Αιγαίο - Πυροσβεστική: Νέα διοίκηση αλλά και το "αντίο" του Κοκμοτού

Κοκμοτός - Πυροσβεστική

"....Αισθάνομαι χαρά και ευτυχία έχοντας την πεποίθηση ότι επιτέλεσα στο ακέραιο το καθήκον μου και έχοντας κάνει όλα αυτά τα χρόνια ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, προκειμένου να σταθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας, προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο και προστατεύοντας την ζωή και την περιουσία των πολιτών και του Κράτους. Όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα και, όταν αυτό χρειάστηκε, είχαμε στο πλευρό μας τις Υπηρεσίες και τους Φορείς των νησιών: την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τις Δημοτικές Αρχές των 35 Δήμων, την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους απλούς πολίτες, καθώς και τον επιχειρηματικό κόσμο των νησιών, οι οποίοι στάθηκαν όλοι δίπλα μας, συνεισφέροντας εμπράκτως και στηρίζοντας την προσπάθειά μας και τους οποίους ευχαριστώ θερμά.... "  

Αυτό αναφέρει - ανάμεσα στα άλλα - ο Αντιπύραρχος Βασίλης Κοκμοτός - διοικητής της Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου - στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του προς τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου... Το σύνολο της επιστολής που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας: 

"Μετά από ένα αξέχαστο ταξίδι μιας δημιουργικής και γόνιμης θητείας στο όμορφο Αιγαίο, τα γραφικά Δωδεκάνησα και τις υπέροχες Κυκλάδες, θα ήθελα απερχόμενος, λόγω της μεταθέσεως μου στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου.

Αισθάνομαι την ανάγκη, λοιπόν, να ευχαριστήσω πρωτίστως και δημοσίως όλους τους νησιώτες και των 45 κατοικημένων νησιών του Νοτίου Αιγαίου για την εγκάρδια φιλοξενία τους και τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που συνήψαμε όλα αυτά τα χρόνια, από όποια θέση κι αν υπηρέτησα στον Νομό Κυκλάδων, στον Νομό Δωδεκανήσου και Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου.

Επιπροσθέτως θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το προσωπικό όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Πυροσβεστικών Κλιμακίων, καθώς και τις Διοικήσεις αυτών για την αγαστή συνεργασία και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που είχαμε από τη συλλογική αυτή προσπάθεια.

Επιπλέον, επιθυμώ να ευχαριστήσω την Ελληνική Πολιτεία για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου να με επιλέξει (και να με εμπιστευτεί) για να υπηρετήσω σε μία Περιφέρεια, με πολλές ιδιαιτερότητες λόγω της νησιωτικότητας και των δυσχερειών που αυτή συνεπάγεται. Επίσης θερμές ευχαριστίες θα ήθελα να εκφράσω στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία για την επιλογή της μετακίνησής μου στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος.

Αισθάνομαι χαρά και ευτυχία έχοντας την πεποίθηση ότι επιτέλεσα στο ακέραιο το καθήκον μου και έχοντας κάνει όλα αυτά τα χρόνια ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, προκειμένου να σταθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας, προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο και προστατεύοντας την ζωή και την περιουσία των πολιτών και του Κράτους.

Όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα και, όταν αυτό χρειάστηκε, είχαμε στο πλευρό μας τις Υπηρεσίες και τους Φορείς των νησιών: την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τις Δημοτικές Αρχές των 35 Δήμων, την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους απλούς πολίτες, καθώς και τον επιχειρηματικό κόσμο των νησιών, οι οποίοι στάθηκαν όλοι δίπλα μας, συνεισφέροντας εμπράκτως και στηρίζοντας την προσπάθειά μας και τους οποίους ευχαριστώ θερμά.

Τέλος, θα ήταν παράλειψή μου να μην εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου σε όλους τους Εθελοντές Πυροσβέστες για την πολύτιμη βοήθεια και την ανιδιοτελή προσφορά τους στην κοινωνία, αφού χωρίς αμοιβή και ανταλλάγματα, συνεισφέρουν στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και στη διαφύλαξη του υπέροχου φυσικού πλούτου των νησιών μας. Σας αποχωρίζομαι συναισθηματικά φορτισμένος, με πλήρη ικανοποίηση και έχοντας για πάντα στην καρδιά μου αυτό το ταξίδι στον υπέροχο αυτόν τόπο, ένα ταξίδι Καβαφικό «γεμάτο περιπέτειες, γεμάτο γνώσεις και εμπειρίες».

Η Νέα δομή της Διοίκησης

Ποια είναι όμως η νέα δομή και μετά το πέρας των τακτικών κρίσεων όσον αφορά την Διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος στο Αιγαίο... Οπως είναι γνωστό η Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, αλλά και Κρήτης έχει έδρα τη Σάμο. Και έχει ως εξής:

- Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου & Κρήτης, Υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλης του Πέτρου,

- Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου, Αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας του Κωνσταντίνου,

- Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Κοτρίδης του Χαραλάμπους.

- Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Αρχιπύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης του Δημοκράτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News