων που συναποτελούν αυτό που λέμε Star Wars.

Όπως οι Εκδικητές πολλαπλασιάζονται με γεωμετρικό τρόπο, έτσι και τα παρανυφάκια των Πολέμων των Άστρων αυγατίζουν ανησυχητικά και η αναπόφευκτη κούραση της επανάληψης και της παραλλαγής πλανάται αδιόρατα πάνω από ένα σουλουπωμένο, ισορροπημένο στα συστατικά νοσταλγίας και νεότητας, καινούργιο ξεκίνημα ενός παλιού δρομολογίου. Η ελπίδα, και μαζί η ψευδαίσθηση, του έρωτα τον κρατά ζωντανό στα δύσκολα, την ίδια στιγμή που σκέφτεται πώς θα βγάλει χρήματα για να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία του. Αναλόγως, η ταινία μπολιάζει μια συνεχή ρομαντική εκκρεμότητα μέσα σε μια παρατεταμένη περιπέτεια που εκτελεί χωρίς ψεγάδια και εκπλήξεις ο Ρον Χάουαρντ, ο βραβευμένος με Όσκαρ βετεράνος σκηνοθέτης του Υπέροχου Ανθρώπου και του Κώδικα ντα Βίντσι, που αντικατέστησε τους Φιλ Λόρντ και Κρίστοφερ Μίλερ, τα πλάνα των οποίων δεν ικανοποίησαν την παραγωγή”.

Πέμπτη 24/5 έως Τετάρτη 30/5
Ωρες προβολής : 21:00 & 23:15
Film is in original version with Greek Subtitles
ΕΙΔΟΣ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 135
ΣΕΝΑΡΙΟ: ΤΖΟΝ ΚΑΣΝΤΑΝ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΡΟΝ ΧΑΟΥΑΡΝΤ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΠΟΛ ΜΠΕΤΑΝΙ, ΓΟΥΝΤΙ ΧΑΡΕΛΣΟΝ, ΘΑΝΤΙ ΝΙΟΥΤΟΝ, ΤΖΟΝ ΦΑΒΡΟ, ΑΛΝΤΕΝ ΕΡΕΝΡΑΪΧ, ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΓΚΛΟΒΕΡ, ΕΜΙΛΙΑ ΚΛΑΡΚ

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Σαντορίνη – ΔΕΥΑΘ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περίσσα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Περίσσας, λόγω νέας σύνδεσης Αποχέτευσης

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ακυρώθηκε η απογευματινή πτήση της Olympic Air, προσγειώθηκε αυτό της Sky Express

Προσγειώθηκε με δυσκολία η απογευματινή πτήση της Sky Express - Ακυρώθηκε και η απογευματινή της Olympic Air

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Να επιστρέψει η ουσία της Λαμπαδηδρομίας

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων για τη παρουσία πολιτικών προσώπων στη λαμπαδηδρομία στα νησιά των Κυκλάδων

Πειραιά: Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν μπει στο “Blue Star Naxos” (video)

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν τον απόπλου του "Blue Star Naxos" για Πάρο - Νάξο - Μικρές Κυκλάδες - Αμοργό (δείτε το video)

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Εκτακτο – Νάξος: Δεν “είδε” το αεροπλάνο της Olympic Air το αεροδρόμιο και γύρισε Αθήνα

Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να προσγειωθεί το αεροσκάφος της Olympic Air το αεροδρόμιο της Νάξου - Επέστρεψε στην Αθήνα

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΠΝΟ: Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά (Μεγάλη Τετάρτη)

Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 1η Μαΐου – Απεργία της ΠΝΟ (διαβάστε την ανακοίνωση)

ΥΠΑΑΤ: Σε ισχύ από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

Θα διατεθεί στους παραγωγούς, δικαιούχους αγροτικών επιδοτήσεων, μόνο με την αίτηση του ενδιαφερομένου προς τη συνεργαζόμενη τράπεζα που τηρεί τον λογαριασμό του

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia- Play Offs: Με σούπερ Χαρούνι, άλωσε τη Βούλα και βλέπει τελικό ανόδου

Εντυπωσιακός ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia κέρδισε τον Πρωτέα Βούλας (74-64) και το Σάββατο ετοιμάζεται για το παιχνίδι - τελικό... Αγωνία για τους τραυματίες παίκτες....

SeaJets: Με το SuperRunner Jet θα φτάσει έως το Κουφονήσι

Δρομολογείται σε άκρως τουριστική γραμμή το Superunner Jet από το Πάσχα και για όλη την περίοδο - Σε ποια νησιά θα το δούμε φέτος