Στη Μήλο γυρίζεται το Saison Morte (ταινία) και στη Νάξο απλά ... Morte

Αυτές τις ημέρες και πιο συγκεκριμένα για 11η ημέρα πραγματοποιούνται στην Μήλο τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Saison Morte»… Και αίφνης μας έπιασε μια νοσταλγία παράξενη… Βλέπετε, πριν αρκετές εβδομάδες είχε γίνει γνωστό ότι σκηνοθέτης και παραγωγής μίας άλλης ελληνικής ταινίας που είχε εξασφαλίσει εταιρία διανομής είχε χτυπήσει την πόρτα της Νάξου για να γίνουν εδώ τα γυρίσματα. Μάλιστα το χεράκι του είχε βάλει και ο εκ των πρωταγωνιστής Λευτέρης Ελευθερίου που ήθελε η ταινία να γυριστεί στη Νάξο ως ένα είδος promotion για το νησί… Κι όμως οι πόρτες έμειναν «κλειστές». Η εάν άνοιξαν ήταν σε τέτοιο βαθμό που δεν επέτρεψαν στην παραγωγή να προχωρήσει.  Και μάλιστα πηγαίνει …απέναντι. Βλέπετε, σε όλα τα νησιά, αυτού του είδους οι κινήσεις είναι καλοδεχούμενες. Εδώ στη Σύρο μιλούν ακόμη και για δημιουργία Studio και οι Ανδριώτες πανηγυρίζουν γιατί είναι …απέναντι. Εμείς; Εδώ κλεισμένοι στον εαυτό μας… Προβολή με βάση το «δούνε και λαβείν»… Και δη άμεσο. Αλλιώς , γιατί να πληρώσω διαφήμιση; Κι έτσι οι ταινίες γυρίζονται …δίπλα μας. Η Σίφνος έγινε γνωστή μέσα από δύο ταινίες, η Μήλος έχει γυρίσματα, η Σύρος τα ίδια. Η Αμοργός μνημονεύεται από το «Απέραντο Γαλάζιο». Αλλά εμείς στο κόσμο μας… Η μάλλον πιο …νεκροί από τους νεκρούς στο χώρο της πραγματικής διαφήμισης…. Για να παίξουμε και λίγο με τον τίτλο της ταινίας που γυρίζετε στην γειτονική μας Μήλο…   

Ας δούμε τι αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του Milosvoice.gr “ Το "Saison Morte" είναι μια παραγωγή της Showtime Productions με συμπαραγωγούς το Travel me to Milos, την ΕΡΤ και Nova. Πρόκειται για μία ταινία η οποία γράφτηκε από τον Παναγιώτη Ιωσιφέλη αποκλειστικά για τη Μήλο, μετά από την επίσκεψη του παραγωγού, Παντελή Καλατζή, στο νησί, στα πλαίσια της συνεργασίας του τελευταίου με τον Γιώργο Αλκαίο.   

Η ιστορία εξελίσσεται το χειμώνα στην Μήλο, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που το όνομα της ταινίας είναι "Saison Morte" (που στα ελληνικά σημαίνει «Νεκρή Σεζόν»).

Είναι όμως αυτός άραγε ο μόνος λόγος; Πρόκειται για μία ταινία μυστηρίου και δράσης, με ένα πολύ ιδιαίτερο σενάριο, που στα χέρια του ταλαντούχου σκηνοθέτη Θανάση Τότσικα και του διευθυντή φωτογραφίας Θοδωρή Μιχόπουλου υπόσχεται ένα πολύ όμορφο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που, εκτός των άλλων, θα αποτελέσει και μία εξαιρετική ευκαιρία προβολής για το νησί μας.

Οι πρωταγωνιστές στην ταινία είναι η Τζένη Θεωνά και ο Ορέστης Τζιόβας, και πλαισιώνονται από τους Αλέξανδρο Λογοθέτη και Δημήτρη Λάλο. Φυσικά όλοι τους έχουν ήδη αποφασίσει που θα έρθουν για διακοπές το καλοκαίρι...  

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που διαπιστώνουμε ότι βοήθεια και στήριξη για την ταινία παρέχεται από όλους στο νησί μας, με πρώτο φυσικά το Δήμο Μήλου, που έχει αγκαλιάσει όλη αυτήν την προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και σχεδόν δυο χρόνια και την έχει υποστηρίξει με κάθε τρόπο.

Χορηγοί και ευχαριστίες

Χορηγοί στις μεταφορικές ανάγκες μας είναι η Zante Ferries και η Sky Express.

Πέρα από τους δημόσιους φορείς και τους χορηγούς, είναι όμως και αρκετοί επαγγελματίες και ιδιώτες του νησιού που μας έχουν υποστηρίξει  με όποιο τρόπο μπορούν έως τώρα και θα θέλαμε ως εκ τούτου να ευχαριστήσουμε θερμά τους:   - ενοικιάσεις αυτοκινήτων  Milos Rent (Μάρκος και Νίκος Μάλλης)

- εστιατόριο "Ρακόμελο"

- Μιχάλη Κυρίτση

- Δημήτρη Μωραΐτη

- Πρατήριο καυσίμων Ανδρέα Μαυρογιάννη

- Λάζαρο Αλεξόπουλο

- Στέλιο Τσιριγωτάκη

- Milos Diving Center (Γιάννης Χαβάκης)

- Αντώνη & Στέλιο Αϊβαλιώτη

- Φραγκίσκο Καμπούρη

- εστιατόριο Yangos

- Θοδωρή Μάνεση (Οικοδομικές Εργασίες)

- φούρνο Άρτεμης (Γιάννης Μάλλης)

- φούρνο Μουράτος (Νίκος Μουράτος)

- Λεωνίδα Ξηντάρα (Εστιατόριο "Απόπλους")  

Είμαστε σίγουροι ότι μέχρι το τέλος των γυρισμάτων η παραπάνω λίστα θα μεγαλώσει κι άλλο και ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα που θα δούμε στη μεγάλη οθόνη τον Δεκέμβριο θα μας ανταμείψει όλους.  

Για το Travel me to Milos Αντώνης & Γιώργος Μάλλης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News