Ολα για τους θεατές

Οι περισσότεροι σκηνοθέτες έχουν …εμμονές και σε κάθε τους ταινία παλεύουν να πραγματοποιήσουν το όνειρό του . Ο Λικ Μπεσόν έχει απωθημένο τις ταινίες με καταδιώξεις, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και ήρωες μοναδικούς στο είδος τους. Αλλά κυρίως λατρεύει τις δυναμικές γυναίκες όπως στο «Nikita» ή «Το Πέμπτο Στοιχείο» με αρκετή δόση επιστημονικής φαντασίας. Τώρα για τον Μπεσόν έφτασε η ώρα του συνδυασμού των προτιμήσεων και δίνει στο κοινό μια ταινία γεμάτη ενέργεια, ντοπαρισμένη στα οπτικά εφέ, φιλόδοξη με στόχο να εντυπωσιάσει με κάθε τρόπο.

Και όταν υπάρχει στην ταινία μία πρωταγωνίστρια με τα προσόντα της Σκάρλετ Γιόχανσον, όλα τα άλλα πάνε περίπατο: πανέμορφα μάτια και σαρκώδη χείλη και ποιος ασχολείται με το εάν έχουμε μπροστά μας μία κοινότοπη ταινία επιστημονικής φαντασίας. Υπάρχει όμως κι αυτό που λέμε …φιλοσοφικό υπόβαθρο. «Πατώντας» επάνω σε έναν παλιό μύθο των πρώτων ψυχολόγων σχετικά με τη χρήση μόνο του 10% του εγκεφάλου από τον άνθρωπο, το σενάριο ανοίγει ένα ενδιαφέρον ερώτημα σχετικό με τη διεύρυνση των οριζόντων της ανθρώπινης αντίληψης.

Η πλοκή χωρίζεται σε κεφάλαια με βάση το όλο και αυξανόμενο ποσοστό χρήσης του εγκεφάλου από την υπερ-γυναίκα Lucy.  Αυτό πάντως που μετράει στα θετικά της ταινίας είναι πλάνα που θυμίζουν ντοκιμαντέρ επάνω στην εξέλιξη του ανθρώπου ή την αναπαραγωγή των ζώων, έστω κι εάν οι εικόνες προστίθενται κάπως αυθαίρετα πλάι στα πλάνα της δράσης και παραπέμπουν στην ταινία «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» του Κιούμπρικ
 

LUCY .

Από Πέμπτη 11/9 έως και Κυριακή 14/9.

Είδος : ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ .

Σκηνοθεσία - Σενάριο : ΛΙΚ ΜΠΕΣΟΝ .

ΠΑΙΖΟΥΝ : ΣΚΑΡΛΕΤ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ , ΜΟΡΓΚΑΝ ΦΡΙΜΑΝ .

Ώρες προβολής : 20:00 και 22:00

Διάρκεια :90 λεπτά .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News