Αιγαίο - Πυροσβεστική: Οι δράσεις μας στη διάρκεια της "Μήδειας"

Πυροσβεστική

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου λίγο μετά τις 10.30 και στο Γλινάδο, χωριό έξω από τη πόλη της Νάξου και οι κάτοικοι βγήκαν στο δρόμο… Οι άνεμοι που έφτασαν ακόμη και τα 100 km/h ξερίζωσαν πέργκολα… Και όπως είχαμε αναφέρει με την γρήγορη αντίδραση των στελεχών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου όλα κύλισαν χωρίς να υπάρξει κάποιο άλλο απρόβλεπτο...

Μία από τις αρκετές επεμβάσεις που πραγματοποίησαν στελέχη της Πυροσβεστικής στο Νότιο Αιγαίο. Και σήμερα μέσα από την επίσημη υπηρεσία και του Αρχηγείου (δείτε στο τέλος του άρθρου το σχετικό κείμενο) έχουμε την ενημέρωση για τις δράσεις που έγιναν όλες αυτές τις ημέρες...  Και δεν ήταν και λίγες...

Σας ενημερώνουμε, ότι για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων με την κωδική ονομασία «Μήδεια» που έπληξαν και το Νότιο Αιγαίο, όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν τεθεί σε μερική επιφυλακή και επενέβησαν όπου απαιτήθηκε.

Συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα από 14 Φεβρουαρίου έως 18 Φεβρουαρίου 2021, οι Υπηρεσίες μας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα παρακάτω συμβάντα:

  • Στην νήσο Κάρπαθο απεγκλωβίστηκαν τέσσερεις (4) ενήλικες και ένα (1) παιδί στην περιοχή Λάστο, λόγω χιονόπτωσης, η Υπηρεσία επενέβη με ένα (1) όχημα και δύο (2) υπαλλήλους. Επίσης, απεγκλωβίστηκαν τρία (3) άτομα που επέβαιναν σε Ι.Χ. στην περιοχή Απέρι, λόγω έντονης χιονόπτωσης, η Υπηρεσία επενέβη με ένα (1) όχημα και δύο (2) υπαλλήλους.
  • Στις νήσους Κω, Σύρο και Σαντορίνη, κληθήκαμε για παροχές βοηθείας και κοπές δέντρων, καθώς και για μετακίνηση - αφαίρεση αντικειμένων στις νήσους Νάξο και Πάρο, οι οποίες αποκολλήθηκαν λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Γενικότερα πέραν των συμβάντων, για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Νοτίου Αιγαίου, από τη Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι αυτή τη στιγμή, έχει δεχθεί 24 κλήσεις και συγκεκριμένα:

  • 16 παροχές βοηθείας για απεγκλωβισμούς, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων
  • 4 αστικές πυρκαγιές και
  • 4 δασικές πυρκαγιές.
Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News