Αιγαίο: Νέος σεισμός (6,3 R) ταρακούνησε την Κρήτη, τον ένιωσε και η Σαντορίνη

Και νέος σεισμός.... Και μάλιστα με μικρό εστιακό βάθος... Που; Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 Ρίχτερ, με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου Λασιθίου, κατεγράφη στην Κρήτη σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στην Αθήνα.

Είχε εστιακό βάθος είναι 8,2 χιλιόμετρα, με επίκεντρο στη θάλασσα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας. 

Μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ, ακολούθησαν δονήσεις 4,5 Ρίχτερ στην Κάρπαθο και 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Ζάκρου.

Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο της Πυροσβεστικής δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές. Ωστόσο με εντολή του αρχηγού αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη όλες οι δυνάμεις στην Κρήτη είναι έτοιμες για να παρέμβουν εάν και όπου χρειαστεί.

Ιδιαίτερα αισθητή έγινε η σεισμική δόνηση σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και κυρίως σε Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο.

O πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας.  μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι ήταν επιφανειακός διερευνάται αν έχει επιπτώσεις στον χερσαίο χώρο. Ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ότι πρόκειται για διαφορετικό σεισμικό κέντρο σε σύγκριση με το Αρκαλοχώρι, με διαφορετική συμπεριφορά, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν πρέπει να συνδέονται οι δύο σεισμοί. 

Δήμαρχος Ιεράπετρας στο ethnos.gr: «Πολύ δυνατός και με μεγάλη διάρκεια ο σεισμός»

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης είπε στο ethnos.gr: «Ήταν πολύ δυνατός. Το επίκεντρο είναι κοντά στο Κουφονήσι. Είχε μεγάλη διάρκεια. Είμαι μαζί με μηχανικό του Δήμου μας που έζησε και τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι και με διαβεβαιώνει πως ο σημερινός ήταν πιο δυνατός από αυτόν στο Αρκαλοχώρι. Ελπίζω να άντεξαν οι κατασκευές κοντά στο επίκεντρο. Δέκα λεπτά μετά το σεισμό δεν ξέρω τι έχει γίνει έξω. Πάντως ο κόσμος είναι αναστατωμένος και έχει βγει στους δρόμους».

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρο το νησί, με τους πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News