Αιγαίο - Λήμνος: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ιερόθεος με καταγωγή από την Ανδρο

Η Εκκλησία μας εκπέμπει λιγότερο φως, μετά την απώλεια του φωτισμένου ποιμενάρχη Ιερόθεου. Σε ηλικία 85 ετών έφυγε σήμερα ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος, που είχε αισθανθεί αδιαθεσία χθες και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης...  Με καταγωγή από την Ανδρο είχε βάλει το λιθαράκι του στην πορεία της Εκκλησίας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.. 

Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα limnosreport.gr ακόμη δεν έχει προγραμματιστεί η κηδεία του μακαριστού Μητροπολίτη όσο και το που τελικά θα γίνει η ταφή. Το σκήνωμα του Ιερόθεου θα μεταφερθεί στην Λήμνο πιθανόν αύριο και  θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Εξετάζεται η πραγματοποίηση και   αγρυπνίας στο Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα βρίσκεται το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη.

Τις επόμενες ώρες στην Λήμνο θα μεταβεί και ο νέος τοποτηρητής, Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και θα γίνει ευρεία σύσκεψη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, για να αποφασισθούν τα περαιτέρω, ενώ εξετάζεται και από τον Δήμαρχο αυτή την ώρα  η σύγκλιση εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου.

Απέραντη θλίψη στη Λήμνο  και στους κόλπους της Ελλαδικής Εκκλησίας, από την αναγγελία την προς Κύριον εκδημίαν του Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεου , ο οποίος ήταν Μητροπολίτης στην Λήμνο για 31 ολόκληρα χρόνια. 

Ποιος ήταν o Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος
Ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Υπέρτιμος και Έξαρχος Παντός Αιγαίου Πελάγους Ιερόθεος (Γαρύφαλλος) γεννήθηκε στην Ανδρο το 1934. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Οξφόρδη. Κληρικός χειροτονήθηκε το 1954 και -υπηρέτησε ως Πρωτοσύγγελος, Κατηχητής, Ιεροκήρυξ και Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης στην Κοζάνη, στο Λονδίνο, στην Ορεστιάδα και στην Αθήνα.
Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, διετέλεσε Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (1968-1988), Μέλος Συνοδικών Επιτροπών και Επιμελητής του Εκκλησιαστικού Ημερολογίου (1974-1989). Εχει συμμετάσχει σε πλείστα συνέδρια, έχει εκπροσωπήσει και την Εκκλησία της Ελλάδος σε πολλές εκδηλώσεις ομόδοξων και ετερόδοξων Εκκλησιών. Εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου το 1988.