20-21/08: κλείνει η παραλιακή οδός για 4 ώρες (12:00 – 16:00)

Η αλήθεια είναι ότι η κίνηση των τροχοφόρων την τρέχουσα τουριστική περίοδο έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Μόνο το γεγονός ότι τον Ιούλιο η αύξηση των αυτοκινήτων έφτασε το +50% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Και αυτές τις ημέρες που θα κορυφωθεί η αποχώρηση των επισκεπτών (αναμένεται να συμβεί στις 20 και 21 Αυγούστου, το προσεχές Σαββατοκύριακο) το Λιμεναρχείο Νάξου προχώρησε στην έκδοση σχετικής οδηγίας με θέμα «Εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Νάξου» όπου ενημερώνει ότι θα κλείσει η παραλιακή οδός τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή από τις 12 έως τις 16:00 με σκοπό να διευκολυνθούν οι οδηγοί που έχουν ως τελικό σκοπό το λιμάνι του νησιού. Παράλληλα ζητάει τόσο από την Αστυνομία όσο και από την Δημοτική Αστυνομία τη συνδρομή τους με διάθεση αστυνομικών για την καλύτερη κυκλοφορία στους κόμβους του Α’ Δημοτικού Σχολείου και Λυκείου Νάξου. Κι αυτό γιατί εκεί παρατηρείται παραδοσιακά η μεγαλύτερη συμφόρηση της κίνησης…

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση;
«Σας γνωρίζουμε ότι το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 και Κυριακή 21 Αυγούστου 2016 λόγω της  ιδιαίτερα αυξημένης κίνησης που αναμένεται να σημειωθεί στο λιμάνι Νάξου και λόγω του μεγάλου αριθμού οχημάτων που πρόκειται να επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής, η  παραλιακή οδός Χώρας Νάξου θα παραμείνει κλειστή από τις 12:00 έως τις 16:00, καθώς και όποτε άλλοτε παραστεί ανάγκη και με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, προς αποφυγή υπέρμετρων και άσκοπης ταλαιπωρίας των επιβατών όπως επίσης και των πολιτών που διέρχονται από εν λόγω σημείο. Η διέλευση από την παραλιακή οδό, θα επιτρέπεται μόνο σε οχήματα που ταξιδεύουν με την επίδειξη του εισιτηρίου. Επιπρόσθετα, επειδή τις τελευταίες μέρες λόγω υψηλής συγκέντρωσης οχημάτων κατά τη διέλευση από την παραλιακή οδό παρατηρείται μεγάλη αναμονή καθυστέρηση, λόγω των συνεχών αφίξεων πλοίων, θα θέλαμε να συστήσουμε στο κοινό, προς αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας και κατά συνέπεια δυσαρέσκειας και παραπόνων, να αποφεύγεται στο πλαίσιο του εφικτού η διέλευση οχημάτων, τις έντονες ώρες αιχμής δηλαδή από 12:30 έως 14:00.  

Α.Τ. ΝΑΞΟΥ και ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ που κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται όπως, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, διαθέσουν όργανα Υπηρεσίας τους, στο Α' Δημοτικού σχολείου Νάξου, καθώς επίσης και στην οδό Παπαβασιλείου στον κόμβο (έναντι βιβλιοπωλείου ΚΑΤΣΟΥΡΗ), συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και κατά συνέπεια στη διευκόλυνση των κατοίκων - επισκεπτών του νησιού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News