Star wars : Η Δύναμη ξυπνάει (VIDEO)

Star wars : Η Δύναμη ξυπνάει (THE FORCE AWAKENS)
Aπο Παρασκευή 1 Ιανουαρίου έως Τετάρτη 6 Ιανουαρίου
Ωρες προβολής 20:00 & 22:20
Σκηνοθεσία: ΤΖΕΪ ΤΖΕΪ ΑΜΠΡΑΜΣ
Σενάριο : ΤΖΕΪ ΤΖΕΪ ΑΜΠΡΑΜΣ & ΛΟΡΕΝΣ ΚΑΣΝΤΑΝ
Παίζουν: ΧΑΡΙΣΟΝ ΦΟΡΝΤ, ΟΣΚΑΡ ΙΣΑΑΚ, ΑΝΤΙ ΣΕΡΚΙΣ, ΝΤΟΜΧΝΟΛ ΓΚΛΙΣΟΝ, ΜΑΡΚ ΧΑΜΙΛ, ΚΑΡΙ ΦΙΣΕΡ, ΑΝΤΑΜ ΝΤΡΑΪΒΕΡ, ΝΤΕΪΖΙ ΡΙΝΤΛΕΪ, ΤΖΟΝ ΜΠΟΓΕΚΑ, ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ, ΑΝΤΟΝΙ ΝΤΑΝΙΕΛΣ, ΠΙΤΕΡ ΜΕΪΧΙΟΥ, ΜΑΞ ΒΟΝ ΣΙΝΤΟ

Υπόθεση :Το καινούργιο, έβδομο κατά σειρά επεισόδιο του Πολέμου των Άστρων. Η δράση της ταινίας «Star Wars: The force awakens» που σκηνοθετεί ο J.J. Abrams τοποθετείται χρονικά 30 χρόνια μετά τα γεγονότα που είδαμε στην «Επιστροφή των Τζεντάι».

Οι χαρακτήρες

Κεντρικός χαρακτήρας είναι αυτός της Ρέι που ερμηνεύει η Ντέιζι Ρίντλεϊ. Η Ρέι είναι η πρωταγωνίστρια της νέας ταινίας, μία νεαρή κοπέλα που η οικογένειά της την εγκατέλειψε στον πλανήτη Τζακού. Θα συναντήσει τον Φιν (Τζον Μπογιέγκα), έναν... μετανοημένο Stormtrooper και μαζί με το droid BB-8 (ο R2-D2 της νέας εποχής) θα τα βάλουν με το Πρώτο Τάγμα, μία οργάνωση που αντιγράφει τις μεθόδους της Αυτοκρατορίας και θα μπλεχτούν στην Αντίσταση.

Απέναντι τους θα συναντήσουν τον Κάιλο Ρεν (Ανταμ Ντράιβερ), έναν μασκοφόρο, ο οποίος φαίνεται να θαυμάζει πολύ τον Νταρθ Βέιντερ, και ο οποίος επηρεάζεται από τον ηγέτη του Πρώτου Τάγματος Σνοκ.

Στην αντίπαλη πλευρά, υπάρχει ο πιλότος Πο Ντάμερον (Όσκαρ Αϊζακ), αλλά και μερικοί παλιοί γνωστοί: η Λέια (Κάρι Φίσερ), ο Χαν Σόλο (Χάρισον Φορντ), ο Τσουμπάκα, αλλά και ο Λουκ Σκαϊγουόκερ που στη νέα ταινία έχει χωριστεί από τους υπόλοιπους χαρακτήρες.  

Θέλοντας να ενώσει το παλιό με το νέο, το Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάειχρειάστηκε να φέρει κοντά τους παλιούς και τους νέους πρωταγωνιστές, με τους πρώτους να συμμετέχουν θέλοντας να παραδώσουν την σκυτάλη σε νέους ήρωες.

Το σημαντικό είναι ότι ο Αμπραμς άνοιξε τον δρόμο για τους επόμενους σκηνοθέτες που θα ασχοληθούν με το σύμπαν του Star Wars. Στο επόμενο Επεισόδιο που ξεκινά γυρίσματα σε λίγες εβδομάδες θα κρατά χρέη παραγωγού.

Ο Τζ.Τζ.Άμπραμς δεν πρέπει να το μετάνιωσε που ανέλαβε τελικά να σκηνοθετήσει το The Force Awakens. Μπορεί να κοιμάται ήσυχος, γνωρίζοντας ότι έκανε τους παλιούς φαν να αγαπήσουν ξανά τον Πόλεμο των Άστρων, ενώ κατάφερε να ταξιδέψει μια νέα γενιά θαυμαστών σε έναν Γαλαξία πολύ, πολύ μακριά.

Ρεκόρ 

Η νέα ταινία «Star Wars: The Force Awakens» (Πόλεμος των Άστρων: Η Δύναμη Ξυπνάει), άνοιξε με ρεκόρ εισπράξεων με 248 εκατ. δολάρια (περίπου 270 εκατ. ευρώ μόνο στη βόρεια Αμερική και 529 εκατ. δολάρια (484.7 εκατ. ευρώ) παγκόσμια, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Walt Disney. Ανοίγοντας έναν καινούργιο κύκλο στη σειρά «Πόλεμος των Άστρων», η ταινία έσπασε ρεκόρ σε πωλήσεις εισιτηρίων και στις Ηνωμένες Πολιτείες και παγκόσμια, ανεβάζοντας τις ακαθάριστες εισπράξεις εισιτηρίων πάνω από τα 5 δισ. δολάρια (4,58 δισ. ευρώ). Το προηγούμενο ρεκόρ πέτυχε νωρίτερα φέτος η ταινία «Jurassic Park», της Universal Studios, που άνοιξε με ρεκόρ 524 εκατ. δολάρια (480 εκατομμύρια ευρώ) σε πωλήσεις εισιτηρίων. Οι βρετανικές εφημερίδες υποστηρίζουν πως ο Χάρισον Φορντ θα αμειφθεί με 25 εκατ. δολάρια για τον ρόλο του Χαν Σόλο (συν ένα ποσοστό επί των εισπράξεων), ενώ ο σκηνοθέτης Τζέι Τζέι Εϊμπραμς θα γίνει πλουσιότερος κατά 60 εκατ. δολάρια αν το φιλμ γίνει τεράστια επιτυχία. Εχει κανείς αμφιβολία γι’ αυτό;

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News