Αιγαίο - Λέσβος: Πυρκαγιά στη Μόρια και θάνατος ενός μικρού παιδιού

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε τμήμα του καταυλισμού, μέσα στο κέντρο Yποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Ένα παιδί ηλικίας περίπου έξι ετών εντοπίστηκε νεκρό στα αποκαΐδια σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό έχει κάψει ένα κοντέινερ, ξύλινα παραπήγματα και σκηνές.. 

Lydia [email protected]

Big fire broke out in Moria refugee camp on Lesbos earlier today. I’m not there, but a refugee inside the camp sent me the videos and gave me permission to share.

Ενσωματωμένο βίντεο

5

1:53 μ.μ. - 16 Μαρ 2020 · Dedham, MA

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στο πάνω τμήμα του ΚΥΤ όπου διαμένουν κυρίως Αφρικανοί ενώ ξεκίνησε να εκκενώνεται μετά από σχετικό συναγερμό που σήμανε.

Το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κρίνεται ιδιαίτερα δυσχερές λόγω του συνωστισμού των σκηνών και των άλλων κατασκευών. «Δε χωράνε να περάσουν τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα» δήλωσε χαρακτηριστικά στέλεχος του ΚΥΤ στην τοπική εφημερίδα «Στο Νησί».

https://www.facebook.com/stonisi.gr/videos/1485960981565347/

Από τη φωτιά που βρίσκεται πλέον σε ύφεση, κάηκαν  οικίσκοι μέσα στο ΚΥΤ, στο κομμάτι του καταυλισμού εντός του στρατοπέδου Παραδέλλη, όπου διαβιούν περίπου 5.500 χιλιάδες άτομα, ενώ οι προδιαγραφές  είναι για 2.800 θέσεις. Συνολικά στη Μόρια, στον ελαιώνα εκατέρωθεν του στρατοπέδου Παραδέλλη ζουν περίπου 20.000 άτομα.  Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 13 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, stonisi.gr