Αιγαίο - Κάλυμνος: Ενα βήμα πριν το σκληρό lockdown

Κάλυμνος ... kalymnos - news

Την ώρα που σε Μύκονο και Σαντορίνη βλέπουν τα ... νούμερα να πέφτουν, στην Κάλυμνο ανησυχούν. Κι αυτο γιατί σχεδόν κάθε ημέρα βρίσκονται με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων κι ενώ βρίσκονται σε lockdown... Αποτέλεσμα;  Οι ειδικοί εισηγούνται άλλες δυο περιοχές της χώρας να ληφθούν πιο σκληρά μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Τόσο τα Γιάννενα όσο και η Κάλυμνος είναι πλέον στις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου.

Μένοντας στην Κάλυμνο που μας αφορά λίγο περισσότερο ελέω εγγύτητας, την περασμένη Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ανακοινώσει ότι : Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου μπαίνει από αύριο (σσ. για 2η φορά) και έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου και ο Δήμος Καλυμνίων, όπου την 1η Φεβρουαρίου  υπήρχαν 3 ενεργά κρούσματα και αυτή τη στιγμή είναι 64".

Δυστυχώς δεν μείναμε σε αυτό το νούμερο, αφού υπήρξε έξαρση και το τριήμερο Παρασκευή - Σάββατο – Κυριακή τα άτομα που εντοπίστηκαν θετικά στον ιό ,εκτόξευσαν τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων σε τριψήφιο και τη Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 με βάση το ιικό φορτίο και την ανάλυση των λυμάτων φτάσαμε στα 130 (!!!)

Μπορεί δε η πλειονότητα των ενεργών κρουσμάτων να έχει ήπια συμπτώματα και να μην έχουν κάνει εισαγωγή και αρκετοί να είναι ασυμπτωματικοί, όμως υπάρχουν και 7 επτά Καλύμνιοι που σήμερα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.

Την Παρασκευή θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News