Νυχτερινή καταδίωξη (video)

Τη δράση με την πλοκή και την ... ψαγμένη σκηνοθεσία επιχειρεί να συνδυάσει ο Ισπανός σκηνοθέτης Τζέιμι Κόλλετ Σέρρα στην περιπέτεια Run All Night.

Οι Λίαμ Νίσον και Εντ Χάρρις επιχειρούν να γεμίσουν τον καμβά με δράση και χρώμα, όταν βέβαια ο πρώτος προσπαθεί παράλληλα να διώξει από πάνω του τον μανδύα της απόλυτης μηχανής δολοφονιών, που κέρδισε επάξια μέσα από τα φετινά Τaken 3 και Α Walk Among Tombstones.

Η περιπέτεια δεν έχει τέλος, αν και το σκηνοθετικό εύρημα του Τζέιμι Κόλλετ Σέρρα να σκοτώσει τον βασικό πρωταγωνιστεί στην αρχή της ταινίας για να τον γυρίσει στη συνέχεια 16 ώρες πίσω, μάλλον απογοητεύει το πιο έμπειρο κοινό, παρά το κρατά σε αγωνία.

Η επιλογή της μεταφοράς από σκηνή σε σκηνή μέσω ενός τρομερά άτσαλου bird's eye που ζαλίζει αρκετά, δεν προσθέτει κάτι στην πλοκή, εκτός από ένα εύρημα το οποίο δεν λέει σχεδόν τίποτα. Παρ' όλα αυτά, η επιλογή της νυχτερινής Νέας Υόρκης, όπως επίσης και τα κλειστοφοβικά καδραρίσματα στην περίπτωση των σκηνών δράσης, προσθέτουν σε ένα ψαγμένο σενάριο, το οποίο βέβαια δεν στερείται των κλασικών κλισέ.

Η γενική αίσθηση βέβαια στον θεατή είναι αρκετά θετική, ειδικά αν ανήκει στους εθισμένους της περιπέτειας. Το γεγονός ότι αυτή τη φορά ο Λίαμ Νίσον τους σκοτώνει όλους, αλλά όχι χωρίς τίμημα, καθώς και η αγωνία για τη ζωή του γιου και της οικογένειας του, έρχονται να προσθέσουν στην πλοκή θετικά στοιχεία.

Σε σχέση με την υπόθεση, ο Λίαμ Νίσον είναι ένας διαβόητος εκτελεστής στο Μπρούκλιν, εξόριστος από την οικογένεια του και με μόνο συμπαραστάτη έναν αρχηγό μαφίας που πασχίζει να επαναφέρει τη ζωή του σε φυσιολογικά επίπεδα, όταν ο γιος του μπλέκει στο ένα μετά το άλλο τα πλοκάμια της μαφίας και των ναρκωτικών.

Η μοίρα φέρνει όλα τα πρόσωπα μαζί, με τον Νίσον να σκοτώνει τον γιο του αδελφικού του φίλου και αρχηγού της μαφίας για να σώσει τον δικό του αθώο γιο.

Από την πράξη αυτή αρχίζει μια καταιγιστική καταδίωξη, όπου οι πάντες κυνηγούν τους πάντες μέχρι το πρωί, σε μια προσπάθεια να επιζήσει ο καλύτερος. Στο τέλος μόνο ένας θα γλυτώσει, αλλά η λύτρωση θα έρθει, έστω και με τρόπο παράδοξο.

Σε κάθε περίπτωση μια ταινία που αξίζει κανείς να δει το Run All Night.

 

RUN ALL NIGHT - ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ .

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 / 4 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 / 4 .

ΠΡΟΒΟΛΕΣ 19:30 ΚΑΙ 22:15.

ΕΙΔΟΣ : ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ .

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 114 ΛΕΠΤΑ .

ΠΑΙΖΟΥΝ : ΕΝΤ ΧΑΡΙΣ, ΛΙΑΜ ΝΙΣΟΝ, ΜΠΡΟΥΣ ΜΑΚΓΚΙΛ, ΒΙΝΣΕΝΤ ΝΤ' ΟΝΟΦΡΙΟ, ΜΠΟΪΝΤ ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News