Αιγαίο - Ρόδος: Διάσωση 20 Σύρων μεταναστών, συνελήφθη διακινητής

Λιμενικό Σώμα

Ένας 25χρονος αλλοδαπός συνελήφθη χθες τα ξημερώματα μετά από καταδίωξη, από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στη θαλάσσια περιοχή «Αφάντου» της Ρόδου, ως ο χειριστής ταχύπλοου σκάφους με το οποίο είχε γίνει νωρίτερα η μεταφορά παράνομων μεταναστών. Οι μεταφερόμενοι μετά την αποβίβαση τους διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, κατόπιν ενημέρωσης στρατιωτικού παρατηρητηρίου, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε ύποπτο Τ/Χ σκάφος να έχει μόλις αποβιβάσει στην θαλάσσια περιοχή «ΑΦΑΝΤΟΥ», ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, οι οποίοι διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στη συνέχεια, ο χειριστής του εν λόγω σκάφους, προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια και δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και τη σύλληψη του 25χρονου αλλοδαπού χειριστή του.

Οι έρευνες συνεχίζονται από στεριάς από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., προς εντοπισμό αποβιβασθέντων αλλοδαπών, οι οποίοι επέβαιναν στο ως άνω σκάφος. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. 

Διάσωση 

Παράλληλα,  Επιχείρηση διάσωσης 20 Σύρων μεταναστών πραγματοποίησε το Λιμενικό το Σάββατο, σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου.  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλοδαποί (18 άνδρες, μια γυναίκα και ένα ανήλικο κορίτσι) επέβαιναν σε φουσκωτή βάρκα, ενώ πέντε εξ αυτών είχαν πέσει στη θάλασσα. Διασώθηκαν όλοι και μεταφέρονται στη Ρόδο. Στην επιχείρηση συμμετείχαν δύο σκάφη του Λιμενικού και συνέβαλαν ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, ενώ έγινε υπό καλές καιρικές συνθήκες. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News